Je možné krmit pagekony řasnaté dětskými přesnídávkami? Pokud ano jakou příchutí a v jakém množství?
Dobrý den,
přemýšlím o pořízení pagekona řasnatého, na internetu jsem se dočetla že jde pagekony krmit pouze s kašemi (rhaco, dr. rhaco, gecko nutrition). Napadlo mě, že bych pagekona krmila většinu času těmito kašemi a třeba 2-3 (podle možnosti nákupu) do měsíce koupila pár cvrčků, které bych mu hned dala (nerada bych totiž, aby mi cvrčci utekli v bytě). Chtěla bych se zeptat zda je to možné, pokud s tím někdo máte zkušenosti a jestli by takhle tomu pagekonovi něco nechybělo.
Další dotaz je jak často pagekona krmit, četla jsem 2-3 týdně.
A poslední dotaz je jak dlouho vydrží v pohodě pagekon bez jídla, v případě dovolené (měl by zajištěnou vlhkost a kapky vody pomocí nějakého “dešťovače”). Samozřejmě chápu, že je to zvíře a musí se o něho starat, a pokud bych byla někde dýl tak se snažila zajistit někoho, kdo by ke mě do bytu chodil. Ještě mě napadlo, zda je možné k někomu na dobu dovolené převést k někomu v plastovém boxu s větvemi a úkrytem (ve kterém ho doporučují chovatelé mít než si zvykne - alespoň tak to bylo u kamarádky, která si ho pořizovala minulý týden)
Děkuji za odpověď