Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.11.2024, 07:47:17
U nás právě řeznictví není, jsme malé město. V COOP jednotě nějaké maso mívají, ale při její dietě bych tu sehnala jenom kuřecí. Tak jí kupuju králíka, krůtí a kuře celé mleté. Jasně kdyby bylo nejhůř koupím něco i tu ale nabídka je chatrná.
U nás právě řeznictví není, jsme malé město. V COOP jednotě nějaké maso mívají, ale při její dietě bych tu sehnala jenom kuřecí. Tak jí kupuju králíka, krůtí a kuře celé mleté. Jasně kdyby bylo nejhůř koupím něco i tu ale nabídka je chatrná.
U nás právě řeznictví není, jsme malé město.
Aha. Já do většího města jezdím. A ideálně hned po ránu, když je ještě výběr. Vezmu, co mají, doma nakrabičkuju a zamrazím.
Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší. Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.
Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší. Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.
Tak já teda mimo mrkve… ale u nás to bylo jedno, já měla zrzouny… měla velký úspěch červená řepa a teda ledový salát a pod.
Přiznám se, že já si nikdy zásoby zeleniny do mrazáku nedělala. Zeleninu jsem dávala vždycky čerstvou, někdy vařenou.
Teď mám téměř výhradní masožravce, co se mi na zeleninu krajcvajc.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 10.11.2024, 10:38:09
Mě celkem nedávno , jsou to asi jen dva roky ( ještě na ifauně) získal pro krmení “ normálním” jídlem lupus a dělám to asi dost neodborně 🙂.
Dočetla jsem se že poměr masokosti a příloha má být 80:20.
Žádné balíčky nedělám a moji psi ani syrovou zeleninu nechtějí.
Když ale jedu do Kauflandu pro kuřecí skelety, beru takový balík vepřových kostí, je toho snad pět kilo za dvanáct korun !, udělám silný vývar, resp. sulc a do toho naházím co dům dal, vločky, zeleninu co zrovna mám.. , Vy byste prostě musela vybrat tu bez karotenu, krátce povařím, nechám ztuhnout a to mají rádi moc. Dá se to i dobře napytlíkovat, případně.
Moji psi mají třeba hodně rádi kysané zelí, to mě docela překvapilo.
U nás jede dýně a nebo špenát. Dýni beru v kaufu mraženou. Bambule zeleninu z misky separuje s přesností mozkového chirurga. Jenže ji v dávce potřebuje, takže ji v robotu rozšmelcuju, hodím do hrnce, přívedu k varu, hodím dovnitř želatinu a sleju do sklenic, zavíčkuju. Skladuju v lednici. Mrkev dostává sem tam najemno nastrouhanou syrovou, protože vařená má vysoký gi. Pak ještě v akci když se dá beru květák nebo brokolicí pro diabetika taky fajn příloha.
Musela jsem odmrazit lednici, tak dneska měli psi jídlo vařený, z toho, co zbylo v mrazáku. A byla to vepřová kýta ( pochopitelně Lidl akce🤣) a balík mražených fazolek plus rýže.
Vypadalo to docela pěkně, chtěla jsem jim užrat.
Nojo, ale to bych jim to nesměla předtím omastit vyškrvařeným dančím lojem s lojovými škvarky🙂)) , já jsem fakt strašnej šetřílek, znáte někoho, kdo by škvařil dančí sádlo?😂
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 10.11.2024, 16:46:51
Mražená dýně je super tip! 👍
Mně naštěstí zeleninu žerou velmi slušně, stačí rozmělnit na velikost co vypadne z hrubého struhadla. Zajímavé, před asi 3 lety jsem řešila co s nežravkou, dneska je všechno jinak.
No asi tedy pojedu po akcích a budu případně průběžně doplňovat mrazák.
Chrti jsou na toto bezva, žerou úplně jakoukoliv zeleninu i ovoce. Milují brokolici, Vždycky koupím 2, my máme to střapatý nahoře zapečené se sýrem a oni košťály, květák žerou i s lupením, kedlubny, řepu, papriku, okurky, mrkev, celer, vařenou kukuřici, polníček, rukolu, švestky, jablka, meloun, meruňky, prostě opravdu cokoliv, většinu dostávají v celku, syrové a jako svačinu mezi krmením. Na výstavě minule jsme byli za exoty, když jsem obědvala a dělila se se Satánětem - já kyselý okurek, on taky, já hranolku, on taky, já rukolu, on taky a tak, pak jsme slyšeli, to není pes ale králík. A dorazil to tím, že to zapil kávou, bylo to latté to mají rádi 🙈
Yoda je děsný hladovec - a tak, aby měl něco i v poledne do pupku… tak dostává trošku masa a zelí. Raději bílé než červené, ale schroupe kus každý den. Jinak taky může skoro všechno - květák, brokolici, papriku, rajče… a ovoce taky miluje. Jo a ještě miluje ředkvičky (a ředkve) a klidně je sežere i s těmi chlupatými listy… Ale on by sežral i sedláka se senem, děvečku s jetelem… nebo jak to v tom Otesánkovi bylo. Nevím - u té chemické kastrace se píše, že může způsobovat žravost… ale taky se tam píše účinnost 6 až 12 měsíců - u velkých plemen méně a u Yody drží už 15 měsíců… Holt nebyl dospělý a sešlo se to všechno blbě
U nás teda prílohy veľmi nešli, max. tak okurka a paprika. Takže pre spestrenie som kupovala nejaké hotové zmesky, napríklad dromy má rôzne vločky+zelenina mix. Stačí zlaliať teplou vodou.