https://www.youtube.com/watch?v=tnEAEOVuL4U
Tak tady máte názorně jak se to PODLE MĚ dělat nemá. Tohoto pseudovčelaře je nutné odsoudit a distancovat se, tohle je tak hnusná prasečina, jak se chová ke včelám, že v tom já vidím naplnění skutkové podstaty týrání zvířat!
Nikdy jeho videa nesleduju abych si neznečistil nebetyčným hnusem duši. Sedláček dobře ví, že dělá něco, co by dělat neměl. Důkaz vidím v tom, že tvrdí, že černé udřené včely jsou stejně krátkověké (sebemenší důkaz nula) a tak když je drtí a zabíjí po stovkách asi tedy dle jeho zvrácené logiky nevadí. To je to samé, jako starce, kteří už jen parazitují tím, že chtějí důchod, by také bylo košer ničit, když jsou stejně krátkověcí a nemají už pro společenství žádnou cenu. Důrazně varuji před nositeli těchto pokrokových ideí. U včel to začíná a u lidí s horším morálním základem by to mohlo budit dojem, že se může …
Navíc “včelař” ve videu věcně mele nesmysly a každému dobře radím, aby nevěznil matky od září do jara. Možná potřebuje prodat izolátory - je hlavně obchodník. Kamarád Petr sem nemá čas psát a tak neporeferuje sám. Nadchnul se pro izolátory když je před pár lety horem dolem propagovalo Včelařství (od té doby hrobové ticho, proč asi!!!!) nedal si říct a o včely přišel. Některá zimu sice přežila, ale matky po osvobození z izolátorů nezačaly klást, nebo je začaly měnit, ve 100 % případů bylo se včelstvy něco špatně a kde matka přežila a kladla, nešlo to do síly a z jarní snůšky nebylo nic. Já radím nevěznit matky nikdy a ani na pár hodin, snad kromě přidávání matky v klícce či rámečku. Věznění matky je vždy nepřirozené a nemůže zůstat bez následků, které nejsou hned vidět.
Navíc ve videu vůbec neříká co jako dál? Jak vyzimuje ta včelstva? Mele cosi o 5 kilech krmení a nejspíš syntetického, se kterým obchoduje. Varuji každého, že syntetická krmiva jsou stejně těžce stravitelná jako melecitoza a synťáky také přeplňují výkalové vaky včel. Dávat vč na zimu synťáky je stejné jako je nechat na melecitoze. Když se v zimě nebudou moci několikrát proletět a vyprášit, uhynou na melecitoze i na syntetice. A jestli bude mírná zima nikdy nikdo neví předem.
Státní dozor nefunguje a fakt, že se něco prodává, neznamená, že to není závadné. Nakonec, stát neustále opakuje, že se o své lidi nehodlá starat a že je každý zodpovědný sám za sebe, že je svobodný a může se rozhodovat sám. Sice mi nikdo neumí odpovědět na co tedy vlastně občan takovýto (liberální) stát potřebuje, ale to už je nad rámec mého sdělení.