Krmení i voda jsou automatické, jen sběr vajec ruční. Jeden kurník na 330 slepic stojí 1 milion Kč. A vejce mají přívlastek nejšťastnější. Jsou to nejšťastnější vejce, takže možná proto jsou tak drahá. Dá se to “nejšťastnější” vyložit 2 způsoby. Jsou tak drahá, protože si kupujete štěstí. Nebo tak drahá že dělají nejšťastnějšího majitele 😀
Únor bílý, pole sílí
Nošení kyblů do kurníku a zvedání ibc kontejnerů s vodou není automat.
Za milion je lepší kontaktovat vyrobce technologie, jejich na trhu nekolik a určitě za tu cenu to nebude jenom na 330 slepic.
Vejce jsou šťastná protože sponzorujete štěstí prodejce.
Esi je nekrmí přírodním jídlem, tak to se obejdu bez vajíček, musel by mi leda platit ten prodejce. 😀
Je to jednoduché - dáte appku na dřeváky a zbohatnete na dřeváku. 😀
Hlavně že appka, hurá, slepice na vovládání! 😀 😀 (A žerou BHT, ňaminky ňam.)
Ách, ty ženy…
Fotka z FB, kohout napadl majitelku, ta musela do nemocnice na šití. Agresivní kohouty nepodceňujte.
A já se chci pochlubit, ta poslední hnědá slepice (myslela jsem si, že je to taky Lohmanka, ale ona to bude Dominantka z nákupu před 2 lety, kdy jsme braly společně s kamarádkou od Gallusu), co se zotavila po napadení jestřábem měla za poslední týden hřebínek hezčí a hezčí (myslela jsem, že jí ty nedokrvené šedivé konce prostě nakonec upadnou nebo uschnou nebo něco - a ony se zase začervenaly a má ho celý zdravý!) a v sobotu i v neděli si přede mnou přičapávala! Takže dost možná budu zase na svém - 4 slípky, 4 vejce 🙂 Mám radost, že se plně zotavila, prorokovala jsem jí život do konce léta, aby se poměla, a pak polévku 🙂
chová někdo fríské slepice?
Mám velikou radost, hádejte z čeho? 🙂
Přežila a vyrábí! 🙂
Mám teď jeden den 5 obřích vajec a druhý den ani jedno. Kde zase jsou?
Taky musim ubrat, aby se jim prdelky neroztrhly..
Já bych taky ráda vlastní vajíčka, ale já mám že slepic hrůzu, tak kupuju od sousedů
Můžete zkusit křepelky. I některé kachny dobře nesou.
Rezzzy:Já bych taky ráda vlastní vajíčka, ale já mám že slepic hrůzu, tak kupuju od sousedů
Můžete si slepice zaopatřit tak, abyste s nimi vůbec do kontaktu nepřišla 🙂 Ale počáteční náklady jsou značné, to se vám vyplatí ta vejce od sousedů ;-)
Jenže mně nosí 70 g třeba. Teda včera nevím, kam je odnesly.
Já mám zdrobnělky, 70g by taková malinká prdelka nerozchodila 😄
Aha 😂
Na kachny možná taky dojde, ty nemají ty pařáty, křepelek se taky bojím, ale není to tak hrozný jako slepice
Buggyra s tím počítám, náklady tak hrozný nebudou, počkám až povyrostou děti 😁 a manžel je chce taky, tak se bude muset taky zapojit. Starší dcera nám je vyhání ze zahrady, když k nám od sousedů vlezou, psa vůbec nezajímají, ten je mi ke slepicím v prdu
Joo, když se vám o to budou starat námezdní síly, tak je to jiná! Mně slípky taky asi z jedné desetiny opečovávají holky od koní 🙂
Já bych sousedovy nevyháněla. Dala bych jim jídlo a přistrčila pohodlné čisťoučké snáškové hnízdo nebo dvě 😀
To je zrovna sousedka, od které bych vejce nechtěla ani zadarmo, já se holkám nedivím, že k nám prchají aspoň na trávu, co doma dostávají, ale když chci jít na zahradu, tak to s nima nedávám, když na zahradu nepotřebuju, tak je tam nechám.
Taky jsem přemýšlela o indických běžících, ale musím si o nich něco načíst, o jejich potřebách a tak, tii se mi moc líbí.
Takže pokud někdo o nich něco napíše, budu moc ráda
Zadejte si “Indický běžec”..spousta zkušeností s chovem..ale před tím ,než si je pořídíte, nastuduje něco o jejich chovu aspoň na guglu.. 🦆🦆🦆🙂