KOMETO určitě na 💯% i muj se vyptával kde , že jste?
Ale bábovku 👌 vezete vy😉.
Dája
No nevím, jestli je to dobrý nápad. S tou bábovkou.
Od té doby, co jsem bezlepková, nepeču. A ani předtím to nebyla žádná sláva. Jako, chuťově dobrá, ale až na jeden případ se mi ji nepodařilo nikdy vydobýt z formy. A to jsem vyzkoušela všechny recepty příbuzných a kamarádek, jak na to.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 31.12.2023, 16:17:25
Kočky to naštěstí nějak extra neřeší. Spíš přemýšlím, zda mám schovat auto. Bydlím v paneláku a rozmohl se tu takový nešvar, že mládežníci házejí z oken “něco” na parkoviště, které je přímo pod okny. I blbá prskavka mi vadí (na autě!) - předpokládám, že by mohla lak očoudit.
A před chvílí jsem zjistila, že je dnes kratší otevírací doba v OC, tak za chvíli ještě pádím na nákup.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 31.12.2023, 16:12:27
Je. A je dobře, že ty fotky uveřejnili. Jsem moc ráda, že moji synové nemají potřebu střílet rachejtle. To období odeznělo s koncem puberty. Tehdy jsem trnula, aby právě tak nebo hůř nedopadli.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 31.12.2023, 16:20:18
Jestli máte kam auto schovat, tak ho schovte. Já garáž nemám, tak stojí na ulici a musím doufat, že mi ho nějaký bezmozek nepoškodí.
Pro Kazi máme lék od vetky - Sedan. Mamka ho bude aplikovat asi kolem 21 hodiny. Má působit 4 hodiny a fenka by měla spát, nebo být hodně utlumená. Loni se hodně bála, bohužel kolem zahrady je cesta a bezmozci tam chodí střílet rachejtle, jako aby nerušili lidi na ulici. Ale všude kolem té cesty v zahradách lidi bydlí též. A kousek je les, kde žije zvěř, ptáci,… To už bezmozkům nevadí.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 31.12.2023, 16:27:22
Jestli je sedan totéž jako sedalin, což asi podle názvu je, tak tím psovi moc nepomůžete. Psa neutlumí psychicky, jenom ho znehybní, takže sice neuteče, ale rány a hrůzu vnímá dál. Myslela jsem, že na zklidnění se tohle už nepředepisuje.
Jestli máte kam auto schovat, tak ho schovte. Já garáž nemám, tak stojí na ulici a musím doufat, že mi ho nějaký bezmozek nepoškodí.
Pro Kazi máme lék od vetky - Sedan. Mamka ho bude aplikovat asi kolem 21 hodiny. Má působit 4 hodiny a fenka by měla spát, nebo být hodně utlumená. Loni se hodně bála, bohužel kolem zahrady je cesta a bezmozci tam chodí střílet rachejtle, jako aby nerušili lidi na ulici. Ale všude kolem té cesty v zahradách lidi bydlí též. A kousek je les, kde žije zvěř, ptáci,… To už bezmozkům nevadí.
Tady jsou všude cedule, že je ohňostroj zakázaný, ale před půlhodinu už ho někdo dělal. Petardy jsou slyšet každou chvíli a před dvěma hodinami jsme byli s Malinou a mužem v přírodním parku Modřanská rokle a šla tam omladina, co asi celou cestu po sobě házeli práskacíma kuličkami 😠. Ještěže to ta Malina neřeší, předešlý pes Tim by určitě byl strachy bez sebe.
Jestli je sedan totéž jako sedalin, což asi podle názvu je, tak tím psovi moc nepomůžete. Psa neutlumí psychicky, jenom ho znehybní, takže sice neuteče, ale rány a hrůzu vnímá dál. Myslela jsem, že na zklidnění se tohle už nepředepisuje.
No, je pravda, že pro zajímavost jsem na to koukla…a je to antipsychotikum (dřívější název neuroleptikum). A to tedy palba fakt je.
V humánní medicíně se ta nejvíc sedativní antipsychotika dávají na delirium tremens, na takové ty agresivně-agitované pacienty atp. Teda krom toho, že plejáda antipsychotik slouží samozřejmě hlavně pro léčbu psychóz (nejznámější je schizofrenie). Kdysi mi jeden přípravek dr. předepsala na moji nespavost a že prý, ať si vezmu jen čtvrtinku tablety. Už nikdy! Měla jsem regulérní pocit duté hlavy, byla jsem sedovaná a stejně jsem neusnula. Kámoška má psychózu a léky tak dlouho a vytrvale odmítala jíst, až skončila v klecovém lůžku. Je to těžké…
Každopádně Balu držím pěsti, ať Kazi petardy a tady ty blbosti zvládne. Vlastně to přeju všem zvířatům. Jak jsem psala, moje kočky to nějak zvlášť neřeší, ale balkón jim dnes otevírat nebudu.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 31.12.2023, 17:47:13
Tady to také všude střílí, už naprosto pravidelně… Já mám jet za kámoškou (i u ní přespat). O kočky se nebojím, byly takto samy na Silvouše už mnohokrát. To mám větší strach o to auto…já vím, je to ode mě přízemní.😔
Edit: Tady už je asi ohňostroj, nějaký soukromý… Prostě jsou to permanentní rány…uff a blíž a blíž. Takže spíš různé ty světlice a dělobuchy, ani nevím, jak se co jmenuje.
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 31.12.2023, 17:06:40
Počkejte, to zas spíš spekulujete…
Antipsychotika (u lidí) právě VÝRAZNĚ tlumí emoce. Ne nadarmo platí, že lidé na AP jsou emočně ploší - neumí se ani radovat, ani plakat. Takže ano: Motorika je utlumená, ale stejně tak emoce. Pokud nenastane paradoxní reakce, což u AP nebývá.
U nás už to bouchá taky od 4 hodin…pak chvíli pauza a teď už pravidelně…A sousedi začli dělat disko..mám to za zdí… I oni zkoušeli na dvoře ohňostroj…ale ještě je brzo..😟
Tady jsou všude cedule, že je ohňostroj zakázaný, ale před půlhodinu už ho někdo dělal. Petardy jsou slyšet každou chvíli a před dvěma hodinami jsme byli s Malinou a mužem v přírodním parku Modřanská rokle a šla tam omladina, co asi celou cestu po sobě házeli práskacíma kuličkami 😠. Ještěže to ta Malina neřeší, předešlý pes Tim by určitě byl strachy bez sebe.
Ahoj, jen pro zajímavost - to u vás starosta vydal nařízení zákazu ohňostrojů??