Aktuálně: 2 641 inzerátů231 352 diskuzních příspěvků18 576 uživatelů

Názor na granule

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.03.2025, 09:11:01 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.03.2025, 09:05:12

Moje kočka žere i psí granule, i když by se to nemělo. Některý druhy má fakt ráda. A pes to samý, ale spíš každý vybírá to své. Ale uhlídat to prostě moc nejde, musel by jeden žít jen venku a druhý vevnitř.

Ale proto v základu vařím a oni pak granule tolik nefutrují, to fakt spíš když je přepadne noční hlad. 

A kočka má teda taky menší problémy s granulema než pes. 

Arosek
Arosek 27.03.2025, 09:22:50 xxx.xxx.244.46
Tenurri:

Já třeba granulemi krmím (nejen, někdy i konzervy - většinou do plnicích hraček, vařené s rýží s mrkví, syrové na okus, dávám i zeleninu, protože psovi chutná,…), ale poradit nemám co. Můj pes nemá citlivé zažívání. Snažím se vybírat dle složení a tomu, co mu chutná. 
Teď jsem koukala na ty Bohemia grancle, možná zkusím koupit malý pytlík, jestli mu to bude chutnat…Doteď jsme krmili něčím, co se tu často divně propaguje 😀 a přijde mi, jestli neměnili výrobu, složení…pes se na to už moc netváří i když předchozí pytel žral s chutí. Na druhou stranu teď všude všechno hárá a to je pro ročního pejska asi náročné no…tak nechci dělat unáhlené závěry.

Mimochodem koukali jste někdo na:
Gentle Bake Grain Free Lamb

“jehněčí z Nového Zélandu krmené trávou 64 % (jehněčí maso, jehněčí dršťky, jehněčí játra, jehněčí ledvinky*, jehněčí srdce*), zelenina 34,9 % (celá dýně, lněné semínko, celá mrkev, bio bobulák hruškonosný), celá slávka zelenoústá 0,2 %, celé borůvky 0,2 %, manukový med 0,1 %, bio jablečný ocet 0,1 %. *Dostupné v závislosti na sezóně. Nutriční aditiva (na 1 kg): E6 zinek (zinečnatý chelát glycinu, hydrát) 90 mg, E4 měď (měďnatý chelát glycinu, hydrát) 2 mg, 3b8.10 selenové kvasnice (bio selen s. cerevisiae CNCM I-3060) 0,15 mg, E5 mangan (manganatý chelát glycinu, hydrát) 10 mg, vitamín E 60 IU, vitamín B1 3 mg, vitamín D3 600 IU, kyselina listová 0,2 mg.”

Přemýšlím, že bych to brala na tréninky…dostali jsme na puller závodech malej vzorek a psovi to chutnalo, nevypadá to ani jako granule, spíš pamlsky…ale je to kompletní pečené krmivo. Přijde mi to trochu jako ziwipeak, ale pečené s vyšším obsahem zeleniny.

Sunday Pets? 

Mam doma 4 pytle. Vyfasla jsem je jako vybavu k Terrencovi. 

Pouzivam je jako odmeny na cviceni/prochazkach. Slozenim za me dobry, bavi me ze je to pecene, super je ze jsou suchy a daji se lehce lamat na ruzne velke kousky dle velikosti stravnika. 

Psum chutnaj, dokonce i ofrnavcum kavalirum. A ani Dudu po nich nema sr…, ale je pravda ze jich dostanou za den par, zadna plna miska … 

Tenurri
Tenurri 27.03.2025, 09:40:55 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 27.03.2025, 09:22:50

Jojo, sunday pets.

Aktuálně beru na tréninky hlavně sušené plíce (to je top), sušená srdíčka (vše nakrájené na pidi kostičky, protože toho na hodině zkrmím fakt mraky), granule na lehké věci, a pak různý mix nakrájených/nalámaných kousků od carnilove, woof až po ty sušené kiwi kostičky, případně kočičí cosma mrazem sušené pamlsky…snažím se teda hojně odměňovat i hračkou, ale záleží prostě podle situace…v hale to moc na skupinovce nejde, protože to rozdráždí i ostatní mlaďochy a my potřebujeme spíš klid, dle toho co se cvičí.

teď jsem krájela i psí salám, ale mě prostě vadí, když do toho sáhnu, tak je to studené, matlavé a fujky (pak je fujky celý pamlskovník nebo kapsa a já jedu na trénink většinou hned z práce a mám oblečení do civilizace, ne psí)😀…
Pamlsky jsem doma zkoušela péct játrové, ale mě se ze syrových jater vyloženě navaluje (a ten bordel z toho!) a tuňákové, jenže z těch se po*ral, tak jsem zatím další nezkoušela.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.03.2025, 09:59:47 xxx.xxx.27.179

Sušené plíce jsou "top", jelikož “top” smrděj 😀

My tomu doma říkáme bezďák, pardon, ale tomu jinak říkat prostě nejde.

Arosek
Arosek 27.03.2025, 10:15:30 xxx.xxx.244.46
JanaJanaJanaJana:

Sušené plíce jsou "top", jelikož “top” smrděj 😀

My tomu doma říkáme bezďák, pardon, ale tomu jinak říkat prostě nejde.

Pote, co smecka kdysi davno dostala od hodne tety suseny penis, mam susene plice vlastne docela rada 😀

Tenurri
Tenurri 27.03.2025, 13:21:19 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 27.03.2025, 10:15:30

Já to jednou rozbalila v práci, když mi přišel balíček z eshopu. Řekněme, že zbytek kanclu to příliš neocenil 😀…pejsek to pak dostal až doma

Vahine
Vahine 28.03.2025, 19:30:57 xxx.xxx.191.9

Fascinace granulemi Krmiva Hulín, přišly včera…no budou zatím fungovat za pamlsky, ale bělouš teď vypadá, že by zkušební pytlík sežral nejradši najednou 😄

Obrázek
Sardullah
Sardullah 29.03.2025, 00:46:09 xxx.xxx.221.216

To je ftipný, jak tady čtu, že grancle fungují jako odměna pro pesany…já na pyrenejku musím mít podstatně vyšší level… funguje hlavně sýr, páreček, šunčička… ale používám spíš ten sýr, protože párek ani šunku zase berňucha nechce. Ale pokud chci venku upevnit nějaké chování, tak mi na berňuchu stačí obyč dětský piškotky, pyrenejka venku říká, že si všechny odměny na světě můžu strčit do zadele.

Horsana
Horsana 29.03.2025, 07:31:24 xxx.xxx.18.217

Pracovala som pre Farminu, kŕmim Farminu.

Epileptik na inej rade, ci inej znacke ma zachvaty omnoho castejsie. 

Ale dostavaju aj maso, ryzu a rano od mamy rozok s maslom 🤫

Sarah01
Sarah01 29.03.2025, 11:03:49 xxx.xxx.162.253
Horsana:

Pracovala som pre Farminu, kŕmim Farminu.

Epileptik na inej rade, ci inej znacke ma zachvaty omnoho castejsie. 

Ale dostavaju aj maso, ryzu a rano od mamy rozok s maslom 🤫

Já mám Farminu jako zálohu pro případ, že by maso z nějakýho důvodu vypadlo, už několik let, mají ji i moje odchovy. Nemáte v poslední době pocit, že se jsou jiné, že se možná změnila receptura?

Anet10
Anet10 29.03.2025, 21:54:16 xxx:xxx.4731:3747
Sarah01:

Já mám Farminu jako zálohu pro případ, že by maso z nějakýho důvodu vypadlo, už několik let, mají ji i moje odchovy. Nemáte v poslední době pocit, že se jsou jiné, že se možná změnila receptura?

Sarah, zeptám se, když krmíte maso, dáváte do každé krmné dávky balancer od Dromy? Krmím syrové každý den večerní dávku a právě do každého krmení dám kávovou lžičku balanceru. I když má v tom kosti, krmím jen kuřecí z ostatních, žebra apod. mám strach, myslím si, že z měsíc starého kuřete, co jde na porážku, ty kosti nejsou ještě vlastně kosti, toho vápníku moc nepobere. Dnes měla celé syrové šproty+další k tomu. Odkud berete maso?

Sarah01
Sarah01 29.03.2025, 22:39:34 xxx.xxx.162.253
Anet10:

Sarah, zeptám se, když krmíte maso, dáváte do každé krmné dávky balancer od Dromy? Krmím syrové každý den večerní dávku a právě do každého krmení dám kávovou lžičku balanceru. I když má v tom kosti, krmím jen kuřecí z ostatních, žebra apod. mám strach, myslím si, že z měsíc starého kuřete, co jde na porážku, ty kosti nejsou ještě vlastně kosti, toho vápníku moc nepobere. Dnes měla celé syrové šproty+další k tomu. Odkud berete maso?

Ne, nedávám balancer pořád, střídám to, někdy dám kolagen, někdy mořskou řasu, jindy balancer, nedávám všechno naráz. Maso kupuju od Pošváře hovězí hrubomletou směs a jednou týdně dávám na okus kosti, buď hovězí ocásky, nebo koupím, co zrovna mají, žebra nebo kloubní kosti. Kuřecí většinou nedávám nebo málo.

Horsana
Horsana 30.03.2025, 08:40:09 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.03.2025, 11:03:49

U akej rady?

Ja krmim vzdy to iste, no menila sa velkost granul u niektorych.

A je rozdiel medzi Farminou objednanou cez net (Poľsko) a z obchodu, na jednej rade sme nasli rozdielne zlozenie, nez z fabriky v Srbsku, kde je mega gida zavod na vyrobu Farmina produktov.

Jitka B. (neregistrovaný) 30.03.2025, 10:04:49 xxx:xxx.37b3:ee93

Krmím kočkám Aplaus aj sme spokojený. Kočky taky ah ovínka nesrmdí hlavně.

Ph (neregistrovaný) 30.03.2025, 10:24:04 xxx:xxx.bdb5:1c1b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 30.03.2025, 08:40:09

a jakou objednavam od Novika? 😀

Anet10
Anet10 30.03.2025, 13:07:49 xxx.xxx.38.177
Sarah01:

Ne, nedávám balancer pořád, střídám to, někdy dám kolagen, někdy mořskou řasu, jindy balancer, nedávám všechno naráz. Maso kupuju od Pošváře hovězí hrubomletou směs a jednou týdně dávám na okus kosti, buď hovězí ocásky, nebo koupím, co zrovna mají, žebra nebo kloubní kosti. Kuřecí většinou nedávám nebo málo.

Děkuji, Pošvář neznám, není u nás, beru z dopsímisky plus kupuju i v masně. Na ten balancer jsem se ptala přímo v Dromy, bylo mi odpovězeno, že pokud jsou v krmné dávce kosti, což má denně, nemusím balancer dávat pokaždé. Hlavně prý k vnitřnostem se musí dát.

Arosek
Arosek 30.03.2025, 18:06:45 xxx:xxx.37a2:b300
Anet10:

Děkuji, Pošvář neznám, není u nás, beru z dopsímisky plus kupuju i v masně. Na ten balancer jsem se ptala přímo v Dromy, bylo mi odpovězeno, že pokud jsou v krmné dávce kosti, což má denně, nemusím balancer dávat pokaždé. Hlavně prý k vnitřnostem se musí dát.

Tak ja nevim.

Krmim maso uz 12 let a balancer jsem nepridala nikdy, pac ho ani doma nemam. Mam tu nejaky oleje a bylinky a kvasnice a buh vi co jeste a uspesne to do tech misek proste zapominam sypat, takze to jednou za cas vzdycky vyhodim jako prosly 😀 

Krmim Posvare a obas Falco, seniori maji jen mletiny, omladina ktera jeste vlastni zuby ma tu a tam kus kurete/kruty/kachny nebo veprovy ci srnci zebra. Jinak tez mletiny. 

acher
acher 30.03.2025, 18:53:16 xxx.xxx.222.196

Přes 50 let krmím masem + různé přípohy všechny psy i štěňata,co jsme odchovali.Nic jsem nepřidávala a všichni psi vyrostli bez problémů.Maso mám buď co je doma nebo  Falco nebo i pro lidi různé akce,končící záruka apod.

Sarah01
Sarah01 30.03.2025, 21:18:43 xxx.xxx.162.253
Horsana:

U akej rady?

Ja krmim vzdy to iste, no menila sa velkost granul u niektorych.

A je rozdiel medzi Farminou objednanou cez net (Poľsko) a z obchodu, na jednej rade sme nasli rozdielne zlozenie, nez z fabriky v Srbsku, kde je mega gida zavod na vyrobu Farmina produktov.

Low grain, občas beru jehněčí. 

Takže existuje nějaká dvojí výroba? Hm, to jsem teda netušila…Taky beru od Novika jako Ph.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.