Chovu zdar! Mame nove slipky a chci se zeptat kdyz jim budu davat skorapky z vajec, musi byt uvarene aby z nich nedostali salmonelu nebo se nenaucili zrat vejce? a druha otazka jake kuchynske zbytky mohou dostavat a co radeji ne, dekuji vsem,zdar
osobně jim skořápky “dopékám” v troubě. Když manželka udělá oběd, tak vložím plech se skořápkama na cca 10 minut a mám klid. Jak jsi psal, prevence proti salmonee a požírání vajec. I když u toho posledního otázka, jak to skutečně je.
Zbytky z kuchyně jim také dávám, ale jen na přilepšenou. "Mají v základu směs a k tomu občas zbytky z kuchyně. Zbytky nemyslím typu guláš, rajská omáčka, vyjetej fritovací olej 🙂 , narozeninový dort atd... Dávám napríklad odkrojky od masa, zbytky zeleniny, těstoviny, zbytky z pečeného kuřete, nadrcené kosti…
Zdravím, k těm skořápkám bude mít asi každý trochu jiný přístup. Já například skořápky podávám vysušené a přimíchávám je do směsi při šrotování, takže je z nich jemný prášek. Dříve jsem je podával nadrcené smíchané s gritem.
Zbytky z kuchyně viz MiraT. Tam mám přístup stejný
Já drtím jen kuřecí kosti, a to kladivem na kameni nebo mezi kameny, když se mi nechce pro kladivo 🙂 Buď je mám pečené nebo sušené, tak to s nimi jde, navíc je mám pro slepice tak jednou do měsíce.
Jinak moje slípky dostávají sešmakulované kosti a klouby v psích granulích 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.12.2023, 10:00:21
Já také drtim kladivem na kameni..slepice rychle odebírají,tak je hned uklizeno.. skořápky suším a drtim ručně,relax😀, přidávám ke směsi pro slepice,plus trochu pšenice..nešrotuji..zbytky občas.. darované skořápky podobně, sušené rozdrtim(rozmačkám) a pět minut proženu mikrovlnkou…