Sarah01:Vložím pár fotek svých tří, všichni jsou s PP, to prase taky.
Jen jestli vy nejste na tu Julinku moc….
Můžete mi někdo popsat, jak by měl vypadat vzorový zástupce zlatého retrívra? V mém okolí mám tři psy. Jeden je mohutného rámce s velkou hlavou a hustou delší srstí. Je to obr a váží 43 kg. Zbarvení je zlaté. Povahu má složitější, štěká na cizí lidi a je odtažitý, k ostatním psům je ale mírný.
Druhý zlaťoch je o poznání menší a má sotva 30 kg, zbarvením je spíše smetanový, srst má o něco kratší. Hlava je také drobnější a povaha mírumilovná, mazlivá i k cizím lidem.
Třetí se podobá labradarovi, je bílý a hlavu má úzkou. Povahou je hodný a poslušný. Hlavu má úzkou.
Všichni mají PP a takové jsou v nich markantní rozdíly. Jak by měl teda vlastně vypadat typický představitel zlatého retrívra?
Zašla bych na výstavu a podívala se, jací psi se umisťují. 🙂 Zbarvení je myslím jedno, jestli je smetanový nebo zlatý (ale odpověď najdete ve standardu).
Celkově to, co je typický představitel, najdete ve standardu. 🙂
Vložím pár fotek svých tří, všichni jsou s PP, to prase taky.
Jen jestli vy nejste na tu Julinku moc….
Ne, nejsem, já ji miluju takovou, jaká je, a když řeknu nebo napíšu prase, tak to nemyslím hanlivě. On si totiž občas někdo myslí, že ona není s PP, protože papírový pes je údajně čistotný a v kaluži by se nevymáchal.
Je to kladně citově zabarvené prase 😉, jako náš bulí blbechek…
Nevím sice který je to prase, ale nejvíc se mi líbí ta 1. fotka, jak sedí. Ten je pro mé oko ten nejkrásnější, takový milý výraz.
Anet10:Nevím sice který je to prase, ale nejvíc se mi líbí ta 1. fotka, jak sedí. Ten je pro mé oko ten nejkrásnější, takový milý výraz.
To je Cherry, fotka ze včerejší výstavy, ona se pořád směje, ačkoliv už byla pořádně unavená.
Keliška:Můžete mi někdo popsat, jak by měl vypadat vzorový zástupce zlatého retrívra? V mém okolí mám tři psy. Jeden je mohutného rámce s velkou hlavou a hustou delší srstí. Je to obr a váží 43 kg. Zbarvení je zlaté. Povahu má složitější, štěká na cizí lidi a je odtažitý, k ostatním psům je ale mírný.
Druhý zlaťoch je o poznání menší a má sotva 30 kg, zbarvením je spíše smetanový, srst má o něco kratší. Hlava je také drobnější a povaha mírumilovná, mazlivá i k cizím lidem.
Třetí se podobá labradarovi, je bílý a hlavu má úzkou. Povahou je hodný a poslušný. Hlavu má úzkou.
Všichni mají PP a takové jsou v nich markantní rozdíly. Jak by měl teda vlastně vypadat typický představitel zlatého retrívra?
a to jsou všichni psi? Jako samci? Že píšete že druhý zla´toch je mazlivá… pokud je to fenka, bude výrazně drobnější, bude mít jemnější hlavu. Když kouknete na fotky Sarah, vidíte rozdíly mezi holkama a klukem. Má typické výstavní jedince, kteří splňují standard
Sarah01:To je Cherry, fotka ze včerejší výstavy, ona se pořád směje, ačkoliv už byla pořádně unavená.
Je opravdu sympatická!😊
Nemohla byste napsat kdo je kdo ?
Pochopila jsem, že prasátko je Julinka a pak se už ztrácím..😊
1. Cherry, 2. Zleva Cherry, Dráček, Julinka, 3. Dráček, 4. Cherry, 5. Julinka, 6. Dráček a poslední Julinka. Jedna se nezobrazuje, nevím proč a už nevím, kdo na ni byl.
A tipovací soutěž, kdo je kdo 😉
soutěžní pokus: CH, D, J
Xerxova:soutěžní pokus: CH, D, J
Jj, je to jednoduchý, vodítkem je barva.
Sarah01:Jj, je to jednoduchý, vodítkem je barva.
Moje favoritka je nezaměnitelná 😉
já chvíli váhala, jestli v tom není chyták… a ten bahňák není někdo jiný. Ale ano - barva je jasná
Chyták by mohl být toto, ale zase to člověk pozná dle jiných indicií. 😂 Prostě jednou to každému ujede.
🤣 Vy máte vepřín a ne ch.s. psů🤣
Edit ale zase je to opravdu ukázka toho, jak má skutečně vypadat zlaťák bez ohledu na odstín srsti,
Njn, hnoji prostě neodolá žádný z nich, to mají společný. 😂
Xerxova:a to jsou všichni psi? Jako samci? Že píšete že druhý zla´toch je mazlivá… pokud je to fenka, bude výrazně drobnější, bude mít jemnější hlavu. Když kouknete na fotky Sarah, vidíte rozdíly mezi holkama a klukem. Má typické výstavní jedince, kteří splňují standard
Ne ne, jsou to všechno psi. Mazlivá byla myšleno jako povaha že je mírumilovná a mazlivá, špatné vyjádření.
Sarah: no tak vy jste dalším příkladem přesně toho co píšu, prostě je tam standard možná benevolentnější než jinde. Jaké mají vaši váhové rozmezí mezi nejlehčím a nejtěžším?