»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 04.12.2024, 19:28:11
Primitiv potřebuje piktogramy, obrázky, film, psanému textu se ani nesnaží porozumět a výsledkem jsou čím dál hloupější mladí lidé. To je jedna věc.
Jestli začátečník nehodlá nic číst, nenaučí se včelařit nikdy! (a nejen včelařit) Mnozí se to nenaučí ani kdyby přečetli všechny knihy světa.
Ale to všechno bych překonal, kdyby ta videa tupě nevkládal anonym, nejvíc pořád jeden a ten samý anonym. SLUŠNÝ začátečník by se registroval a pak by požádal o názor na konkrétní video. Ihned bych se mu snažil ze všech sil pomoci, poradit a sdělit co vím a umím. Ovšem jestli tomu individuu já nestojím za to, aby se mi obtěžoval představit a POŽÁDAT a jedno, zda mě přímo a nebo například “zkušenější kolegy”, pak já odpovídat nebudu, protože nejsem ničí poskok. To je to kouzelné slůvko, anonym si hejkne a někdo se posadí na pr.el a honem mu bude dělat poskoka? Někdo třeba jo, já ne!
Za vše na světě se platí a prosba o laskavost je svého druhu platba předem. Mě moje penzum vědomostí stálo nemalé úsilí a proč bych měl nějakému hulvátskému anonymovi já dávat zadarmo nějaké odpovědi? Za co?
Tak jednoduché to, pane Goro, je.
Všimněte se jak sem píše Martin, Roman a mnozí další. Martin vždy pozdraví a pak poděkuje, mnozí podobně. Připomenu všem, co je kultura a co je civilizace.
Kultura je, že když někomu nechtěně šlápneme na nohu, například v tlačenici v tramvaji, omluvit se.
Civilizace pak je, všemožně se snažit nikdy nikomu nešlápnout na nohu a chovat se a chodit tak, abychom na nikoho šlápnout ani nemohli.
------------------------
Předkové si dávno všimli, že je mezi lidmi větší nebo menší % b.bů, necivilizovaných a nekulturních a shrnuli to do rčení, které uvádím. Pro mladé méně vzdělané sděluji, že “apatyka” je lidový archaický název lékárny. (apotheke)
Přísloví: “Komu není z Hůry dáno, v apatyce nekoupí.”