Aktuálně: 3 780 inzerátů209 112 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Pes x fena

Aluška (neregistrovaný) 19.01.2024, 11:11:40 xxx.xxx.200.75

30 let jsem měla jen feny a teď mám 2 feny a 2 psy. Mazlivý byli vždycky všichni, ale holky furt něco vymejšlí,  kdežto kluci mi přijdou jednodušší 😀. Další pesan bude zase kluk.

Arosek
Arosek 19.01.2024, 12:06:06 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.01.2024, 11:20:06

Taky tady prskam na monitor 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 19.01.2024, 13:58:13 xxx.xxx.124.17

Jééé, ten Megynek je krásná! Celá Megy! 

Já se fakt bála. Neměly jsme nacvičeno. Šla jsem si pro toho psa po centimetrech, aby ji nenapadlo se pohnout, utéct, hrábnout nohou. No a prý je to chov opravdu těch bejků, co je v tom řeznictví prodávají. 😀 
To píšu pro zadavatele - pes se naučí jako štěně hrozně rychle - ke mně, sedni a tak. Takže si myslím, jak mám vycvičeného psa. Ale pak se objeví cizí pes, bejk, ovce, srna,… psovi je rok a co? Nevidí neslyší. Kluci jsou jednodušší. Opravdu blbší. Pardon. A když si vyberete společenské plemeno, možná vám odpadne spousta starostí. Celoživotních.

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 14:03:06 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 13:58:13

Opravdu blbší.

Tak já to Rumouškovi vyřídim teda. Myslim, že nebude rád a napíše Ti dopis.

Jééé, ten Megynek je krásná! Celá Megy!

😀

Šla jsem si pro toho psa po centimetrech, aby ji nenapadlo se pohnout, utéct, hrábnout nohou.

No ano, to člověk neví, kolik má času, jak moc se může hejbat a jestli ho dřív nevezme žinfárkt!

megi-the-pes
megi-the-pes 19.01.2024, 14:04:45 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.01.2024, 14:03:06

😀 Ale když řeknu támhle Baronkovi (špringer) “ke mně”, tak on se celý rozzáří a utíká ke mně. Když to řeknu Megy, tak ona poví - v úterý?

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 14:13:50 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 14:04:45

ona poví - v úterý?

a ještě pro jistotu nespecifikuje který 😀 😀

keriton
keriton 19.01.2024, 14:26:52 xxx.xxx.80.121

Když to tak píšete, vůbec si nechci představovat Finna v podání feny. A faktem je, že si někdy říkám - takovej chytrej a vyčůranej a tohle ho nenapadne? A jsem za to hrozně moc ráda, že ho některý věci nenapadnou 😀 

Arosek
Arosek 19.01.2024, 14:31:53 xxx.xxx.130.20
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 13:58:13

Noo blbsi … jako jo, ale taky jak na co. Ono kdyz jde o to zjistit kde je ta vonava holka a jak se k ni dostat, tak to terba Arous byl tak strasne vynalezavej, ze Edison je proti nemu bridil. 

Ale pravda - je to kus od kusu a obecne jsou chlapecci takovy trsku telatka s jednim vyvinutym skillem na neco. 
Aros = nouma co ojede zemekouli
Dudun = nouma co ma enormne vyvinute hlidani vztahu ve smecce.
Prim = nouma s uzasnymi loveckymi dovednostmi.
Skvarek = nouma co zkousi ojet zemekouli (takovej flekatej Aros bonsaj)
Otik = kapitola sama o sobe. Nouma na druhou 😀

Holcicky jsou takove komplexnejsi, maji tech skillu vic naraz. Myslim ze je to jako u lidi - proste zensky zvladaj multitasking bez ohledu na zivocisny druh.  A protoze se umej zabyvat vic vecma naraz a je na nich pece o potomstvo a tak vubec vsechno, tak proste resej vic veci, maji vyvinutejsi mozek asi nebo co  a vic zjistujou co a jak a proc … no a tim padem vic vymejslej a premejslej a jsou vic na zabiti kdyz vymejslej blbiny ve chvili, kdy by kluk proste bez premysleni udelal, co se po nem zada 🙂

Zrzavci
Zrzavci 19.01.2024, 14:37:44 xxx.xxx.226.6

Já teda nevím. Když vezmu Ešátora a Rumíčka, tak mi jako ňoumové rozhodně nepřijdou. Naopak - lépe se soustředí, víc přemýšlí, nejsou zpovykaní, uvažují. Nevím, nikdy jsemv nich právě ňoumovitost neviděla.Murphy byl osobnost sám o sobě 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 19.01.2024, 15:01:39 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.01.2024, 14:37:44

Ten výraz ňouma není myšlen tak ošklivě. Celé to Arosek vystihuje tím “kluk proste bez premysleni udelal, co se po nem zada”.
To je přesné.

Arosek
Arosek 20.01.2024, 20:33:54 xxx:xxx.deb7:cb4d
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.01.2024, 15:01:39

Jj, tak to bylo mysleno. Ne hanlive, ale nezne. 

Me proste chlapecci prijdou proti holcickam jednodussi v mysleni, jako ze nepremejslej o triceti vecech naraz, nevymejslej, jsou primocarejsi a citelnejsi, proste na nich vidim co maji v planu a muzu reagovat. A oni kdyz jim ten plan nevyjde (tedy ja jim ho zatrhnu), tak proste akceptujou a jdou.

Zato holky myslej na tech tricet veci naraz (i kdyz u Meruny je to tricet variaci na tema jak se dostat ke zradlu) a fungujou na principu “vyhod je dverma, vratej se oknem”. Daleko lip maskujou svoje umysly, takze kdyz se je naucim cist, ony to zjistej a zacnou to maskovat … ja nejak nevim jak presne to popsat, ale zkusim na prikladu … jdeme ven, Primitiv se zarazi, postavi, vysponuje - a  ja vim ze je tam NECO (pes, clovek, srna, …), pisknu, privolam, vyreseno. Holky zjistily ze kdyz se zarazia  cuci, ja tusim a volam. Tak se nezarazi a necuci, jen tak jako hnou uchem … tak jsme se naucila hlidat hnuti uchem a ty cuzy prestaly hybat uchem a jen mrknou … a tak porad dokola. Udrzuji me v permanentni dusevni pohotovosti 😀

Nebo je od neceho odvelim (typicky neco ekl co by stalo za sezrani ci vyvaleni) - poslu je dopredu, kluci poslusne sklapnou a jdou. A holky udelaji par kroku a jak zjistej ze polevila pozornost, zkusej me nenapadne obejit a vratit se k hnusu zpatky. To by kluky proste nenapadlo.

Proto rikam - chlapcci jsou moji noumickove noumickovati. Ale miluju je vsechny, bez ohledu na podvesek mezinozkovy ci nikoliv.

hmn
hmn 20.01.2024, 20:42:23 xxx.xxx.3.42

“Nebo je od neceho odvelim (typicky neco ekl co by stalo za sezrani ci vyvaleni) - poslu je dopredu, kluci poslusne sklapnou a jdou. A holky udelaji par kroku a jak zjistej ze polevila pozornost, zkusej me nenapadne obejit a vratit se k hnusu zpatky. To by kluky proste nenapadlo..”

jóóó 😄😎

Sardullah
Sardullah 20.01.2024, 21:12:44 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 20.01.2024, 20:33:54

“Nebo je od neceho odvelim (typicky neco ekl co by stalo za sezrani ci vyvaleni) - poslu je dopredu, kluci poslusne sklapnou a jdou. A holky udelaji par kroku a jak zjistej ze polevila pozornost, zkusej me nenapadne obejit a vratit se k hnusu zpatky. To by kluky proste nenapadlo..”

Jo Jo, jak já říkám…fena dává pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, tak…😴

edit: a když zase začnu dávat pozor a přistihnu jí, tak jaká je její reakce?…slaďoulince se usměje a řekne “ale jdi ty brepto…” 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.