Ahoja,používáte někdo kšíry?Jaké byste mi doporučili pro 3 kg kocoura?Nechci riskovat že mi ve městě zdrhne je to neposeda.
Kšíry
…používám běžně prodávané kšíry pro kočky…a ani jedna ze tří koček se z nich nefostala, respektive nechtěla dostávat….
Pokud má kočka pouze 3 kg doporučila bych kšíry pro koťata případně o velikosti XS.
Osobně mám pro kocoury postoj s nožičkami. (výhodou tohohle postoje je ovladatelnost kocoura). Pro staršího mám velikost S, pro mladšího XS. (oba už jsou dospělí) Zatím tento používám nejčastěji a jsou na ně nejvíce zvyklí.
Další postoj, který mám je obyčejný pro kočky - ale, ten je mladšímu trochu velký - váhu 4,2 kg. (ale zase v něm má více volnosti). Na obalu píší, že je to pro kočky s obvodem 30 cm, ale i tak je mu velký - naštěstí malý příjde vždy na zavolání a nesnaží se z postoje dostat, ale kdyby chtěl myslím, že by se vyvlíkl.
Důležité je změřit obvod krku a trupu, aby se kočce povedlo vybrat postoj co nejvíce na míru.
Když byl Firda kotě, měl obyčejné pro kočky, teď musí mít pro psy, trochu nám kluk narostl, nevím, jestli by se z nich vyvliknul, nemá tendence se z nich dostávat
pozor na dostatečnou délku pásku na hřbetě, aby se postroj nezařezával do podpaždí