Ahoj, moje kámoška má takovouhle fenku kokršpaněla. Je to problém, protože lidi okolo nás se chovají jako čuňata a vyhazují zbytky z oken apod. Snažila bych se těmto místům vyhnout, třebas my víme, že pod okny je čurbes, tak tam učíme psa, že nesmí. A taky možná jestli by nepomohlo mít v kapse piškot, či jinou mlsku a ve chvíli kdy větří nějaký čurbes na kterém si chce smlsnout,ho zkusit zavolat,že dostane piškotek. Na naší Jorkšíračku to platí. Rozhodně to nevzdávat a dávat bacha k čemu čuchá a zakazovat a zakazovat. Pak ale samozřejmě taky hooodně chválit, když poslechne a odměňovat. On si to časem zapamatuje. Hodně trpělivosti a úspěchů přeje Tereza
Žraní nepoživatelných věcí
Jenže já řeším 8mi leteho psa, který to začal dělat až teď. Jinak byl od štěněte uceny, ze se venku nic nezere, ze dostane lepší mňamku. A v tomhle prave nikdy problém neměl. Po novém roce jdeme na krev, tak dám vědět, jak to dopadne. Nicméně už teď mám takový malý poznatek - nechávám je teď s fenou trochu hrát, pod dohledem, tak jak to jde, a beru je zase na společné procházky (x měsíců chodili sólo, protože fena muže jen kousek, do te doby než měla problémy, tak sice byli zvyklí chodit i sólo, ale většinou chodili spolu), a řekla bych, ze je to lepší. Takže možná fakt nějaká frustrace 🤔. Každopádně už má věk, takže na tu krev pro klid pujdem.
A co z té krve chcete zjistit ?
Zkusila bych brát v potaz i Pica syndrom. Může být psychického i fyzického původu. Zajistila bych kromě psychických stimulů i dostatek železa ve stravě (sardinky v oleji, žloutek, červené maso) i ostatních elektrolytů. Po negativních ostatních vyšetřeních i odčervila.