Geneticky modifikovaná kuřata. Nemohou se ani postavit na nohy, protože jednoduše neudrží váhu vlastního těla. Navíc jsou lysá - to je průmyslově výhodné, aby se vyhnula nákladům spojeným s odstraňováním peří.
Kam to šlechtění bude pokračovat?
Buggyra:Napadá mě… Když prosvítíte ty vejce v nějaké té první fázi inkubace, nevím, kdy se to poprvé dělá, jestli třeba pátý den… A vyřadíte ty neoplozené - to by se mělo dát ještě sežrat, ne (a když ne já, tak slepice)? Co s tím kdo dělá?
Najdou se i tací co to kupují ve velkých líhních jako krmná a pak to prodávají na sídlištích jako ČERSTVÁ DOMÁCÍ VEJCE🤣 a to jste neviděli ty fronty co u těch aut kolikrát stojí..
Ale teď seriózněji. To vejce pokud bylo neoplozené tak teoreticky se dá tepelně opracované zkonzumovat. Bábinka říkala, že dřív to používali do těsta.
Já na to mám stejný názor jako výše psala Anička. U nás se ta vejce po prvním prosvícení vaří zvířatům. Jako uvítaný pamlsek a zdroj bílkovin.
ančovička:Krásné fotky, krásné slepičky 😇..a to prostředí.. mají se jako komtesy😊🐔🐔🐔...to máte stále špatnou oplozenost?….píšete, už třetí kohout🤔..já když jsem chovala brahmanky, oplozenost vic, než mizerná..potom jsem se někde dočetla,že příčinou může být huňatý 😀porost peří okolo kloaky slepičky,možná i kohouta..tak jsem vzala nůžky a okolí kloaky jim ostříhala..prý se to má spíš vytrhat..kvůli zranění kohouta.,ale…oplozenost hned krásně stoupla…🐣🐣🐣🐣
Ano ano u Araucan se to takhle také praktikuje.
Varaxi:Vysela jsem své oblíbené papriky na gril. A tím moje únorové zemědělské působení končí. 🙂
Jaké papriky to jsou mohu li se zeptat? Já letos zkouším z Permasemínek papriky “Měňavka” a od jedné dávné kamarádky mám semínka sibiřských “krátkých” rajčat. Prý vyrostou jen do 60 max 100cm a nemusí se vyštipovat. Navíc slibují dobrý zdr.stav a výbornou chuť tak uvidíme.
Promińte prosím, já za to nemožu, to vono samo se to.
Máte pro ně skvělé zázemí👍 A slepice krásné. Člověk by jim záviděl 😉
Grilovací papričky Shishito z Dobrých semen. Měla jsem i padronky, ale na mě jsou moc pálivé. Shishito většinou nepálí vůbec, jedí je i děti.
A opečené na pánvi na másle nebo olivovém oleji s maličkou špetičkou soli, mňam, mňam. V sezoně samozřejmě děláme na grilu, to jsou nejlepší. 🙂
Varaxi:Grilovací papričky Shishito z Dobrých semen. Měla jsem i padronky, ale na mě jsou moc pálivé. Shishito většinou nepálí vůbec, jedí je i děti.
A opečené na pánvi na másle nebo olivovém oleji s maličkou špetičkou soli, mňam, mňam. V sezoně samozřejmě děláme na grilu, to jsou nejlepší. 🙂
Děkuji za info. Ty zkusím. Já měl i padronky ale u nás se jim moc nedařilo. Zatímco jiné odrůdy plodily pěkně tyhle ne. Málo plodů a jak píšete některé dost pálivé.
Já ty papriky pěstuju v květináčích jako letněné trvalky. Letos v zimě mi jich pár patrně umřelo, tak jsem si vysela náhradu. I když u paprik kdo ví - ony dokážou obrazit třeba po měsíci a tvářit se, že je chuť do života neopustila. 🙂
ančovička:Krásné fotky, krásné slepičky 😇..a to prostředí.. mají se jako komtesy😊🐔🐔🐔...to máte stále špatnou oplozenost?….píšete, už třetí kohout🤔..já když jsem chovala brahmanky, oplozenost vic, než mizerná..potom jsem se někde dočetla,že příčinou může být huňatý 😀porost peří okolo kloaky slepičky,možná i kohouta..tak jsem vzala nůžky a okolí kloaky jim ostříhala..prý se to má spíš vytrhat..kvůli zranění kohouta.,ale…oplozenost hned krásně stoupla…🐣🐣🐣🐣
Nene, už třetí kohout ne.. Mám jednoho, starýho a mám po něm lonský kuřata, kde sem jednoho kohoutka nechal(nestihnul zabit), takže mám dva, starýho a mladýho, a teď jsem pořidil novýho, celkově třetího, ale v pořadí druhýho a ten teprve bude předvádět, co umí 😄 Jinak je to s tím opeřením vzadu opravdu tak.. Když sem byl pro toho novýho kohouta, tak jsme to s chovatelem probírali a von hned se po něm začal sápat a škubat mu tam vzadu peří, že sem kohoutka musel bránit vlastním tělem 😀
Geneticky modifikovaná kuřata. Nemohou se ani postavit na nohy, protože jednoduše neudrží váhu vlastního těla. Navíc jsou lysá - to je průmyslově výhodné, aby se vyhnula nákladům spojeným s odstraňováním peří.
Kam to šlechtění bude pokračovat?
Tak na nohy se nemůžou postavit ani současní brojleři, takže nic nového. A že jsou lysá - no pokud jim topí, tak vlastně proč ne. Máme lysé potkany i kočky, a jak pěkně prospívají. Tam bych asi zrovna problém nehledala (v té lysosti). Můžou aspoň konvertovat všechno krmivo rovnou do svaloviny a nemusejí vyrábět peří - třeba díky tomu zkrátí výkrm a čas, po který si budou lámat nohy, se taky zkrátí (třeba díky úspoře vápníku z peří posílí trochu nohy)…
Ono nejde o úsporu vápníku z peří, ale o eztrémní zmasilost, kterou ta kostra nemůže unést.
Prostě my jsme to tak vyšlechtili, aby to bylo ekonomicky co nejvýhodnější - co nejrychlejší růst při co nejmenší spotřebě krmiva.
Stačí se podívat, jak proporcionálně vypadá divoké prase a pratur - a jak masná plemena prasat a skotu- i když ta se zatím ještě unesou. Jenom plemenní samci odcházejí předčasně na nohy a některé krávy se bez císaře neotelí.
Buggyra:Tak na nohy se nemůžou postavit ani současní brojleři, takže nic nového. A že jsou lysá - no pokud jim topí, tak vlastně proč ne. Máme lysé potkany i kočky, a jak pěkně prospívají. Tam bych asi zrovna problém nehledala (v té lysosti). Můžou aspoň konvertovat všechno krmivo rovnou do svaloviny a nemusejí vyrábět peří - třeba díky tomu zkrátí výkrm a čas, po který si budou lámat nohy, se taky zkrátí (třeba díky úspoře vápníku z peří posílí trochu nohy)…
Teď otázka, zda to nakonec z ekonomického hlediska nebude nevýhoda - haly se budou muset vytápět na víc stuňů celsia, aby brojleři prosperovali. Ale to už je na producentech aby ověřili a dle toho zavedli.
Jaká zima je asi v Izraeli? Stvořeno bylo tam. Avigdor Cahaner. Jsou určena pro oblasti, kde je fakt horko, ale venkovní chov nic moc, protože slunce a parazité, taky je trochu problém rozmnožování (kvůli zranění, peří je chránič).
A není gen. modifikované, to je kec z FB.
Jde o několik desítek let křížení holokrkých a brojlerů.
Není žádný problém vyrobit křížením něco, co bude mít určitou barvu srsti/peří, nebo žádné peří/srst, je to jen selekce, nic víc.
A je to novinka asi tak 13 15 20 let.
Něco i vím… a hodně nevím, ale protože Mulder je můj brácha, tak dám “vyhledat obrázek google”, a hned vím, kdo si ze mě dělá… Zkuste to, nebudete se pak bát, že vás geneticky upraví hned po té vybájené slepici.
kometa:Ono nejde o úsporu vápníku z peří, ale o eztrémní zmasilost, kterou ta kostra nemůže unést.
Prostě my jsme to tak vyšlechtili, aby to bylo ekonomicky co nejvýhodnější - co nejrychlejší růst při co nejmenší spotřebě krmiva.
Stačí se podívat, jak proporcionálně vypadá divoké prase a pratur - a jak masná plemena prasat a skotu- i když ta se zatím ještě unesou. Jenom plemenní samci odcházejí předčasně na nohy a některé krávy se bez císaře neotelí.
To se ví 🙂
Já proti geneticky modifikovaným organismům ničehož nemám. Resp. mám toho proti nim asi tolik jako proti standardnímu šlechtění 🙂
U nás už jsou také sněženky.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/540812-priroda-mluvi-jasne-zadna-zima-uz-nebude-snezenky-vykvetly-o-mesic-drive
JardaPecival:Nene, už třetí kohout ne.. Mám jednoho, starýho a mám po něm lonský kuřata, kde sem jednoho kohoutka nechal(nestihnul zabit), takže mám dva, starýho a mladýho, a teď jsem pořidil novýho, celkově třetího, ale v pořadí druhýho a ten teprve bude předvádět, co umí 😄 Jinak je to s tím opeřením vzadu opravdu tak.. Když sem byl pro toho novýho kohouta, tak jsme to s chovatelem probírali a von hned se po něm začal sápat a škubat mu tam vzadu peří, že sem kohoutka musel bránit vlastním tělem 😀
😀👍tak to je kohout dobře připraven😀..ještě zkontrolovat a popřípadě stejně upravit slepičky…už se nemůžu dočkat,až se pochlubite oplodněnými vajíčky a kuřátky🐣🐣🐣
Originální řešení 🤣
Trochu malej kurníček na tolik slepic 🤣🤣