Kelebek se naučil lítat na pískání. Mládě dokrmované přibližně od 9. dne.
Které plemeno holuba je od přírody krotké? Myslím tak, že by dokázali zobat z ruky, děkuji.
Které plemeno holuba je od přírody krotké? Myslím tak, že by dokázali zobat z ruky, děkuji.
Možná, že některá plemena se dají snadněji ochočit, ale platí. Každé plemeno holuba domácího se dá ochočit. Záleží na přístupu chovatele získat si důvěru holuba/ů, jeho trpělivosti a důslednosti. To sblížení jde vždy přes potravu. Má zkušenosti s pavíky a poštovními holuby. V jiném vlákně je uváděna zkušenost s rakovnickým kotrlákem…
Kelebek se naučil lítat na pískání. Mládě dokrmované přibližně od 9. dne.
na pískání ( před krmením ) se naučí přiletět každej holub
Každej holub kterej umí létat
(a nebojí se přistát na ruku nebo pohladit na tváři.)
Nejkrotší plemeno co znám ,je Parukář.Nevidí napravo,ani nalevo a tak co může dělat.Nechoval jsem je nikdy,ale když jsem hlídával výstavní halu v noční době,tak jsem si vždy jednoho parukáře vzal z klece,posadil před sebe na stůl,nebo na kolena a nikdy neuletěl.
Pár let jsem měl zlatýho holuba barevnohlávka Pepu, ten co za mnou pořád lítal a všem sedal na hlavu. 👍
Z mých poznatků jsou krotcí holubi polští rysové, kingové, hýli, brněnští voláči a z ostatních plemen jsou určitě modeny, slepičáci, velcí voláči, i ti střední, pávíci, čeští bubláci... a další, stačí se chovat klidně a pískat na holuby při krmení. Až se to holubi naučí poznávat, zažijete věci.