Dobry den, snad nevadi jedno smutne tema ale patri k chovu zvirat. Kam pochovavate uhynule mazlicky, at pejsky nebo kocky nebo ostatni. Davate si je nekam k domu, na zahradu, delate jim krizek nebo pomnicek nebo treba nekdo zkousel snad i tyto rakve?
Tak díky Vám teď vím, že už se dělají rakve i pro mazlíčky. Ačkoli bych neměla potřebu pořizovat rakev, a to i proto, že prostě nemám zahradu, abych uložení mazlíka takto uchopila, tak ten nápad obecně nezatracuji. Provedení je luxusní a někdo toho rád využije. Rozšířil jste mi obzory, díky.
Až přijde čas, nechám svého psa zpopelnit a jeho popel si jistě ponechám. Zřejmě ve formě šperku. Kdybych měla zahradu, postačí pro důstojné uložení mazla oblíbená deka. To je můj názor. Ta rakev se rozloží až za cca 20 let minimálně, a to bych na zahradě v zemi nechtěla. Rakev jedině snad na psí hřbitov, ale není to nic pro mne.
poslední, co bych chtěla mít zakopaný na zahradě jsou nějaké rakve. kadaver patří do hlíny tak jak je, nahý, bez dek, bez rakví, prostě jen tělo, ať nic nebrání rozkladu.
Dávám vždy jen do hlíny na na lože z trávy, přidám pár kytek , bez nějaké deky nebo jiného obalu, obojky od psů , kšírky od fretek jsem si nechala, bez křížku, jen s minirůžemi (trávník v sadu) …kolegyně si nechala psíka zpopelnit, má doma urničku…
Zakopat koně mi manžel asi nepomůže…🤔, jsem se tak trochu už ptala.
U nás se pohřbívá pod stromy. Už sem rodině nařídila, kam mě maj nasypat. Kostní moučka je skvělý hnojivo a mačkat se někde v houfu na hřbitově není nic pro mě. Ne, pěkně pod strom, a budu tam se vší svou oblíbenou havětí. Smrt je vlastně jen změna formy, umírání, to může bejt svinstvo, jinak se není čeho bát.
Dobry den, snad nevadi jedno smutne tema ale patri k chovu zvirat. Kam pochovavate uhynule mazlicky, at pejsky nebo kocky nebo ostatni. Davate si je nekam k domu, na zahradu, delate jim krizek nebo pomnicek nebo treba nekdo zkousel snad i tyto rakve?
Udělala bych pro svoje psy první poslední, ale taková rakev je doslova vyhození peněz do kanálu. 🙃
Jinak já pohřbívám buď u nás v lese. Máme tam takový tajný hřbitůvek. A nebo jezdím do Anyt - Krematorium zvířat Olomouc. Když už tady máme ty reklamy, tak jejich služby mohu jen doporučit.
Jednoho psa mám u potoka v lese, v lese mám i morče a králíka. Na zahradě mám druhého psa, kocoura a morče. Třetí pes tam bude taky. Naštěstí mám kam pochovávat. Kafilerka nebo pohřebka pro domácí mazlíčky mě neláká. Na zahradě máme i tchána s tchýní. Ale ne pochovaný, rozprášený.