Stalo se vám že by pejskové odmítali nové granule takovým stylem že jeden den trochu sežerou, pak další den se toho netknou, pak se nažerou a pak zase třeba 2 dny ne. Jedna fenka dokonca měla prujem a vypadá že jsou cely rozhozeny protože jsme jim udělali i kuřecí maso s rýží a ani do toho se uplně nevrhli. Potřebuji jim uklidnit žaludek, takovou silnou reakci na nové granule jsem nečekala a nevím jestli tady mužu napsat značku.
Pokud přecházíme u zvířete na nové krmení, provádím to postupně. Ubírání starého a postupně přidávání nového krmení je osvědčený postup.
Platí ovšem pouze u psů se zhuntovaným zažíváním granulovou mono dietou. A aby se mohlo zhuntovat zase jiným směrem je potřeba postupovat “obezřetně”. což je k pláči.😢
U psů se zdravým zažíváním změna nevadí. Je bohužel na vás (ne na psovi) co a jak mu “uděláte”.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 31.01.2024, 16:54:28
Napsala jsem obecně u zvířat. Pokud nemám něco vyzkoušeného a osvědčeného tak tímto postupem snižuji riziko, že to trávení právě rozhodím. Ale myslím, že tohle je na jinou diskuzi. Zadavatelka očividně krmi granulemi, značku nenapsala, takže můžeme jenom hádat.
Odpověď na příspěvek uživatele bery25 z 31.01.2024, 19:56:14
Dobré ránko 😉,
mám to s granulemi taky tak, prostě od malá mojí psy jedí vše jak říkám mám popelnice. Tak, že pokud se u nás mění strava tak není problém, prostě jsou na to zvyklí. Proto všem říkám ať jidlo moc neřeší a dají psum všechno.
Jednou mi psi take prestavali postupne zrat. Trvalo to zhruba dva tydny, radeji byli hladem nez by si vzali z misky zradlo. Byli jsme uz bezradni ale nenapadlo nas ze by to mohlo byt samotnym jidlem. Vymenili jsme prikrm a psi bastili s chuti dale. Zkratka tim chci rict, ze psi jsou daleko vnimavejsi ke vsemu.