Ahoj, vždycky jsme měli psi operované ráno, ale dnes nás zákrok v šest večer. Pes má být nalačno. Normálně fungujeme tak, že pes má vařené maso ráno a večer a může se dojíst granulemi (není pažravý). Kdy naposledy nakrmit? Stačí 12 hodin dopředu nakrmit naposled a přes noc před zákrokem sebrat granule a pak zajistit pořádné vyprázdnění velkou procházkou? …díky za rady a zkušenosti!
jj, je to tak, pokud jdete druhý den až navečer, večeři bych dala a ráno už nic, on se pes 💩 víte co…, půjdeme na zuby, asi nějak okolo poledne, takže taky pejsková bude hlady, ona ráda žere a nedat jí večeři je ode mne “velký prohřešek” . Tak to řeším že dostane něco ráno a véélkou procházku, že pak doma padne a zapomene se jít najíst…a druhý den může jít na veterinu. Je to lepší dodržet než uklízet na veterině blitky, narkóza je hned a nejsou komplikace…
Taky půjdeme na operaci. Máme jít v 11:00 dopoledne. A večer před tím má dostat poslední jídlo do šesti večer. Venčit jí budu muset i na zahradě na vodítku, aby někde něco nesežrala. Ostatní psi si občas i nějaké maso zahrabou, nebo schovají.
Jdeme po víkendu na RTG kvůli kulhání, máme nařízenou hladovku 20h. Přijde mi to hrozně moc, zvlášť, když jde o 8měs štěně. Nicméně doktor byl neoblomný 😖
Mám dotaz, prosím mi odpovědět, když pes jde pod narkózu třeba odpoledne, proč bych mu nemohla dát brzo ráno, ten den , trochu piškotu třeba? Aby neměl prázdný žaludek. Měla jsem psy co blikaly pokud nic nebylo v bříšku.
Děkuji za odpověď Dája.
P.s vím, že vet zakazuje jíst, musí být hladovka, jen mě to zajímá.
Jdeme po víkendu na RTG kvůli kulhání, máme nařízenou hladovku 20h. Přijde mi to hrozně moc, zvlášť, když jde o 8měs štěně. Nicméně doktor byl neoblomný 😖
my byli s Yodou před rokem - také kompletní RTG v “přispání” kvůli odlehčování pravé zadní - to mu bylo 13 měsíců. Měl nařízenou hladovku minimálně dvanáct hodin - a protože šel až po obědě, dala jsem mu ještě lehce stravitelnou (mleté maso) druhou večeři.
Je pak potřeba hladového a ještě zblblého psíka rozkrmovat pomalu - opravdu jsem začínala (zase mletým masem) pomalu z ruky po troškách vždy po chvilce… neb by byl schopen se udusit, jak byl hladový. Naštěstí nezvracel a vracel se do normálu rychle.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 06.01.2024, 07:01:55
Při narkóze je právě důležitý ten prázdný žaludek, aby nezvracel. Kdyby zvracel, mohl by vdechnout zvratky. Přece i lidé před narkózou musí držet hladovku. kdyby to nebylo nutné, lékaři to nenařizují.
Malá byla v 6ti měsících a hladovka 12 hodin. Šla v 9, takže večeře normálně, bez snídaně, ale tu ona už nejednou sama vynechá. Takže žádná újma.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.01.2024, 08:54:33
12 hodin stačí, pokud se nejedná o břišní operaci. Přesněji řečeno zákrok na zažívacím aparátu. Ale… vlastně když jsem šla na žlučník, tak jsem 20 hodin určitě nehladověla. A to mám střevo delší než pes. Myšleno relativně.
my byli s Yodou před rokem - také kompletní RTG v “přispání” kvůli odlehčování pravé zadní - to mu bylo 13 měsíců. Měl nařízenou hladovku minimálně dvanáct hodin - a protože šel až po obědě, dala jsem mu ještě lehce stravitelnou (mleté maso) druhou večeři.
Je pak potřeba hladového a ještě zblblého psíka rozkrmovat pomalu - opravdu jsem začínala (zase mletým masem) pomalu z ruky po troškách vždy po chvilce… neb by byl schopen se udusit, jak byl hladový. Naštěstí nezvracel a vracel se do normálu rychle.
určitě bych ještě zblblého psíka nekrmila…dohled nad vodou.
Myslím, že ti naši miláčci nějakou tuto krátkodobou nepohodu snesou bez újmy na vztazích a zdraví, jedinej kdo se nemůže najíst a může jsme my….pes by to viděl😎
určitě bych ještě zblblého psíka nekrmila…dohled nad vodou.
Myslím, že ti naši miláčci nějakou tuto krátkodobou nepohodu snesou bez újmy na vztazích a zdraví, jedinej kdo se nemůže najíst a může jsme my….pes by to viděl😎
tam jde o míru zblblosti - to už byl pes, který sice trošku opilecky, ale chodil, došel se ven vyčůrat… už se bez problémů napil… a začal olizovat prázdné misky. Dostal hrst mletiny - a opět upadl na pelech dospávat. A po chvíli se opilecky zvedl - a šel olizovat misky… tak dostal další hrst.
Nutno podotknout, že se jednalo o povrchový zákrok a neotvírala se dutina břišní.
Nařízeno jsme měli krmit až ráno, bublina se ale pořádně probrala až večer a takhle hladovou jsem ji fakt ještě za těch 10 let neviděla, sežrala by nás pohledem, a to není pažravá.
Nevím proč se hroutíte z 12 hod hladovky, když dříve bylo doporučováno u zdravých dospělých psů 24 hod jednou za 7 - 10 dnů , což jsem v létě i pár let praktikoval bez jakékoli újmy…
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.01.2024, 11:30:22
Tak ono tohle je celkem prospěšné i u lidí 🙂
Já se ptala jen z toho důvodu, abych někde psovi nepřitížila, too, že nebude 24 hodin žrát, vcelku přežiju….i když ten vyčítavý pohled drásá, ne že ne 😀