“On na hrudník lehat nechodí nikdy ani nám právě. Mazlí se jinak. Jaký typ zabezpečení máte na mysli?”
to záleží na konkrétních podmínkách a tvé invenci
totéž jsme řešili s vnučkou (mám 4 kočky+psa a všichni by v klidu a lásce malou obsadili ). Zatím jsem se dobrala k ideji síťovaných zašupovaček, může být poklop……prosím na vše se dají připevnit obrázky, hračky, světýlka…..
Janae, matka jsem. Rodit jsem odjížděla z chaty a tamtéž jsme se už dva vrátili. Tenkrát byla 1 kočka + koťata (to bylo ještě v dávných dobách kdy se nekastrovalo). Na chatě spal syn se mnou v posteli a kočku jsem neřešila nijak, stejně jsem nespala.
“Nevím Hmm, jak jste to dělala se štěňaty? Zavírala jste je na noc do přepravky nebo je nechávala spát přitulené k Vám. Já to druhý. No a děti potřebují to samý, bezpečí a blízkost .”
Doron, sice tuto reakci nechápu, ale budu reagovat :
mé novorozené děti, kojenci a batolata spala se mnou v ložnici ve své postýlce, která byla stěnou bez postranice přisunuta k mé. Na chatě spali se mnou v posteli.
Má štěňata i dospělí psi vždy měli a mají přístup i do postele, kočky dtto (proto mám postel šířky 2,2 m a nově i stejně širokou přikrývku).
“Ještě podotek - jak tu dětskou postýlku bych pořídila, tak bych z ní vyházela na nácvik matrace a deky, a dala bych do ní studený plech nebo kus lina nebo jinou naprosto nepohodlnou a nezajímavou věc, která kočku odradí i od prvních pokusů to používat jako boudičku. Já bych šla i dál a dala tam hlubší tác nebo plechy na pečení s nalitou vodou”
tak pro mé kočky plech, lino, igelit…= WC
plechy na pečení s vodou by se jim snad nelíbily, ale zcela jistě by zachytily změnu v podobě matrace a dítěte a bylo by vymalováno
Jistě nejjednodušší je prostě kocoura do ložnice vůbec nepouštět, to ale může (ne musí, může) přinést i negativa v podobě mňoukání, škrabání na dveře a značkování. S tím je třeba počítat.
Ono to stejně bude, jak chce matka….