Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 19.12.2023, 20:10:07
Ono když dvě věci dělají dva lidi, ne vždy je stejný výsledek….každý k tomu přistupuje jinak, představuje si provedení nějak, je jiná osobnost(důslednost, čitelnost, spravedlivost)…
vidíte bodlinka si třeba vybrala jen(zkrátím to) : vodítkovat, přivolávat , opruz, trest….
ale, asi nečetla, že pes bude pochválen a v tom dobrém rozmaru, puštěn z vodítka párkrát zavolán..ano, nějaké omezení po prohřešku tam být musí, to je to vodítko a nějaká spořádaná chůze u 4měsíčního asi ne úplně k noze, ale píšu s motivací, tím si zajistím pozornost , můžu pustit a párkrát přivolat, protože pes je na mě visí a výsledek bude zaručen. kde vidíte povelovat, jo můžete mu u toho povědět pár ošklivých slov, ať přemýšlí…🙂
Vy osobně jste si pořídila štěně psa k druhému psu? nebo feně?
Já měla a mám jedináčky, o to to mám lehčí, já jsem středobod jejich světa, nemusím řešit soužití s jiným psem(přízeň, majetnictví..), řešíme jen spolu . Nevidím důvod, proč by mi štěně nemělo dát doma třeba rozkousanou kostičku, hračku, dojdu, řeknu dej, vyndám z huby, pokoukám, hm hm, pěkný to máš a zase vrátím, pochválím… ano můžu měnit, když mám, ale když nemám?
Měla jsem skorojezevčíka, erdelu a teď mám angl. bulinu, všici se naučili fuj je to! a to důsledným odstraněním hnusu, nevhodného předmětu z huby a to bez diskuse nebo výměny za slovního fuj je to (hovna jsou výjimka, ale to přijde i slovní doprovod o praseti a .t.d.-erdela si ho i natřela na kožich ) když to zná z domova, že se podívám, co má, nezdrhá , popřípadě si ho začekám, když to umí( a můžu říct, že stačí zvednout obočí a nadechnout se , když se pes podívá, jestli se dívám, když něco chce ochutnat) žádnej dril , jen důslednost a to snese každý pes.