Aha díky, takže pětiletá holubice je vlastně ještě mladice nebo v nejlepšich letech 😀
Prosím o radu nějaké zkušenější chovatele do jakého věku ponecháváte holubice v chovu. Je 5 let už moc aby holubice odchovávala?
Prosím o radu nějaké zkušenější chovatele do jakého věku ponecháváte holubice v chovu. Je 5 let už moc aby holubice odchovávala?
Anonymní:Prosím o radu nějaké zkušenější chovatele do jakého věku ponecháváte holubice v chovu. Je 5 let už moc aby holubice odchovávala?
Na tuto jednoduchou otázku neexistuje jednoduchá odpověď. Ale vlastně ano. Pokud holubice snáší oplodněná vejce, její potomstvo je úspěšné v daných krytérií, není nutno holubici vyřazovat. Jde o silně individuální záležitost. Měl jsem holubici plně odchovávající i 12 let starou u pošťáků a holuba 18 let starého. Takže, pokud vaše pětiletá holubice snáší a odchovává, musíte si sám odpovědět na otázku, proč bych jim měl vyřadit? Stále jsem zastáncem toho, aby se bylo k čemu vrátit, pokud nová páření nejsou úspěšnější.
Aha díky, takže pětiletá holubice je vlastně ještě mladice nebo v nejlepšich letech 😀
Anonymní:Aha díky, takže pětiletá holubice je vlastně ještě mladice nebo v nejlepšich letech 😀
Jak jsem psal, je to hodně individuální. Ale pokud je holubice zdravá, dobře odchovává a její potomstvo vyhovuje kriteriím, pak nevidím důvod ji z chovu vyřazovat.
Anonymní:Prosím o radu nějaké zkušenější chovatele do jakého věku ponecháváte holubice v chovu. Je 5 let už moc aby holubice odchovávala?
Nejstarší holubice se u mě dožila 18 let a do 12 let odchovávala.