Aktuálně: 3 727 inzerátů210 981 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Pozitivní zprávy

Sarah01
Sarah01 01.01.2024, 12:38:53 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Ještě jsem nenašla věc, co by nešla dělat na počítači…jo, Lidl Plus není v počítači, tak vezmu Bluestacks (to bude Bobcu hrozně zajímat), vše aktivuji a obrázek karty si pošlu do tel. a aplikaci zahodím. Nejsem žádný expert, ale vím, jak se dá naklonovat telefon, stačí stát půl metru od cizího telefonu. Nedala bych tam žádnou důležitou věc. Můj telefon je děsně chytrý, má věci, co běžný tel. asi ne, není to android, no… ale koukat do 10 15 cm displeje? Např. v tom bankovnictví neudělám vůbec nic, neumí to nic, appky tří bank naprosto k ničemu, leda tak poslat peníze, ale něco najít? I ta blbá ČSOB už chce za přihlašovací sms peníze, tak hledám nějakou, co má ještě rozum… oni tak hrozně lžou, že prý kvůli bezpečnosti, ale důchodci mají sms dál, takže pro ty jsou sms a počítač bezpečné, pro nás nebezpečné. 😀 Android je nejvíc napadnutelný systém na světě. 
No a teď jde dítě psát závěrečnou práci jakousi a zjistila jsem, že neumí ovládat Word, zato na Instagramu má přes tisíc sledujících, že jo.

Tak ono má všechno svoje pro a proti a nic se nemá přehánět, že jo. Já mám třeba bankovnictví radši v PC a vadí mně, že ČS už má jen aplikaci do mobilu. Proto plánuju, že za rok, kdy mi končí fixace hypotéky, přejdu jinam. I když mám obavy, že mně možná nabídnou takovou úrokovou sazbu, která se neodmítá. 😀 Měla jsem moc ráda Equabank, to byla banka fakt přívětivá ke klientům, vstřícná. Bohužel ji sežrala Raiffka. Takže teď mám Fio a doufám, že ji majitelé neprodají. 🙏 A taky, že nepřejdou jen čistě na mobilní aplikaci.

Sardullah
Sardullah 01.01.2024, 13:13:43 xxx.xxx.221.216

Já přešla na chytrý telefon poměrně nedávno cca rok a půl, do té doby jsem používala moje oblíbený “ véčko” motorolu razr V8 a věřím tomu, že bych ho měla stále, ale RAZRY se před dlouhou dobou přestaly vyrábět… koupit se ještě daly, ale už to nebyla ta kvalita, která vydrží léta letoucí, takže když se v průběhu tří let rozbila už třetí motorola, tak jsem se namíchla a že se teda nedá nic dělat a končím. Doma jsem měla chytrýho samsunga, co mi manžel koupil v domění, že mě přesvědčí, abych se vzdala toho tlačítkového a který jsem používala do té doby jen jako foťák, tak jsem ho teda zprovoznila… resp. dala jsem to manželovi, aby mi tam našteloval, co potřebuju. Obecně mám problém s dotykovými displeji, takže s tím dost bojuju, ale alespoň, že v práci mám jako služební mobil mám taky samsunga, tak jsem zvyklá. Ale manžel, který byl vždycky přes mobil a jde tak nějak s dobou, zavětřil příležitost a koupil mi jablíčko neboť to on považuje za top a prej androida už nikdy. No to bylo řevu a breku.. z mé strany…já jsem poměrně klidnej člověk, ale v diskuzi o chytrý mobilu se dokážu vytočit do běla, jsem vzteklá a všechno bojkotuju…. no nakonec jsem ráda, že teda když už chytrej telefon, tak že mám aple, neboť aple má Siri a Siri mi dost pomáhá, abych nemusela vůbec na telefon sahat. Teda trochu je problém, že Siri mluví jen anglicky a já jenom česky, ale to, co používám běžně jí říct umím.

I tak jsem ale hodně skeptická k různým aplikacím, takže mám jen ty co opravdu potřebuju… jo s bankovnictví mám taky,  ale raději na PC, ale zase je dost pohodlný zaplatit třeba parkování přes QR kód. Ale třeba vúbec se mi nechce do toho, abych místo kartou platila mobilem.. prostě na spoustu věcí jsem paranoidní.

Fikovnice
Fikovnice 01.01.2024, 13:17:39 xxx.xxx.62.123
Sarah01:

Já mám třeba FB jenom kvůli psům, chovatelům a psím přátelům, protože jsou skoro všichni z Čech a takhle jsem s nimi permanentně ve styku, už si to bez toho ani nedovedu představit, jak bych to dělala, volat se mně pořád nechce a ani na to nemám čas. V podstatě na nic jinýho FB nepoužívám. A vzhledem k tomu, že nemám televizi, tak na PC mi jede buď YouTube nebo Skylink. Jinak ICQ už dnes snad nikdo nepoužívá, to už je zastaralý způsob komunikace. A FB mezi mladými už taky moc nefrčí, moje děti ho už používají jen kvůli mě, většinou už mají instagram. Jinak žádosti o přátelství lidí, které neznám, nepotvrzuju a mažu, jednou za čas. A mám to nastaveno i tak, že na Messenger mně nemůže napsat každý, jen přátelé, takže mě neotravuji zadní vojáci ani inženýři z Dubaje a pod. 😁

Ali, tak to si musím Messengera také přenastavit. Mně totiž vytrvale píše ten námořní inženýr, co studoval Cambridge, teď ovdověl a cítí se tak sám!🤣

Já mu vůbec neodepisuju a furt píše…😂

Ovšem včera v noci jsem obdržela mail…no nic, to veřejně psát nebudu.🤫😂

Fikovnice
Fikovnice 01.01.2024, 13:19:04 xxx.xxx.62.123
Fikovnice:

Ali, tak to si musím Messengera také přenastavit. Mně totiž vytrvale píše ten námořní inženýr, co studoval Cambridge, teď ovdověl a cítí se tak sám!🤣

Jo a na radu Thielli jsem mu vlastně jednou napsala, cca toto:

“Můžu se Vás zeptat, jak jste na tom finančně? Já totiž hrozně a nutně bych potřebovala nějaké peníze půjčit.”😂

Sardullah
Sardullah 01.01.2024, 13:24:08 xxx.xxx.221.216
Fikovnice:

No tak to teda tichá závist, mě si ještě žádnej inženýr ani zahraniční voják nevybral…ale zato mi furt chodí do mailu zprávy o tom, že můžu mít bambilion peněz… 🤣😜

Fikovnice
Fikovnice 01.01.2024, 13:29:14 xxx.xxx.62.123
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.01.2024, 13:24:08

Jani, já nevím, zda je co závidět!🤣

Jako je pravda, že už tam mám i něurékom obrázků kytek - růže a jiné…

A po námořním inženýru jménem Dušan🤣 jsem měla asi před týdnem kohosi dalšího. Já se tím popravdě vyloženě bavím!👍

Fikovnice
Fikovnice 01.01.2024, 13:29:58 xxx.xxx.62.123
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.01.2024, 13:24:08

Jinak pracovní mail mám odstíněnej antispamem, a soukromý používám málo.

Fikovnice
Fikovnice 01.01.2024, 13:37:15 xxx.xxx.62.123

Pozitivní zprávy…tak jo.

Kámoška mě před chvílí přivezla ke mně domů po silvestrovské miniparty. Není mi dobře, a to jsem pila alkec jen minimálně. Ale to by ještě bylo OK. To ze mě nějak snad vyprchá.

Vejdu do bytu…a na zemi…OPĚT písemky studentů - tentokrát ale rozervané fakt fest!!!😂 Mě ty moje kočky pořádku nenaučí… Už vidím, jaké výmluvy zas budu hledat. Asi to, že se stěhujeme v práci (psala jsem opakovaně jinde) a písemky se při stěhování “poničily”…??? Teda neumím si představit jaký fyzikální jev by na ně musel působit, když mají vždy čtyři trhance po čtyřech drápech - téměř po celé A4. To zas budou řeči…🙃

Mi
Mi 01.01.2024, 13:38:09 xxx:xxx.2ec9:db4b
Sardullah:

No tak to teda tichá závist, mě si ještě žádnej inženýr ani zahraniční voják nevybral…ale zato mi furt chodí do mailu zprávy o tom, že můžu mít bambilion peněz… 🤣😜

Tož co to? Mi nechodí ani jedno.Kde jsem zase udělala chybu?😀

megi-the-pes
megi-the-pes 01.01.2024, 13:38:58 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2024, 12:38:53

Aha, aha, tak jdu do fijo. Dík!
Rajf je taky kráva, mě to děsně rozesmívá, jak volám, řeknu RČ, bla bla milion věcí a ta paní tam, chudák, říká - ověřte se v aplikaci v telefonu.
😀 😀 

Sardullah
Sardullah 01.01.2024, 13:46:33 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.01.2024, 13:37:15

Teda to, že se vymluví žák, že nemá úkol, protože mu ho sežral pes a nebo roztrhala kočka, to nepřekvapí a povětšinou  se mu nevěří, ale že se takhle bude vymlouvat i “úča” 😂😂😂😂😂😂 to prostě nevymyslíš…

kometa
kometa 01.01.2024, 13:47:07 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

A to by nás právě zajímalo!🙂

Co píše - že jste slunce jeho života nebo něco podobného?

megi-the-pes
megi-the-pes 01.01.2024, 13:55:30 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.01.2024, 13:13:43

Razr byl nejlepčejší a nejkrásnější telefon na světě! Jsem se včera dívala na emericko-polský film Warning. Mají tam taky takové Siri, Cortany, Alexy… akorát že mu říkají God.
Vtipné to začalo být, když v noci přišel update pro Boha… chcípl, klasika, asi systém made in Samsung nebo Apple, takže ráno nepřišel s motivačním citátem pro majitelku onoho zařízení. 
Nedokoukala jsem, Pražáci nám tady dělali třetí vesmírnou a dnes prý v pět pokračují… ale je jasné, co se stane. 
Dítě má jabko, já mu to nekoupila, protože to je ehm (já to vidím zevnitř, cenu to má tak dva litry, ne dvacet, nastaveno tak, aby každý neuměl vyměnit baterku, to je politika, blink), např. Xiaomi mi to stejné + AI nabízí za pětinu a taky si telefonuje s pračkou a konvičkou (což ještě nemám, proto jsou u mě ponožky stále sirotci a vdovy)…
no ale pozitivní je, že už nemusím děcku měnit displeje, protože jsou tak drahý, že prostě bude bez telefonu, zatímco u jiných značek jsem to měnila furt… 
a taky kocour dostal jméno úplně mega od děcka - Siri. 
Říkám mu Kyrill a chtěla jsem se ho zbavit, protože na mě moc koček a ho chtěly zabít slépky a on je zcela dutý, ale dítě říká - , nemůžeš, je to SIRI!!!
Ok. Mlčim.

hujer (neregistrovaný) 01.01.2024, 14:43:56 xxx:xxx.fe28:b285
Sarah01:

Moje mamka dostala loni k narozeninám chytrý telefon, ale bohužel ho neumí a vlastně ani nechce využívat na všechno, co umí. Podle mě je to škoda. Internet nemá a nechce. Takže třeba když si potřebuje zjistit odjezdy autobusů nebo vlaků, jezdí na informace na nádraží. To já si vůbec neumím představit. Tolik času zbytečně promrhanyho a přitom by to byla otázka pár kliknutí. I co se týká zpráv nebo volání a hlavně posílání fotek, zbytečně za všechno musí platit, pokud není někdo přímo u ní a nepošle jí to přes bluetooth. A to je mamka ročník 47, takže přibližně v tom věku, jako ta vaše. Mám pocit, že v době kovidu, jak měla zlomený ten kotník, hrozně mentálně zestárla.

Co když na to špatně vidí?

Sardullah
Sardullah 01.01.2024, 14:57:23 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 01.01.2024, 13:55:30

Já se přiznám, že telefonům nehovím vůbec… pro mě to jsou prostě všechno černý placky… prostě to je věd, kterou se zabývat nehodlám a za jablko bych ty prachy v životě nedala, no manžel má jiný názor a teda je to jeho věc jeho prachy. Jako u mě je to jedno, i kdybych měla ten nejchytřejší telefon na světě, tak po něm budu chtít abych si zavolala, poslala SMS a aby mě ráno vzbudil do práce…no a teda jasně bude sloužit i jako foťák a příležitostně jako navigace… 

Co mě teda irituje je, že moje “hloupá” tlačítková motorola uměla jednoduše nastavit melodii, písničku jako zvonění, jako tón SMS, stačilo dát v nastavení u té písničky “ použít jako…” a u budíku ještě nastavit i hlasitost jakou mě bude budit… na mě se ráno musí pomalu, takže léta používám melodii z filmu Čelisti… tádam….tádam…tádam… a ještě ne moc nahlas…. aby mě takhle budilo i to moje jablko, tak musel manžel najít návod na youtube a nastavit mi to a stejně ta potvora placatá tu melodii nepřehraje celou a o tom, že bych si na budíku nastavila individuální hlasitost si můžu nechat zdát… tak to teda ať jde celý chytrý jablko do zadele…. 

orionka
orionka 01.01.2024, 16:34:49 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

Moje mamka dostala loni k narozeninám chytrý telefon, ale bohužel ho neumí a vlastně ani nechce využívat na všechno, co umí. Podle mě je to škoda. Internet nemá a nechce. Takže třeba když si potřebuje zjistit odjezdy autobusů nebo vlaků, jezdí na informace na nádraží. To já si vůbec neumím představit. Tolik času zbytečně promrhanyho a přitom by to byla otázka pár kliknutí. I co se týká zpráv nebo volání a hlavně posílání fotek, zbytečně za všechno musí platit, pokud není někdo přímo u ní a nepošle jí to přes bluetooth. A to je mamka ročník 47, takže přibližně v tom věku, jako ta vaše. Mám pocit, že v době kovidu, jak měla zlomený ten kotník, hrozně mentálně zestárla.

Chytrá maminka nepotřebuje chytrý telefon. A není to ironie !

Sarah01
Sarah01 01.01.2024, 16:38:51 xxx.xxx.162.253
hujer:

Co když na to špatně vidí?

Jakože na tlačítkový viděla líp? 😁

orionka
orionka 01.01.2024, 16:42:36 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

Tak ono má všechno svoje pro a proti a nic se nemá přehánět, že jo. Já mám třeba bankovnictví radši v PC a vadí mně, že ČS už má jen aplikaci do mobilu. Proto plánuju, že za rok, kdy mi končí fixace hypotéky, přejdu jinam. I když mám obavy, že mně možná nabídnou takovou úrokovou sazbu, která se neodmítá. 😀 Měla jsem moc ráda Equabank, to byla banka fakt přívětivá ke klientům, vstřícná. Bohužel ji sežrala Raiffka. Takže teď mám Fio a doufám, že ji majitelé neprodají. 🙏 A taky, že nepřejdou jen čistě na mobilní aplikaci.

ČS je Česká spořitelna ? Stará paní v sousedství má peníze ve spořitelně, chytrý telefon nevlastní, ostatně ani počítač. Když něco potřebuje, tak si tam dojde.

orionka
orionka 01.01.2024, 16:54:30 xxx.xxx.64.54

Někde jsem viděla zprávu : Bojujte za právo zůstat off line. Kdybych věděla kde, hned se připojím. Možná u Nachera. Nevím.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.