Zajímavé pozorování pelikána bílého na jižní moravě. Je možné že doletěl nebude spíš nekroužkovaný uprchlík
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-ornitologove-zasnou-az-na-jih-moravy-se-zatoulal-pelikan-bily-40507322
Zajímavé pozorování pelikána bílého na jižní moravě. Je možné že doletěl nebude spíš nekroužkovaný uprchlík
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-ornitologove-zasnou-az-na-jih-moravy-se-zatoulal-pelikan-bily-40507322
To určitě není uprchlík, dle ornitologů se těší výborné kondici. Ladně popolétá z místa na místo, to by žádný pták ze ZOO neuměl. Navíc to není první pozorování u nás, v roce 2019 zde byl pelikán pozorován také.
Dnes na toulce se psem kolem Otavy, volavky, kormoráni (na vodě), hoholové…atd. najednou velký neklid - orel mořský na inspekci 😉
v tom z lesa vylítl a napadl ho pár káňat - ke kontaktu nedošlo ,( nejblíž byla tak na cca m) otravovali ho tak dlouho než mi zmizeli za obzorem…
lupus4:Dnes na toulce se psem kolem Otavy, volavky, kormoráni (na vodě), hoholové…atd. najednou velký neklid - orel mořský na inspekci 😉
v tom z lesa vylítl a napadl ho pár káňat - ke kontaktu nedošlo ,( nejblíž byla tak na cca m) otravovali ho tak dlouho než mi zmizeli za obzorem…
to je krása - stejný zážitek jsme měli loni kousek od Jablonného v Podještědí.
Jinak v Liberci na krmítku včera špaček… A dneska skorec u místy zamrzlé Černé Nisy (ale oni tam nejsou vzácní)
Asi před měsícem jsem viděl přes okno u krmítka útok krahujce na hrdličky. Jednu lapil a zmizel mi s ní za rohem baráku.
Minulý týden, jsem na ně znovu koukal, jak se na zemi pod krmítkem hrdličky živí. Vykouknu za chvíli a kolem krmítka ani ptáček. Náhodou se podívám z druhého okna a tam se ve sněhu živila samice krahujce. Krmila se tam snad hodinu. Pak se vznesla na plot a ještě si kousek úlovku nesla v pařátu.
Druhý den ráno se tam dva krahujci o zbytky prali, byl to jen mžik, než jeden odletěl. Druhý tam zase hodoval, dokud ho nevyrušila kočka. Vyletěl s kouskem kořisti na sloup a tam pokračoval v krmení se.
Místo Praha východ.
Jaro se blíží a tak orel mořský dělá svatební lety ,vždyť na začátku března už bude hnízdit.Bohužel také jsou jarní uhyny.Našel jsem sluku lesní,která přiletěla,ale vše zamrznuté,tak jak to mohlo dopadnout.Škoda jí.
jj,orli jsou slyšet i kousek od nás, tam podle mne pravděpodobně i často hnízdí(kde se neříká 🙂) … + velká silueta na nebi a i blízko města, de fakto ve městě.
Pěkné fotky, sluku jsem nikdy neviděl. Je tažná a přilétá takhle brzy? To je škoda, že si nenašla nějakou řeku, vždyť led v únoru je celkem běžný.
Sluka většinou přilétá až v březnu,ale nemohu přesně říci,kdy vlastně přilétá,protože sluku vidět je velká náhoda.Když jsem myslivčil,tak se ještě lovila,ale to už je dávno a na večerní tah jsem nikdy nechodil.Sluka se živí žížalama,hmyzem a to nyní bohužel nenašla.
😢 to se blbě čte, je mi to líto. Chudák pták přiletí bůhví odkud v naději, že snad u nás…a nic k jídlu nenajde😢
Dneska je u nas na jizni morave jaro v plnem produ. Pri ranni vychazce uz spacci svitori na plne pecky, na rybniku se parili labute, na okraji lesa letala zluna. Proste nejkrasnejsi obdobi je tady.
u nás (stále ještě na sněhu a ledu a v mínus jednom stupni) brzy ráno prozpěvovali dva kosáci. Dneska poprvé
U nás včera menší hejno špačků. Před chvílí na stromě odpočíval holub hřivnáč a opodál prozpěvoval špaček. UH
Dnes tok hrdliček, klanění a páření.
Včera zase u krmítka peří z hrdličky. Dneska ani živáčka, krom asi dvou sýkorek.
.
Anonymní:Dnes tok hrdliček, klanění a páření.
Páření hřivnáčů na lampě veřejného osvětlení…
orel královský, 2.3. Znojmo
Může toto být hejno kormoránů? Létají taky v takovém uskupení? Přišlo mi to jako kormoráni, určitě ne husy ty by kejhaly.
ano, kormoráni umí létat ve véčku