Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.12.2023, 08:51:01
ale žádná košilka, normální larvičky, vy ty larvy v těch plástvích nevidíte? , smrdělo to jako zdechlá kočka(asi nějaká biologický materiál tam byl, ne? ) , tak jsem se v tom tolik nevrtala, ale pro vaše černá písmenka bych to ještě mohla zkusit…a jak jsem psala, do hnízda nomálně před tím velkým sněhem zalétaly celý listopad vosy
I na psy, na koně nechodím, jsou na mě moc velcí. ( Jednou mě na koni svezli, na fotce vypadám, jak pytel. Snad mě omlouvá, že už jsem tou dobou měla 10letého vnuka. A vůbec mám s koňmi špatné zkušenosti - když jsem jednou kobyle dávala oves z ruky, málem mi ukousla prst. Ale zas tu kobylu omlouvá, že tehdy jsem byla mladá a ne docela střízlivá 😇 )
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.12.2023, 17:56:53
To je jen jedna špatná zkušenost ohledně těch koní. 🙂 V podstatě je jak Fiala a koalice. Tváří se přátelsky skoro anděl nevinný, bere si od lidí vše opatrně aby je nevyděsila. Akorát že nakonec jim sežere taky úplně všechno. 😀😀 Narozdíl od politiků je ale mazlivá a prdí vždy otočná k lidem hlavou. Politici klidně i lidem přímo do ksichtu. 😀
Zase odkaz YouTube. Víte, my tady máme všichni PC a můžeme se podívat na cokoliv, co nás zajímá. Já mám třeba Jirku na YouTube v oblíbených, netřeba mi ho cpat i tady. 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.12.2023, 13:36:59
Sarah-to je věc názoru👌..Já jsem si ho třeba poslechla u snídaně..Youtube mám,hojně využívám na písničky(platím si i “bez reklam”) a jiné věci,ale nenapadne mi si otevřít takový kanál-bo nemám o něm ani šajn..Nemám ani FB a jiné podobné soc,sítě,bo jsem již starší dáma,a nemám potřebu někde něco dávat😊 tady je to sice taky jako soc.síť,ale to je jediné,kam chodím😊😇
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.01.2024, 08:47:34
To není o věku - moje mamka má fb a je na něm aktivní, je jí 78 let. To je o chuti. Já mám fb, ale nemám twitter a jiné. Už nechci být na ničem dalším, ten fb mi stačí. I tak to žere moře času.
To není o věku - moje mamka má fb a je na něm aktivní, je jí 78 let. To je o chuti. Já mám fb, ale nemám twitter a jiné. Už nechci být na ničem dalším, ten fb mi stačí. I tak to žere moře času.
Ano,to máte pravdu..není to o věku,ale právě..já strávím moře času tady u počítače🤭..Nemám chytrý telefon,netoužím po něm,mám C1,a používám ho jen na volání a psaní smsek,ostatní si najdu tady..Už kvůli tomu někdy i vstávám dřív,(když se mi nechce v 6 už spát,)abych tu nelapěla pak celé dopoledne..Na FB jsem byla asi před 10 lety,jenže-když jsem se neozvala,tak “co děláš,žes tu nebyla",atd..spousta žádostí o přátelství..Chodila jsem tenkrát ještě na noční na brigády..neseděla jsem pořád u počítače..Nevěděla bych,CO tam dávat..Já si PC pořídila v r 2003,i internet+ tiskárnu..Využívala jsem ho hlavně na tisk obalů na CD,DVD..stahování hudby,vypalování(né,že bych byla pirát,ale pro svou potřebu👌)stahování,úpravu a tisk textů do zpěvníků(byla jsem 10let kapelnice country kapely)a na FB jsem neměla čas..Nezaujalo mě to,tak asi..Spolužačka mě pořád láká,abych si zařídila “vocap”,že se dá přes něj i volat..Já ale nechci volat a sedět u počítače(zrušila jsem i skype a ICQ)..Já mám nekonečné volání-důchodcovské za 275 kč..Já volám tehdy,kdy potřebuju-odkudkoli,v kteroukoli dobu😊Lámou mě na tu velkou “lopatu”,ale úspěšně se bráním…😇
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.01.2024, 09:31:08
Chápu vás. Ale kdybyste si pořídila “lopatu”, tak se vám svým způsobem usnadní život. Samozřejmě volání, SMS, WhatsApp, Messenger, nebudete muset být u PC a přesto budete na příjmu. Budete moci fotit a fotky ukládat do cloudu a od tam si je prohlížet v počítači. Na fb nemusíte nic dávat, nemusíte reagovat, když nechcete. “Lopata” má i další výhody dané tím, že si můžete stáhnout různé appky, třeba idos - spojení a jízdní řády, a další užitečné.
Nedávno jsem musela někomu na nechytrém telefonu uložit telefonní čísla a musela jsem nejprve proniknout do ovládání, protože jsem si to už vůbec nepamatovala. Jak si člověk zvykne na lepší, tak se těžko vrací k původnímu.
možnosti lopty ocení ten, kdo fotí(dokumentuje) , natáčí videa a posílá si fotky s příbuznýma, volá videohovor, když jsou děti/manžel delší čas v zahraničí a vocap(whatsapp) je takový skoro email na telefonní číslo…a když se ztratím v lese, tak mě brzy snad najdou 😉 jo a vnoučata vám postahují kde co, když jim půjčíte mobil…
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 01.01.2024, 09:45:06
Moje mamka dostala loni k narozeninám chytrý telefon, ale bohužel ho neumí a vlastně ani nechce využívat na všechno, co umí. Podle mě je to škoda. Internet nemá a nechce. Takže třeba když si potřebuje zjistit odjezdy autobusů nebo vlaků, jezdí na informace na nádraží. To já si vůbec neumím představit. Tolik času zbytečně promrhanyho a přitom by to byla otázka pár kliknutí. I co se týká zpráv nebo volání a hlavně posílání fotek, zbytečně za všechno musí platit, pokud není někdo přímo u ní a nepošle jí to přes bluetooth. A to je mamka ročník 47, takže přibližně v tom věku, jako ta vaše. Mám pocit, že v době kovidu, jak měla zlomený ten kotník, hrozně mentálně zestárla.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2024, 10:09:13
To je škoda. Třeba se vám ji podaří ještě přesvědčit. Ono se zdá lidem, kteří mají “hloupý” telefon, ten chytrý příliš složitý na ovládání. Je pravda, že prvotní nastavení je složitější. Ale pak už je to jednoduché a je to dobrý pomocník.
Já mám třeba FB jenom kvůli psům, chovatelům a psím přátelům, protože jsou skoro všichni z Čech a takhle jsem s nimi permanentně ve styku, už si to bez toho ani nedovedu představit, jak bych to dělala, volat se mně pořád nechce a ani na to nemám čas. V podstatě na nic jinýho FB nepoužívám. A vzhledem k tomu, že nemám televizi, tak na PC mi jede buď YouTube nebo Skylink. Jinak ICQ už dnes snad nikdo nepoužívá, to už je zastaralý způsob komunikace. A FB mezi mladými už taky moc nefrčí, moje děti ho už používají jen kvůli mě, většinou už mají instagram. Jinak žádosti o přátelství lidí, které neznám, nepotvrzuju a mažu, jednou za čas. A mám to nastaveno i tak, že na Messenger mně nemůže napsat každý, jen přátelé, takže mě neotravuji zadní vojáci ani inženýři z Dubaje a pod. 😁
Jsem ročníkem trošku starší,nemám fb ani mě neláká,stačí,co mně na měm ukáží děti.Pro mě je zbytečný.Chytrý telefon mám i watsapp,chtěla jsem ho kvůli focení,nakonec mě na něm děti naučili spoustu věcí,které bych už teď postrádala.Kromě už zde zmińovaných,třeba internetové bankovnictví,platby telfonem atd.Nejsem žádný talent na moderní technologie,ale když mě to děti naučí,zjistím,že to není zas tak složité.Řadu věcí mě teď dokáže ukázat a vyvětlit i 8mi letý vnuk.
Ještě jsem nenašla věc, co by nešla dělat na počítači…jo, Lidl Plus není v počítači, tak vezmu Bluestacks (to bude Bobcu hrozně zajímat), vše aktivuji a obrázek karty si pošlu do tel. a aplikaci zahodím. Nejsem žádný expert, ale vím, jak se dá naklonovat telefon, stačí stát půl metru od cizího telefonu. Nedala bych tam žádnou důležitou věc. Můj telefon je děsně chytrý, má věci, co běžný tel. asi ne, není to android, no… ale koukat do 10 15 cm displeje? Např. v tom bankovnictví neudělám vůbec nic, neumí to nic, appky tří bank naprosto k ničemu, leda tak poslat peníze, ale něco najít? I ta blbá ČSOB už chce za přihlašovací sms peníze, tak hledám nějakou, co má ještě rozum… oni tak hrozně lžou, že prý kvůli bezpečnosti, ale důchodci mají sms dál, takže pro ty jsou sms a počítač bezpečné, pro nás nebezpečné. 😀 Android je nejvíc napadnutelný systém na světě. No a teď jde dítě psát závěrečnou práci jakousi a zjistila jsem, že neumí ovládat Word, zato na Instagramu má přes tisíc sledujících, že jo.