Způsobuje úhyny a tedy CCD roztoč VD?
Pokud chcete komunikovat se mnou, nepůjde to přes odkazy. Ignoruju je, kor od anonyma. Některé otevřu od Gora, Tom4, drvodělky, javali, romaning, Martina nebo jiných slušných lidí, rozhodně ne od anonymů.
Doporučuji ostaním slušným diskutérům ke stejnému, jinak se anonymů zbavit nejde.
Toto není pro Toma50. Stejně by to nepochopil.😈 https://www.youtube.com/watch?v=PdtukPy5Hx0
len tak na zamyslenie sa…😉
v estónskom Taline, v rámci 10.medzinárodného vedeckého včelárskeho kongresu EurBee 10 mala prednášku aj Dr. Marrita Martikkala z Finska a referovala o zimných úhynoch v roku 2023/2024…porovnala včelstvá na pevnine a na ostrove Aland, ktorý je stále bez klieštika (Varroa free island)… v sledovanom roku boli na pevnine úhyn 12% a na ostrove bez klieštika boli úhyny 23%… 🤔
Tak za toto vám dávám palec.
Za velmi pozoruhodné považuji fakt, že stejně jako mnohokrát v minulosti, když přišel nějaký vhodný čas a nahromadilo se dost vědomostí, že na stejnou věc přišli současně zainteresovaní a v oboru vzdělaní lidé i jinde na světě.
-----------------------------
Svrbí mě prsty otevřít odkaz, co dal anonym a dnes od rána prvně jsem měl důvod se pousmát z jeho představy, že bych já něco nepochopil. Oni ti anonymové, někteří jako tento konkrétní, jsou vlastně jošťomijí kašpájči.