Googlila jsem jak divá, ale nic moc jsem “oficiálního” nenašla. Ráda bych našla, jak je na tom zdravotně hřebec Jimmy Lee Wu Wei. K tomu jsem dohledala na FB, jakési možné riziko PSSM1. K jeho otci (MG Doc Joe Chex) už jsem se dopátrala, že nějak pozitivní je (ale už ne dohledala heterozygot/homozygot)
Jak to u PH hrebců je, mají povinné panel testy, dají se dohledat? Nebo kniha informace sbírá, ale veřejně info není známé?
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.01.2024, 08:00:54
O mého koně nejde - jde o sousedku. Zajímali mě právě ty souvislosti. (A já si osobně nedělám velké nároky ,že byla při chovu a koupi mladého koně se úplně přemýšlelo na zadní kolečka)
Odpověď na příspěvek uživatele evcusik z 29.01.2024, 09:53:34
Pokud má kůň příznaky (jinak byste se asi neptala?) a vzhledem k MG Doc Joe Chexovi v pedigree, bych ho otestovala. Anebo může rovnou nastavit management, jakoby pozitivní byl. U jedničky to není taková věda.
Pokud má kůň příznaky (jinak byste se asi neptala?) a vzhledem k MG Doc Joe Chexovi v pedigree, bych ho otestovala. Anebo může rovnou nastavit management, jakoby pozitivní byl. U jedničky to není taková věda.
Kůň jen na jedničku pozitivní - šlo mi o další “kostlivce” ve skříni.