Taky jsme zacali pripravovat stravu doma, jelikoz nase jorksirka granule vytrvale odmitala. Jinak co se tyce mnozstvi podavaneho jidla, nase mala vazi 1,5kg a dostava dvakrat denne jednu polevkovou lzici zradla, tedy cca 50-60 gramu. Z ovoce a zeleniny davame jablka, hrusky, merunky, broskve, svestky, okurku, mrkev, kapustu, zeli, repu, brokolici a kvetak (ten miluje). Prilohy nevedeme. Vnitrnosti mi bohuzel syrove nepozre, tak je lehce ovarim, v radu minut. A cenove to taky vychazi paradne oproti granulim (a to kupujeme normalne v lidskych kramech). Ve ctvrtekk jsem koukala v Palladiu v Petcentru na Royal Canin pro jorksiry, chteli pres 300Kc/1,5kg. Proste predrazeny a nekvalitni srot.
Sarah01:Jenže granule pes taky nestráví tak, jako barf, hovňousy z granulí jsou obrovský, nejmíň 3x takový jak z barfu. Prostě mně přijde, že to tím psem jen projde. Mně všichni psi na barfu výrazně zlepšili kondici. Samozřejmě svůj podíl na tom má i plavání a celkový pohyb. Ovoce a zelenina jako vláknina podle mě špatně není. Lidi to jedí taky, proč by nemohli psi.
A to by mě zajímalo! Ty “experimenty”!😄
Kuky má naprosto ukázkové a málo smrduté experimenty, žere hlavně syrové maso.
Elsa má ukázkové, ale velmi smrduté experimenty a je téměř výhradně granulová!
A Fido je na tom podobně jako Elsa, ale žere všehochuť - syrové maso, kapsičky i granule.
A teď babo raď!😄
Jako že každá z mých koček má jiné chuťové preference a jejich hovňajze jsou poněkud odlišné.