Aves:Poradíte mi někdo klidnější, masné a plodné plemeno holubů. Předem děkuji za návrhy.
Zkuste poštu a do nich 20 - 50% texanů.
Poradíte mi někdo klidnější, masné a plodné plemeno holubů. Předem děkuji za návrhy.
Záleží dost jaké máte požadavky, možnosti a očekávání. Takhle je to jako byste napsal, že chcete velké auto. 🙂 od boku bych vyjmenoval třeba benešovské holuby, moravské pštrosy nebo koburské skřivany pokud chcete aby alespoň trochu popolétli, eventuálně texany nebo kalifornské holuby, kteří jsou šlechtění primárně pro masnou produkci.
machy43:Záleží dost jaké máte požadavky, možnosti a očekávání. Takhle je to jako byste napsal, že chcete velké auto. 🙂 od boku bych vyjmenoval třeba benešovské holuby, moravské pštrosy nebo koburské skřivany pokud chcete aby alespoň trochu popolétli, eventuálně texany nebo kalifornské holuby, kteří jsou šlechtění primárně pro masnou produkci.
eventuálně texany nebo kalifornské holuby, kteří jsou šlechtění primárně pro masnou produkci.
+ košoa 😉
a vyhnout se “výstavním” texanům, páč ti už jsou také jinde
Aves:Poradíte mi někdo klidnější, masné a plodné plemeno holubů. Předem děkuji za návrhy.
Zkuste poštu a do nich 20 - 50% texanů.
moc dík. Rad bych na jaře měl ve voliéře nějaké holuby, které bych odchovával a mladé konzumoval. Pouštět ani ne, takže asi ti texani.
Aves:moc dík. Rad bych na jaře měl ve voliéře nějaké holuby, které bych odchovával a mladé konzumoval. Pouštět ani ne, takže asi ti texani.
Chov ve voliéře má svá plus a minus. Plusem je ochrana před predátory. Minusem je umět dodat vše potřebné pro vyváženou a plnohodnoutnou stravu. Škoda, že se zde na tomto DF (myslím, že na ifauně to byl Tibor) zatím neobjevil chovatel ze Slovenska, který má produkční chov pro jatečné účely. Možná se zapojí do diskuze později. Texani jsou rodobarví, takže již na hnízde pozná i laik pohlaví.