Ahoj, byla jsem ukecána a přinesla domů králíka, kterého se známí zbavili po narození mimča. Měl jít do králíkárny k obyčejným králíkům tak jsme si ho raději vzali.Prvně byl kousavý ale teď po pár dnech už je hodný. Je mu 2,5 roku a mě zajímá kolika let se zakrslý králík dožívá? Děkuji, V.P.
Ahoj, byla jsem ukecána a přinesla domů králíka, kterého se známí zbavili po narození mimča. Měl jít do králíkárny k obyčejným králíkům tak jsme si ho raději vzali.Prvně byl kousavý ale teď po pár dnech už je hodný. Je mu 2,5 roku a mě zajímá kolika let se zakrslý králík dožívá? Děkuji, V.P.
Těch 10 let je blbost,je to jako by jste řekli že člověk 100.
Těch 10 let je blbost,je to jako by jste řekli že člověk 100.
Běžně tak 5-6 let.
tak běžně jako když to lidi neumí nakrmit a zahluší to na zastavení trávení nebo na onemocnění dentice možná. je to stejný jako někdo taky umře a není mu ani šedesát, ale normální to není
šušín se svojí chronickou rýmou už má deset a nevypadá, že by se chystal do hrobu
Ono ta délka života bude i podmíněna geneticky.Mám třeba teď mladé u 6ti leté samice po 7mi letém samcovi.U koz mám puštěného 9ti letého samce,je už sice pohublý,ale letos po něm mám dvoje mladý a ještě jednu samici březí.Když pominu jedince které jsem vyřadila,že se mně nehodili do chovu,tak se vyskytli i takový kteří uhynuli v 5,6 letech a nebylo to ani krmením ani nějakým onemocněním,prostě jeden v pohodě a druhý natažený a i jsem vysledovala,že jsou prostě linie které vydrží ve zdraví a vitalitě do vysokého věku a u jiných je ten brzký odchod a nebo i vyřazení z chovu častější.