Jj, taky plátkuju plus pilníčkuju. Nevím, čím to je, našemu dorůstaj už od začátku strašně rychle.
A taky vidím rozdíl v ošetřování před a po nácviku ošetření se souhlasem. Zvládnu, vydržím X sám chci.
Já myslela, že máte Lůďu od štěněte.
Víte, co zažíval, než jste si ho vzal ? Odkud je, kdo ho měl a v jakých podmínkách ?
Myslíte, že má vrozeně křehkou nervovou soustavu nebo mu někdo ubližoval ?
Jináč jste dobrej 👍, já bych si na převýchovu takovýho pejska asi netroufla .
Vy stříháte drápy !?! Máte můj hluboký obdiv 🙂!
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Doron:Vy stříháte drápy !?! Máte můj hluboký obdiv 🙂!
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Já dělám všechno…stříhám drápy, čistím oči i uši, stříhám srst na výstavy a jakýkoliv ošetření čehokoliv, jednou jsme doma zašívali i natržený ucho. 😊
Tak drápy má Gina obroušené, ale slavné dvojité paspárky, tam si to neobrousí. Jako nedělám to moc často, protože čubina si drápky na paspárcích okupuje sama, ale někdy ne dokonale a je potřeba to přistřihnout. Nevýhoda je, že dráp je červný a tudíž není vidět, kde už by člověk střihnul do živého, na druhou stranu je nemá před zákrokem nějak extrémě dlouhé, tak úplně postačí zastřihnou kousek … špičku a je to.
Za mě jsou psí drápky obzvlášť u velkého psa na pohodu, jednou jsem musela zastřihovat drápky andulce a to je teda větší prča,
My taky černé a taky se bojím, abych nestříhla..
Já mu řeknu, ať si to okusuje jako ta Vaše holka šikovná ! 🤣
…, jednou jsem musela zastřihovat drápky andulce a to je teda větší prča,
i u ptáků jde taky naučit OsS , páč “znásilňování” je hodně kontraproduktivní a ani ho tak snadno “nepromíjí” jako psi
Koukám do huby a vyndavám stehy, páté drápy + neobroušené, oči uši, všecko….pes je brnkačka, zadní noha koně je zkouška ošetření se souhlasem, bolí, fajn, dáme přestávku, hele ale koni, dodělat se to musí…jo, jsou koně , co si nechají i nohu uříznout.
PS: ještě že má morče jen pár prstíků, měli jsme vždy s černýma, a občas tam krev byla🙄
lupus4:…, jednou jsem musela zastřihovat drápky andulce a to je teda větší prča,
i u ptáků jde taky naučit OsS , páč “znásilňování” je hodně kontraproduktivní a ani ho tak snadno “nepromíjí” jako psi
Andulka byla v poho, mám je zvyklé na manipulaci, doteky, držení, ale já se bála těch titěrných drápečků, abych nefikla moc.
Sardullah:Andulka byla v poho, mám je zvyklé na manipulaci, doteky, držení, ale já se bála těch titěrných drápečků, abych nefikla moc.
tak anče jsem choval mnoho let a při přírodních bidlech různé tloušťky jim drápky NIKDY nepřerostly, to spíš starejm kanárům (dutopěvcům)
No já se s tím u andulek taky nikdy nesetkala a to je máme nějakých 45 let. Bidýlka máme normál větve ovocných stromů a i když jsou mimo klec, tak mají třešňovou rozvětvenou větev jako stanoviště a jenom téhle jedné ty drápky přerostly… ale důvod nevím… stříhala jsem jí je jednou, když jí byly asi dva roky a od té doby v poho, už jí to nikdy nepřerostlo letos jí … tedy jemu, je to kluk… bude 7 let.
mám i 13 letýho - SL lutino (kroužek, vlastní odchov) 😉
Tak to je opravdu úctyhodný věk👍
U černých drápků mi připadá nejbezpečnější stříhat “na plátky”, prostě vždy odstřihnout jen malinkatej kousek, plátek. A věnovat se tomu trochu častěji, zpočátku jsem na ně koukala třeba i co dva týdny, teď už vím, jak rychle zhruba rostou a které se přirozeně obrušují méně. Tak kouknu prostě jednou za čas, třeba jednou za měsíc za dva.
keriton:U černých drápků mi připadá nejbezpečnější stříhat “na plátky”, prostě vždy odstřihnout jen malinkatej kousek, plátek. A věnovat se tomu trochu častěji, zpočátku jsem na ně koukala třeba i co dva týdny, teď už vím, jak rychle zhruba rostou a které se přirozeně obrušují méně. Tak kouknu prostě jednou za čas, třeba jednou za měsíc za dva.
Já u jedné fenky musím co 2 týdny, roste jí to hrozně rychle.
Jj, taky plátkuju plus pilníčkuju. Nevím, čím to je, našemu dorůstaj už od začátku strašně rychle.
A taky vidím rozdíl v ošetřování před a po nácviku ošetření se souhlasem. Zvládnu, vydržím X sám chci.
Takhle se stříhají drápky bišončím slečnám. Stříhá výhradně syn…
Sarah01:Já dělám všechno…stříhám drápy, čistím oči i uši, stříhám srst na výstavy a jakýkoliv ošetření čehokoliv, jednou jsme doma zašívali i natržený ucho. 😊
Týýý brďo! Ty umíš chirurgický šití? Normál s jehelcem?👍