Aktuálně: 3 279 inzerátů219 995 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Ptactvo naší přírody

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 16:05:59 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 27.12.2024, 13:44:40

Dopr…kna👎 omlouvám se🙄 Já si představila, že to půjde zvětšit tak, jak si to zvětšíme v mobilu😏 Jsem na tu techniku kopyto. Muž mi vždycky říká: proč to přitahuješ, vyfoť to normálně a pak si to zvětšíš. Zkusila jsem tu fotku a se to rozpixeluje👎Je to volavka na protějším břehu, přesně naproti foťáku, stojí už ve vodě, respective na ledu. Stála tam jak socha, nevim jak dlouho a civěla do vody. Pak přešla kousek jinam a zase. Nevím, co mínila udělat s tím ledem, protože mě nešel prokopnout botou, když jsem chtěla nabrat vodu. U nás vydry nežijou. Stačí bobr👎

J5
J5 27.12.2024, 19:19:44 xxx:xxx.9e92:633d
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.12.2024, 16:05:59

Už mám klid, objevil jsem jí šikulku.🙂

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 27.12.2024, 20:07:09 xxx.xxx.220.12

OT

zlatý lín…ta druhá zlatá rybka? měla jsem jich z původně  sedmi  10cm kusů  40kg plůdku, hrůza a děs to vytřídit z plůdku amura , manžel mě chtěl …další pokusy mi zakázal.(lín je i modrý😉)  A to ještě nevěděl, že z mojí jedné kapřice (Jarmila) a jednoho kapřího  hošíka bude tuna plůdku…amur v promilech. To bylo ale nedopatření, Jarmila se do rybníka vyplácla v noci z kádě a my tam ráno dali hošíka a Jarmila měla jít jinam, ale bohužel , káď prázdná. 

já si původní foto zvětšila a připadalo mi to jako mýval😂nebo velký morče.

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 20:16:36 xxx.xxx.81.59
J5:

Už mám klid, objevil jsem jí šikulku.🙂

Obrázek Obrázek

Ste dobrej😛👍 Sama bych v tom chaosu nenašla nic, nevědět😏

Verun může být, já se v rybách moc neorientuju. Kapřicí Jarmilou jste pobavila😄

J5
J5 27.12.2024, 20:52:57 xxx:xxx.9e92:633d
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.12.2024, 20:16:36

Já tedy v tom vašem jezírku žádný chaos nevidím, jen krásné jezírko. Přesně takové jak by mělo v této roční době vypadat.👍 Chaos vidím spíš v těch modrých, třítempových koupadélkách.

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 22:26:25 xxx.xxx.81.59

Děkuju🙂 Ono má přírodní přítok, takže pokud v potoce teče bláto, nám sem teče bláto, i když by se tedy cestou mělo trochu usadit. Za těch bezmála 20let má zanešené dno. A tím, že vyrostly vrby a veškeré listí padá do něho, tak je to už hotová kalamita. Před Vánocema dvakrát vichr, který nalámal vlečku větví a polovina z toho skončila v jezeře🙄 Na jaře snad projde komplet údržbou. Nosím tam ryby, co už téměř každoročně zachraňuju v mlýnském náhonu(našem přítoku), který v létě často vyschne. Letos jsem přišla pozdě, pstruzi se udusili jako první samozřejmě😢 Takže jsem zachraňovala hlavně hrouzky a nejspíš zase mladé běličky(jelce) Náhodně se tam objevil okounek, jedni sousedé jsou rybáři, přinesli mi druhého a máme to hejnečko mlaďošků. Rodiče zřejmě nepřežili některou zimu, už je tam nevidím😟 Nebo volavka🙄 Prckové jsou roztomilí, říkám jí proužkatci😉 Zatím jelci likvidovali je, když byli malinký potěr, snad oni časem budou likvidovat potěr bělic, případně přemnožených karásků😉(všichni mě straší, že se mi tam přemnoží)

kometa
kometa 28.12.2024, 07:14:11 xxx.xxx.247.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.12.2024, 13:23:13

Foceno přes okno, takže nic moc😏 vyplašila bych ji.

To je nějaká zkouška postřehu?🙂 Já nic nevidím. Asi můj problém.

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 07:34:54 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.12.2024, 07:14:11

Nic si z toho nedělejte, já tady taky nic😜

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 19:55:15 xxx.xxx.81.59

Teď jsem to taky četla a koukala jak blázen. Fíha, ani jsem netušila, že takový ptáček existuje😲 Tedy jméno znám, ale jsem myslela, že je to nějaké krajové třeba pro rehka, který je například u nás ,,kominárek"🙂

Stelle
Stelle 28.12.2024, 20:12:29 xxx:xxx.2479:67af

Vau, ten je nádhernej! Ale fotit bych ho nechtěla ;)

Mateo (neregistrovaný) 29.12.2024, 14:11:09 xxx.xxx.56.18

To já se vám taky musím pochlubit. Kolem cesty co pravidelně chodím jsem viděl na větvích mladých nízkých stromů napíchané hraboše, koukal jsem jak puk. Vůbec jsem netušil kdo to udělal, podezříval jsem sovu. Při další vycházce jsem viděl ťuhýka. Mám silné podezření že to je jeho práce, trefil jsem se ?

lupus4
lupus4 29.12.2024, 14:14:29 xxx.xxx.205.61
Mateo:

To já se vám taky musím pochlubit. Kolem cesty co pravidelně chodím jsem viděl na větvích mladých nízkých stromů napíchané hraboše, koukal jsem jak puk. Vůbec jsem netušil kdo to udělal, podezříval jsem sovu. Při další vycházce jsem viděl ťuhýka. Mám silné podezření že to je jeho práce, trefil jsem se ?

Jo, dáááávno známá věc, nemusí tam být jen hraboši, ale v létě i větší hmyz. Jen to v listí není tolik vidět.

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2024, 14:40:24 xxx.xxx.81.59

Áno, ťuhýk je stálý obyvatel mé zahrady, takže tyhle ,,poklady" tam nacházím také. Na podzim jsem chtěla vyřezat jednu velkou větev z ještě většího keře, nahrnu se k němu, zvednu hlavu a na ní napíchnutá tahle zdechlina. No tak jsem zase vyklidila pole, neměla jsem zájem, aby mi to u toho řezání spadlo na hlavu😏

Orionka (neregistrovaný) 31.12.2024, 13:34:51 xxx.xxx.226.32
Verun:

OT

zlatý lín…ta druhá zlatá rybka? měla jsem jich z původně  sedmi  10cm kusů  40kg plůdku, hrůza a děs to vytřídit z plůdku amura , manžel mě chtěl …další pokusy mi zakázal.(lín je i modrý😉)  A to ještě nevěděl, že z mojí jedné kapřice (Jarmila) a jednoho kapřího  hošíka bude tuna plůdku…amur v promilech. To bylo ale nedopatření, Jarmila se do rybníka vyplácla v noci z kádě a my tam ráno dali hošíka a Jarmila měla jít jinam, ale bohužel , káď prázdná. 

já si původní foto zvětšila a připadalo mi to jako mýval😂nebo velký morče.

Obrázek Obrázek

Nic si z toho nedělejte. Já viděla po zvětšení kunu a kupodivu sovu. Dějí se to u žínky věci.

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 12:19:29 xxx.xxx.88.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.12.2024, 13:34:51

Nic zvláštního, normálka, jen neumím fotit tak, aby se to dalo někam přeposlat. Ona mi jde líp práce s motykou, než s technikou😉

Předevčírem jdu zhora od domku a na velké bříze, až na samé špici sedí poštolka. Ani se nehne, snad tam chrápe. Šahám do kapsy po mobilu a než ho vyštrachám frnk…a letí pryč. Doprčic říkám si, mohla jsem mít pěknou fotku🙄 Pak si vzpomenu tady na volavku a musela jsem se smát: ha, ha, prý hezkou fotku😜

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2025, 14:48:25 xxx.xxx.88.102

😟

Já jsem dneska na obchůzce kolem potoka, vyplašila třikrát volavku bílou. To je hrozné trdlo🙄 Ta šedá mi přijde, že už si trošku na lidi zvykla, zatím co v létě, taky odlétala jak jsem šla kolem, pak už jen ztuhla a vydržela. Toto bílé jojo, jen se přiblížím, vyletí a letí 100m po proudu, kde sedne. Za chvíli jsem tam, zase procházím kolem a už vidím, jak se zvedá a letí od potoka pryč. Dalších 200m a znovu vyplašená odlétá. To už jsem na ni volala: bože ty jsi fakt blbá jak troky, leť nahoru proti, tam už nepůjdu🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.01.2025, 11:24:03 xxx.xxx.88.102

Včera jsem zapomněla napsat. Bílá volavka tentokrát neseděla, ale letěla nade mnou, takže ji nejspíš vyplašil někdo jiný. Koukla jsem nahoru a říkala si, že chvalabohu zrovna lítá🙄 V našich končinách jdu a v zorném poli se mi u potoka něco mihlo. Tam v těch místech, už není potok tak hluboko pod cestou. Zároveň s myšlenkou, že ta barva vypadala jako ta ,,hnědooranžová", co je na ledňáčkovi, otočím hlavu k potoku a na větvi cca 3m ode mě sedí ledňajz😀 ,,Jéé ahojky, to jsi ty? Neboj, valím dál, klidně seď" Neuletěl, možná to byl ten ,,náš". Fotka mě napadla, ale jsem si říkala, že bych ho zbytečně vyplašila už tím, že bych se u něj zastavila, tak jsem ho v nechala v klidu shánět snídani😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.