Tenurri: Já třeba granulemi krmím (nejen, někdy i konzervy - většinou do plnicích hraček, vařené s rýží s mrkví, syrové na okus, dávám i zeleninu, protože psovi chutná,…), ale poradit nemám co. Můj pes nemá citlivé zažívání. Snažím se vybírat dle složení a tomu, co mu chutná.
Teď jsem koukala na ty Bohemia grancle, možná zkusím koupit malý pytlík, jestli mu to bude chutnat…Doteď jsme krmili něčím, co se tu často divně propaguje 😀 a přijde mi, jestli neměnili výrobu, složení…pes se na to už moc netváří i když předchozí pytel žral s chutí. Na druhou stranu teď všude všechno hárá a to je pro ročního pejska asi náročné no…tak nechci dělat unáhlené závěry.
Mimochodem koukali jste někdo na:
Gentle Bake Grain Free Lamb
“jehněčí z Nového Zélandu krmené trávou 64 % (jehněčí maso, jehněčí dršťky, jehněčí játra, jehněčí ledvinky*, jehněčí srdce*), zelenina 34,9 % (celá dýně, lněné semínko, celá mrkev, bio bobulák hruškonosný), celá slávka zelenoústá 0,2 %, celé borůvky 0,2 %, manukový med 0,1 %, bio jablečný ocet 0,1 %. *Dostupné v závislosti na sezóně. Nutriční aditiva (na 1 kg): E6 zinek (zinečnatý chelát glycinu, hydrát) 90 mg, E4 měď (měďnatý chelát glycinu, hydrát) 2 mg, 3b8.10 selenové kvasnice (bio selen s. cerevisiae CNCM I-3060) 0,15 mg, E5 mangan (manganatý chelát glycinu, hydrát) 10 mg, vitamín E 60 IU, vitamín B1 3 mg, vitamín D3 600 IU, kyselina listová 0,2 mg.”
Přemýšlím, že bych to brala na tréninky…dostali jsme na puller závodech malej vzorek a psovi to chutnalo, nevypadá to ani jako granule, spíš pamlsky…ale je to kompletní pečené krmivo. Přijde mi to trochu jako ziwipeak, ale pečené s vyšším obsahem zeleniny.
Pouzivam je jako odmeny na cviceni/prochazkach. Slozenim za me dobry, bavi me ze je to pecene, super je ze jsou suchy a daji se lehce lamat na ruzne velke kousky dle velikosti stravnika.
Psum chutnaj, dokonce i ofrnavcum kavalirum. A ani Dudu po nich nema sr…, ale je pravda ze jich dostanou za den par, zadna plna miska …