Dobrej. Díky vám. Modeny jsou taky nelétavci? Píše se o nich toto:
Modena je živý, temperamentní holub, vhodný jak pro volný, tak voliérový chov. Na jeho ustájení nejsou kladeny zvláštní požadavky.
Dobrej, chci začít s holuby ale líbí se mi ty co jen, nebo převážne chodí po zemi neporadil by mi někdo nějaké dobre nelétavé plemeno.
Anonymní:Dobrej, chci začít s holuby ale líbí se mi ty co jen, nebo převážne chodí po zemi neporadil by mi někdo nějaké dobre nelétavé plemeno.
Vašemu požadavku odpovídají holubi ze skupiny slepičáci. Třeba na tomto odkazu se dozvíte více a možná si i vyberete.
https://www.ifauna.cz/clanky/6846-zaciname-s-holubarstvim-10-dil-slepicaci.html
slepičáky bych doplnil např. římany a texany. U všech těchto plemen je nízká letuschopnost, jak výdrží, tak přeletem do výšek. Ilustrativní fotka texana, holubice.
US typ - modeny Gazzi a schietti
Dobrej. Díky vám. Modeny jsou taky nelétavci? Píše se o nich toto:
Modena je živý, temperamentní holub, vhodný jak pro volný, tak voliérový chov. Na jeho ustájení nejsou kladeny zvláštní požadavky.
Anonymní:Dobrej. Díky vám. Modeny jsou taky nelétavci? Píše se o nich toto:
Ono záleží kdy a kdo toto psal. O polských rysech se před 50 lety, když jsem je choval, také psalo: typ polního holuba. Modena, na rozdíl od modenky, patří k nejméně létavým holubům. Přtom se dobře množí.