Pekingská kačer, divoká kachna. Mají vůbec kachny pekingy pud kvokavosti? R.
Dobrý den. Mám slíbenou kachnu křížence kachny divoké s kachnou pekingskou. Chci ji do chovu, má to smysl bude mi sedět a odchovávat? Děkuji, Radek.
Dobrý den. Mám slíbenou kachnu křížence kachny divoké s kachnou pekingskou. Chci ji do chovu, má to smysl bude mi sedět a odchovávat? Děkuji, Radek.
Jestli bude sedět, toť otázka..kdo byl otec,kdo matka?..
Pekingská kačer, divoká kachna. Mají vůbec kachny pekingy pud kvokavosti? R.
Pekingské kachny nesedí.. snesou 150-180+- vajec,ale musí se lihnout v lihni..když máte křížence, snese asi něco mezi tim😀..jestli bude sedět, těžko říct.. určitě bych si připravila líheň..
Já chovám pižmovky, tak mám na 100% sezení 2x ročně jisté..
Pud kvokavosti je dědičný, takže kříženci sedět budou, jenom je třeba počítat s tím že ponesou vic než zvladnou obsednout
Tak to by nevadilo, to se dá zkorigovat případně dát známému do líhně.
Tak to jsem na ty vaše kacenky zvědavá..dejte vědět, jak se chov vyvíjí 👍😀
Máte někdo prosím Vás praktické zkušenosti s užitkovým křížením
kačer Saský (popř .Ruánský) x pižmovka ?
Děkuji za reakce.
říká se, že když je domácí kachna kačer a pižmovka kachna, tak je oplozenost vajec velice nízká. asi to tak bude, jinak by mulardy takhle dělal každý.
Mám tři indické běžce,jednoho samce a dvě kačenky.Jednoho pižmáka ,bílého a dvě bílé holky pekingské.Z vajíčka kachny pekingské mám černé kačátko.Je možné ,že otec je běžec a matka pekingka,,akurát nevím jestli tento potomek se muže dái množit
pokud máte běžce (kachna domácí) jediného kačera a pak máte pekingské kachny (kachna domácí) je mnohem pravděpodobnější že jakékoliv potomstvo těch pekingských kachen je potomstvo toho běžce. je to normálně kachna domácí, akorát kříženec.
ten pižmák k sobě chudák nikoho nemá a sice může pojímat ty kachny jiného druhu, ale je jen malá šance, že z toho něco bude.
chtěl jsem mulardy,právě s kačera pižmáka a kachny pekingské
Tak to musíte odstranit kačera stejného druhu.
je problém si vylíhnou mulardy,…otazník
Já myslim,že bude..měla jsem kachny rouenské a také pizmaka, některé kačenky byly jejich kříženci, mulardi..dejte pizmaka s pekingskými kacenkami do samostatné ohrady,vejce sbirejte,snesou jich hodně..vejce dejte do líhně..pekiny nesedí..
to právě mám,ale plete se mi do toho indický běžec
Od indiana mulard nebude..😉
to vím,právě proto mám pižmáka a pekingi,ale zdá se že vše ovládá ind a pižmák nemá šanci
..a proč ho k nim pouštíte?????..potom naše diskuze nemá smysl..
Lze odchovávat káčata peginské kachny spolu s housaty? obojí jednodenní mláďata, krmivo je stejně?