Ja uz jsme se vyjadrovala k podobnym tematum tolikrat a vsude, ze uz to snad ani neni mozny. A i kdyz je osveta vsude a lehce dostupna, ocividne porad malo ☹️
Tak jen k tomu ze PP neni zdravejsi nez bez PP a podobne …
V mem zivote celkem zatim 16 psu. Plemena GR, KKCHS a jeden LR.
GR s PP - 8x. Z toho dva blbe kycle, zbytek bez problemu. Lokty ok, ramena ok vsichni.
GR bez PP - 5x. Z toho 4x v hajzlu kycle, 4x v hajzlu lokty.
KKCHS - 2x s PP. Jeden zdravej, druhej v peti letech selest st.1. Oba patelly ok, jeden trpi na oci, ale je to pourazovy stav.
LR - 1x bez PP. Co mohl mit na tele za klouby spatne, to mel a dvakrat.
Toliko k onomu proklamovanemu zdravi papiraku. Uz jen z logiky veci - bezpaposi se jaksi narodili z paposu, ktery meli nejakou vadu. Takze minimalne tu vadu si po rodicich nesou dal a … a dal to nema cenu kometovat. Kdo nechce pochopit, nepochopi.
Tez jsem ted nedavno resila pripad megazabednenosti. Rodina prisla o psa GR, meli papiraka, pred tim bezpapiraka, sami poznali rozdil nejen ve zdravi, ale i v pristupu chovatele. Pes zemrel vekem. Chteli noveho, psali mi, ja stenata nemam a jen tak mit nebudu … inu nasla jsem jim zdrave a rozumne vrhy, chovky kde sleduji zdravi, maji dobry pristup, perfektni chovatelsky servis … pani podekovala a za dva tydny mi poslala fotku “takygoldena”. A pry pokud by se neco posr… tak jestli si ho vemu k sobe!
Lidi chcou vsechno hned, naservirovany az pod rypak.
Hledat si sam informace? Bleeee.
Cekat na neco? Bleeee.
Ale pak fnukat na netu jak je svet zlej a nespravedlivej, to jim jde dobre ☹️
Ve vsech tehle pribezich je mi lito jen tech psu. Stenat i jejich rodicu ☹️