Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.01.2024, 23:49:05
uplne rozumim tomu, ze je to pro mnohe i nepochopitelne, ze to jineho muze i bavit.
nee, vůbec, já tomu rozumím, fšak jinýho zase nebudou bavit krávoviny, který učím psy já, jako třídit odpad, zavírat linku a tak jako podobně. Důležitý je, aby pes něco dělal, toť mé heslo. Já nejsem cvičákový typ, jsem navíc chaotik a to s nějakým výkonem prostě nejde dohromady - já se divím vůbec, že mám ty čokle nějak vychovaný😀 . Mně by se třeba líbila stopa, ale na to musí mít čék habakůk času, trpělivost, znalostí a tak jako podobně. Tak si ji šolicháme po svým. Zkoušku jsem skládala jednou jedinkrát, z hecu, z legrace a byla jsem spokojená, že nás rozhodčí vychválila a dostali jsme palbu bodů, ale na opravdový cvičení, na to nemám. Ale obdivuju každýho, kdo je schopen rozumnou cestou se psem/psy dojít výledkůch.
dlouhy protazeny povel znamena - dlouhy a protazeny pohyb psa. Takze pokud chci rychlou reakci - nehodi se to. hodi se znely kratky povel…
ha, nenapadlo, vůbec, přišlo mi když kdysi můj první ohař právě, že na krátké vstaň nebyla od něj taková reakce jak jsem chtěla, tak jsem si to zvýraznila tím protažením. to pak vnímal. Dík. Možná blbě mluvím-to taky si lidi neuvědomí často asi, u nás je to naštěstí jedno, jakou rychlost tady u toho povelu máme, ale zajímavý, díky.
Nekdo tu psal, ze nechape tu jednotnou povelovou techniku. ze proc to tak je… cilem sportu je porovnavat vykony.
mně to smysl dává, je nějak dané, jak má cvik vypadat a i jak se má jmenovat. Je to i pro rozhodčího .