Přicházím s ekvivalentem vlákna “Politika”, inspirováno "Všeobecným pokecem".
Pojďme si nasdílet radosti, na které narazíte a které nás mohou obohatit a rozšířit nám rozhled!
Přicházím s ekvivalentem vlákna “Politika”, inspirováno "Všeobecným pokecem".
Pojďme si nasdílet radosti, na které narazíte a které nás mohou obohatit a rozšířit nám rozhled!
Vykopávám do ornitologického okénka:
https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-zahrada-ptakem-roku-2024-je-rehek-domaci-znamy-take-jako-kominicek-40453095
O rehkovi domácím - pták roku 2024, výjde zítra zde na webu samostatný článek od p. Podpěry.
zbynek:O rehkovi domácím - pták roku 2024, výjde zítra zde na webu samostatný článek od p. Podpěry.
Na článek se těším. Jsem přesvědčená, že jsem dnes viděla rehka v Liberci, to jsem tedy koukala. Ale bylo to před 7 ráno a jenom osvětlení od lampy. Ale pohyb červeným ocáskem a úklona… Domnívala jsem se, že má odletět a přiletět.
Ptákem roku 23 je snad uhelníček. Lítají mi na krmítko, nejkrotší a nejdrzejší sýkorka.
A teď nevím : pozitivní, nebo negativní …..Sníh je dole, i naše cesta je sjízdná. Ale příkopy, a i moje zahrada, jsou škaredé.
orionka:Ptákem roku 23 je snad uhelníček. Lítají mi na krmítko, nejkrotší a nejdrzejší sýkorka.
jj, ale 24 čermáček alias rehek domácí 😉 a je to nezvykle brzy, většinou to vyhlašují až v únoru
lupus4:jj, ale 24 čermáček alias rehek domácí 😉 a je to nezvykle brzy, většinou to vyhlašují až v únoru
To jsem pochopila. Já si nebyla jistá tím uhelníčkem za 2023 ( a nechtělo se mi to hledat )
23 byl polák velký. Uhelníček jako sýkorka? Ty miluju, sýkorky obecně,to jsou vtipný ptáčci. Ale ptákem roku nebyl.
Mě teď baví pozorovat na krmítku bitky sojek, slítá se jich asi pět, a to je vždycky mela😀
uhelníčků máme hodně. Skoro jako modřinek (koňadry s přehledem vedou). A máme i párek parukářek. Jen babka se zatím letos neukázala…
Xerxova:uhelníčků máme hodně. Skoro jako modřinek (koňadry s přehledem vedou). A máme i párek parukářek. Jen babka se zatím letos neukázala…
U nás jsem viděla babky dvě. Ale v bažantnici v Luhách u Chlumce nad Cidlinou jsou babkama stromy obalený,to jsou fakt obr hejna
Nevím, zda je to zpráva ryze pozitivní, ale rozšířily se řady malých savců u nás 🙂
https://www.avcr.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/Belozubka-tmava-objevena-na-dalsim-miste-diky-verejnosti/
Tady hele hele hele obří pozitivní zpráva!
v Luhách u Chlumce nad Cidlinou jsou babkama stromy obalený
Takhle nějak??
😀 Ale zase musíte jít v příspěvku do levého rohu a jak se udělá ručička, tak kliknout
Zrzavci:Tady hele hele hele obří pozitivní zpráva!
Až na to, že to nebylo mládě, alébrž dospělá srnka. Která se bránila víc než chabě.
Ale nějaký problém měla určitě, jinak by se nenechala takhle chytit.
A že to byl záslužný čin, o tom žádná.
Já se budu trochu přít, taky mi to přijde jako mládě. Odrostlé, ale ne plně dospělý jedinec.
použití nástrojů není zdaleka jen lidská doména
Miluju krkavcovitý pro jejich neskutečnou inteligenci! Viděla jsem studii, kde se pták dostával k potravě v příšerně komplikovaném systému. Má mou velkou úctu nejen za šikovnost, ale za trpělivost, já bych s tím flákla po cca 6. pokusu. A oni nemají ruce.
Vždycky to vyhlašovali až po stčítání na krmítku, což bylo vždycky začátkem ledna.