Původ kapratosti zjištěn jako dědictví po holubů guinejském s nímž je určité % potomstva při křížení dále plodné.
Zajímavosti o holubech, odkazy, fotky
Potomstvo při křížení s hřivnáčem může být plodné za dodržení popsaného postupu. Není to snadné, ale lidem se to daří. Viděl jsem videa z Francie kde bylo hejno ptáků s geny holuba hřivnáče v x-té generaci, křížení s pošťákem. Ptáci se podobali adaně a jiným bradavičnatým plemenům.
Text ze studie citované v článku:
Holub útesový se v zemích směrem k Himálájím běžně kříží s domácími plemeny i zdivočelými holuby skalními ve vesnicích. Jsou evidovány hybridní populace s holubem útesovým. Není pochyb že se tomu tak dělo od pradávna a tento jemný holoubek se určitým způsobem zapsal do genetické výbavy některých plemen. Na německém fóru popisoval chovatel svůj šlechtitelský projekt s holubem útesovým a hýli. Narozdíl od hřivnáče je i holub sněžný 100% plodný s holubem skalním a potomstvo se dále plodně kříží s oběma rodičovskými druhy.
Anonymní:Původ kapratosti zjištěn jako dědictví po holubů guinejském s nímž je určité % potomstva při křížení dále plodné.
Ano, to je možné ale holub skalní, je jiný jedinec…..Jak jsem psal, praotcem holuba domácího je holub skalní, který byl domestikován. Pak mohlo nastoupit různé křížení člověkem a tím vznikla různá plemena, kresby a vzorky u holuba domácího. Článek především ukazuje, jak obecně se v modré(černé) řadě ředí pigment. Jak z teorie, tak praxe víme, že pár modrých černopruhých holubů, dává jen modré černopruhé a v některých případech pak potomci mohou být bez pruhů. Nikoliv obráceně.
Ano, tak to je ale asi jasné že báze je holub skalní a žádný jiný druh. Jen jsem dával studie které nalezly stopy dalších druhů, ale to je u domácích zvířat běžné - červený faktor u kanára od čížka ohnivého, znaky bojovnic u kura domácího získané z kura zeleného přes vzácně plodné samce v F1, (stříbrný faktor a žluté běháky získaný z kura sonneratova), u bojových plemen husy domácí geny husy labutí, také přes samce atd. Základ je ale vždycky holub skalní, kanár divoký, kur bankivský, husa velká
Holub sněžný , jasně přinesl gazzi kresbu, guinejský kapratost, jiní i exotyčtí holubi , možná již vyhynulí ,tzv. bublání, rousy, kudrnatost, což bylo následně dovedeno chovateli, skoro k dokonalosti, myslím, že i složitá sedlatá kresba, není vyšlechtěna lidmi, jen zdokonalena, nejsme odborník, ale kdo po tom pátrá, najde si mnoho fotek videií
Nedávno jsem narazila na tohle video. Bohužel kvalita je na nic a autor měl pouze jediné video o křížení těchto dvou druhů, ale asi v polovině a na konci videa jdou vidět rysy hřivnáče i domácího holuba. Kočky domácí se kříží s menšími druhý divokých koček a jsou pořád plodné, takže je možné že tihle jedinci by též byli schopni rozmnožování. (nešly mi vložit videa a účet jsem našla pouze na TikToku jméno:fadiali95)
- Příspěvek #218684
- Příspěvek byl již nahlášen
- Oblíbené: 0