Buggyra: No sousedovic děti na mém pozemku by mě až tak dalece nezajímaly… Ale chápu, tak to holt budete muset spoléhat na štěstí.
Já to beru tak, že když se ta čuba propasíruje přes sousedův plot, dostane ránu od elektriky, příště znova, tak si najde díru jinde, zase dostane ránu od elektriky atd., vše se nejspíš bude dít v době, kdy na zahradě nejste. A čuba po pár pokusech pochopí, že sice přes svůj plot se dostane, ale přes ten váš už ne. A když na zahradě budete, tak pořád je tam to pletivo, i když bez proudu, takže po předchozích zkušenostech (kope to) by neměla mít snahu čuba se přes něj dostat, ale pokud ano (zapomene se), tak proleze sousedovic plotem a pak bude muset ještě překonat to pletivo, i když bez proudu, a bude nějaká ta vteřinka navíc na reakci.
Nějakou předem vytvořenou dírou vám tam předpokládám může vsáknout i tak, když na tu zahradu zrovna půjdete nebo tam budete.
No a ten váš vnitřní oplůtek by samozřejmě nebyl řešení. Řešení je holt zase chodit za sousedem, otravovat ho, otravovat sebe, myslet na to, urgovat, uhánět, aby si to zabezpečil ze své strany.
A nebo ještě jinak, nechte tak, a až se fena dostane zase na vaši zahradu, tiše ji vemte, odvezte do vedlejší vesnice uvázat před útulek a až se bude soused překvapeně ptát, tak řekněte, že jste ji buď neviděli a nebo že jste zrovna několikrát tenhle týden měli otevřené všechny branky, protože přijela firma na bazén… (a hodláte v tom otvírání branek pokračovat)
Jo jako já to chapu. Možná by i ta síť byla řešením. Ale urpimne si to reálně neumím moc představit. A to jako mame fakt zahradu na 100 % přizpůsobenou psům, a dle některých “zhyzděnou” kvůli psům 😂. Ale…. U toho plotu mame ovocné keře, vyrovnané dřevo… proste představa taková; ze jsme na zahradě a dítě si jde v klidu dat maliny, borůvky… a ne ze tam je sit, kterou navíc musím hlídat, vypínat. Jestli mi rozumíte. Pak taky v případě, ze by se fena dostala přes ten původní plot a dělila ji od našich psů ta síť, tak moje psy to nezastaví, psa uricte ne (to je i ten důvod, proč mame dost navýšený plot).
A ze necháme otevřenou branku - to je úplně jedno sousedům. Když k nam cuba skakala na tu přední část, tak pak rovnou od nás skočila přes nasi branku na ulici. Několikrát jsme za sousedem byli, ten na ni pisknul, zavolal, fena už fuč, otevřel dvířka s tím, ze se vrátí… Útulky mame všechny minimálně 30 km. A ono to často bývá tak, ze já jdu zajistit, uklidit, naše psy a než se vrátím, tak je fena fuč. Ona asi ví, ze dělá něco, co nemá, a zdrhá.