Hm, my kupujeme tatranky a podobně jak pro MŠ, kluci je taaak rádi 🙈, a pytlíky od masa vlastně taky a ještě to jedovatý hroznový víno
Hm, my kupujeme tatranky a podobně jak pro MŠ, kluci je taaak rádi 🙈, a pytlíky od masa vlastně taky a ještě to jedovatý hroznový víno
Dublinbarzoj:Hm, my kupujeme tatranky a podobně jak pro MŠ, kluci je taaak rádi 🙈, a pytlíky od masa vlastně taky a ještě to jedovatý hroznový víno
Taky se musím podělit o každou sušenku, kterou si rozbalím 😀
Nakrájím jablíčko a mrkvičku na kolečka….a můžem ke stolu..psice dostane mrkviclu a já salámek..vůbec to nereší.co ji padne do huby.
Ps:nejsem nehlídá.i ten salámek ji dám.ale musíme myslet na fazónu.bulícii jsou mohutní i když vypadají jako tlustí.😆🙈
ty moje mršiny ví, že když zvoní budík, tak to vstávám do práce a snídám ovesný vločky, takže je zbytečný se budit a vstávat se mnou, protože nedostanou. Ale o víkendu to budík nezvoní a snídám rohlíčky s máslem a kakajíčko, to se vstává protože dostavávají. Jednou si kousnu já, jednou dostanou pejskové a takhle spolu zbaštíme 2 rohlíky.
To můj teda řeší co přistane a ještě si vybírá mezi lidma podle toho co kdo zrovna jí, aby náhodou neseděl u toho kdo má suchý rohlík, když vedle se pořádá šunka. 😀
Ježiš já jsem tyran a nelida…nejen, že náš pes rozhodně od stolu nedostává nic, ale i všechny návštěvy mají striktní zákaz ho čímkoliv krmit, když by u nich náhodou seděl a žebral 😀…
když jíme, tak leží na svém místě a hezky čeká, aby se nemotal u stolu…tam teda většinou dostane i něco psího na kousání/psí mlsku. O tom, že by dostával buchty, svíčkovou a řízečky si může nechat jen zdát 🤭.
Na druhou stranu máme v rodině odstrašující případ, kdy je pes naučen žebrat tak ukrutně, že nejdřív do vás mlátí packou a když to nepomůže, štěká (sice jorkmut, ale i tak je to velmi nepříjemné). Takže jsem na tohle byla velmi striktní.
Naše sice neštěkala a nef/packovala, ale zato seděla, hlavu ve výši stolu, a kanula jí slina. A na to fakt chceš koukat, když jíš… Takže byla odvelena na místo, kde potom ležela napnutá jak luk, že na cvičáku by dostala medaili, a slinila tam. Pořád blé, ale aspoň neměla tu hlavu v úrovni očí strávníků…
Já se psy jím…samozřejmě dle toho co jím, tak přiměřeně můžu dát psům…někdy je to královské dělení, někdy dostanou ochutnat…
Ale nesnáším žebrání…to Maťula někdy dělá, když si udělám sýrový popcorn…to potom ze mě nevypadne nic…vlastně dostane ochutnat až když si lehne a s tím žebráním přestane.
Gina je fakt vtipná…když je nezavolám na společné jídlo a jím sama, tak nenápadně dává pozor, kolik mi toho na talíři zbývá a když už to vypadá na pár soust, tak se připomene…"haló…nezapomeň, že svým psům dáváš poslední sousto, aby nám nepuklo žalem srdíčko, tak aby ti to poslední sousto zbylo"
Vždycky jsem se trochu zlobila na mámu, že rozdala snídani psům a musela jsem dělat další.
No, a když umřela tak, na její památku, ráno namažu krajíc chleba sádlem, nakrájím na ovečky a kluky podělím.😅
Ale jinak psi jedí syrový maso a kosti ( to mě přesvědčil lupus ještě na ifauně ) , a žijou zdravě.
jak se krájí “na ovečky”? Neznám 🙂 Měly být "čtverečky"?
Buggyra:jak se krájí “na ovečky”? Neznám 🙂 Měly být "čtverečky"?
U nas se kraji na “panacky”.
Myslim ze to bude mistni vyraz pro “nakrajej to na kousky a distribuuj malym harantikum do papule” 😀
Ale jinak ja se taky nedelim. Nesnasim zebrani u stolu. A je jedno ktery figl kdo pouzije … a ze ma smecka repertoar siroky. Od upreneho zirani, pres slintani na podlahu/koleno po zduchani packou/cenichem. Stekat si zatim nikdo netroufnul, flekati bratri obcas zkousi nezne knourat.
Nic. Ja jim do misky taky nelezu!
A u nás se dětem vždycky krájelo na mašinky 😉
Žebrat od stolu je u nás zakázano a když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?” a už rozumí a jde si na pelech a už kouká jinam, že on nic…
U nás se krájí “vojáci”.
Psům od stolu nedávám, nesnáším, když žebrají. Vždycky to všichni rychle pochopili.
Psy také od stolu nekrmím ani jim nedovoluji žádné žebrání a dorážení . Se psy jsme hodně jezdili po výstavách a různých akcích.Často s nimi chodili na jídlo do restaurace.Když jsem se šla zeptat ,jestli tam mohu se dvěma,třemi velkými psy,tak jsem jsem říkala ,že budou ležet a nebudou obtěžovat.A tak to také bylo.Psi leželi aby se nepletli a neobtěžovali. Také se velice často stávalo,že pak někdo z personálu přišel a přinesl jim kousek sýru,šunky, když jsou tak vzorní.Doma také nesměli dorážet na děti a teď na vnoučata.Neříkám, že pes nedostane nějaký zbytek salámu,šunky,polévky,sýra,ale venku ne od stolu.Jsou ale jídla která jim nedávám.Třeba bábovku.Po sežrání kusu bábovky,co pes kamarádce ukradl ze stolu musel na operaci s torzí žaludku.
Tak to koukám, jakou polízanici způsobila bábovka 😳 zaplať Pánu Bohu, že to dobře dopadlo! Uf.
Jinak bělouš si žebrání v restauraci taky nedovolí, zapluje na svou dečku, jak je naučený, dostane svou misku a vodu a popřípadě granulky a pak chrní, dokud se nezvedneme. Jinak by to nešlo, kázeň je potřeba 😉
Arosek:U nas se kraji na “panacky”.
Myslim ze to bude mistni vyraz pro “nakrajej to na kousky a distribuuj malym harantikum do papule” 😀
Ale jinak ja se taky nedelim. Nesnasim zebrani u stolu. A je jedno ktery figl kdo pouzije … a ze ma smecka repertoar siroky. Od upreneho zirani, pres slintani na podlahu/koleno po zduchani packou/cenichem. Stekat si zatim nikdo netroufnul, flekati bratri obcas zkousi nezne knourat.Nic. Ja jim do misky taky nelezu!
U nás nápodobně, včera jsem měla u večeře poslintaný obě kolena. 😂 Ale nedostali nic, za chvíli měli svoji večeři.
Naštěstí to dopadlo dobře.Od té doby si na bábovku,buchty,knedlíky dávala pozor. Kázeň musí být,přesně tak🙂
Sarah01:U nás nápodobně, včera jsem měla u večeře poslintaný obě kolena. 😂 Ale nedostali nic, za chvíli měli svoji večeři.
Tak ja jim az po nich, zas tak pevny nervy nemam 😀
Ale je fakt, ze kdyz kydam maso do misek a odsypavam seniorum aditiva, tak si musim davat pri pohybu podel stolu pozor, abych na tom podmacenym linu neuklouzla 😀
Arosek:Tak ja jim az po nich, zas tak pevny nervy nemam 😀
Ale je fakt, ze kdyz kydam maso do misek a odsypavam seniorum aditiva, tak si musim davat pri pohybu podel stolu pozor, abych na tom podmacenym linu neuklouzla 😀
U nás taky jí první pesani a já si zase musím dávat pozor podél linky, na který dávám maso do misek, abych nějakýho nezašlápla 😀 😀
efe:U nás se krájí “vojáci”.
Psům od stolu nedávám, nesnáším, když žebrají. Vždycky to všichni rychle pochopili.
U nás se krájí na lodičky😜