Aktuálně: 3 556 inzerátů216 167 diskuzních příspěvků18 328 uživatelů

Maso z divočáka

keriton
keriton 08.01.2024, 07:52:11 xxx.xxx.80.121

Jen se tu ujistím - dostali jsme od myslivce kus divočáka. Automaticky jsem si říkala, že z toho dáme psovi kost, ale pak jsem si vzpomněla na tu Aujezskyho chorobu. Takže nedávat ani tu kost, je to tak?

Moth (neregistrovaný) 08.01.2024, 08:48:39 xxx:xxx.63bf:e7db

Pravděpodobnost nákazy nízká, ale nedoporučuje se. Ještě brucelózy se bojí.

kometa
kometa 08.01.2024, 10:09:46 xxx.xxx.224.101
janaa:

Ne, z divočáka nic. Kvůli aujezskyho a svalovci


Tak na svalovce by měl být vyšetřený.

Ale souhlas, psovi bych nedala z divočáka nic.

lupus4
lupus4 08.01.2024, 10:31:02 xxx.xxx.205.61
Moth:

Pravděpodobnost nákazy nízká, ale nedoporučuje se. Ještě brucelózy se bojí.


nízká ? cca 40% to má…

Sarah01
Sarah01 11.01.2024, 19:04:15 xxx.xxx.162.253
orionka:

Kost velkou na žužlání, vařenou, maso vařené.


Vařenou bych nedala.

Chamydi (neregistrovaný) 11.01.2024, 19:10:15 xxx.xxx.133.108
kometa:

Tak na svalovce by měl být vyšetřený.

Ale souhlas, psovi bych nedala z divočáka nic.


Z divočáka fakt ne.

Doron
Doron 11.01.2024, 19:56:20 xxx.xxx.25.138
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 11.01.2024, 19:41:54

Vařené maso jo, ale vařené kosti ne, ony se jinak štěpí .

Terven
Terven 11.01.2024, 21:03:46 xxx.xxx.110.191
lupus4:

nízká ? cca 40% to má…


Kde jste vzal takový vysoký číslo? Opakovaně se uvádí zhruba čtvrtina prasat s pozitivníma protilátkama. To znamená pouze to, že prase se s virem setkalo, nikoli, že aktivně vylučuje virus. Tudíž procento opravdu infekčních prasat je reálně ještě nižší. 

lupus4
lupus4 11.01.2024, 23:32:14 xxx.xxx.205.61

já vyšel z info našeho mysl. hospodáře, který mi loni pravil, že to maj tak 3 - 4 z 10 (okr, Písek) to ale nic nemění na tom, že maso z č.z. je třeba řádně psům uvařit… 😉 já bych ho ale stejně nekrmil

páč jsme se bavili  o tom, zda se nebojí chodit na divočáky se psy

orionka
orionka 11.01.2024, 23:32:49 xxx.xxx.64.54
Doron:

Vařené maso jo, ale vařené kosti ne, ony se jinak štěpí .


Ano, vařené kosti mají jinou strukturu než syrové. Ale menší pes může okusovat klouby velké kosti, protože kost nerozkousne, pod dozorem. A z divočáka bych syrové nedala. (Naši  psi dostali třeba kost z vařeného kolena. Když zlikvidovali chrupavku, kost jsem jim sebrala. A třeba packu s prsty bych jim nedala ani syrovou, prsty -a obratle -nemám ráda. )

Doron
Doron 12.01.2024, 00:34:38 xxx.xxx.25.138
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 11.01.2024, 23:32:49

Moji to hned začnou drtit 😔.

A strašně by stáli třeba o syrovou prasečí nožku, ale já se taky bojím, radši uvařím sulc .

Ale třeba vepřová žebírka považuji za bezpečná.

Jinak spořádají mraky kuřecích skeletů, tam zažívací potíže nehrozí, ale zase se bojím jestli je to pro ně zdravý, když ty kuřata rostou tak rychle…

kometa
kometa 12.01.2024, 09:07:04 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.01.2024, 00:34:38

Nebojte, ti brojleři nerostou rychle kvůli hormonům nebo ATB (to se opravdu přísně hlídá), ale protože tak byli vyšlechtěni. Stejně jako masná plemena prasat nebo skotu.

Verun
Verun 12.01.2024, 12:02:35 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.01.2024, 00:34:38

On ten pes nežije taková desetiletí jako my lidé , tak o až takový vliv na zdraví bych se neobávala…kuře taky krmím skoro denně(maso  se skelety) 


Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.