Aktuálně: 2 687 inzerátů230 447 diskuzních příspěvků18 560 uživatelů

Názor na granule

lupus4
lupus4 23.03.2025, 14:27:21 xxx.xxx.205.61

V žádnejch granulích NENÍ bílkovina a tuky tak kvalitní jako v syrovém…navíc v mnoha to “dohánějí” bílkovinou rostlinou, což je úplně k prdu.

A vždy je “nějak upravená" zpracováním. Nechápu, co na tom lidi nechápou.😛

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 14:51:03 xxx.xxx.162.253

Já se každopádně budu snažit ty majitele přesvědčit, aby aspoň občas nějaký to maso s kostma dali, třeba ty skelety. Jako ono je to prostě hodně těžký, když dost lidí je přesvědčeno o tom, že v granulích je všechno, co pes potřebuje a ještě v tom nejlepším poměru, když se jim to všude kolem tlačí do hlavy.

kometa
kometa 23.03.2025, 16:06:23 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.03.2025, 14:51:03

A hlavně je to pro ty lidi pohodlné.

Mně taky moc nebaví krájet kocourům maso, ale dělám to.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.03.2025, 16:39:48 xxx.xxx.185.215

Většina lidí, kteří krmí jen granule, tak dělají z čisté pohodlnosti.,,,cokoli řešit nebo se hlouběji zajímat.

Prostě dám tolik, kolik píšou na obale a je to. Nejvíc se s tím setkávám u majitelů labradorů, kteří se bojí, že jim ztloustne pes. 

No a pak jsou psi alergičtí na všechno, tam krmen pouze granulema chápu, ale kolik takových psů ve svém okolí máte? 

Ale myslim, že v psím životě existují horší utrpení, než být celý život jen na granulích.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 17:07:43 xxx.xxx.162.253

Ale myslim, že v psím životě existují horší utrpení, než být celý život jen na granulích.

Tak to určitě, lepší než žrát vlastní 💩. 

Jenže já chovám kvůli tomu, aby tady byli zdraví goldeni, kteří se dají zase dál použít do chovu. A taky co si budeme povídat, je to vizitka mojí CHS jako taková, to si každej přečte ve výstavním katalogu, že ten a ten odchov je můj. To není jak nějaká množka, které je to fuk.

Tamara H. (neregistrovaný) 23.03.2025, 17:23:06 xxx.xxx.106.19

Mám buldočka s citlivým žaludkem a potřebuju poradit s krmivem bez obilovin. Které značky byste doporučili jako opravdu kvalitní?

Tap
Tap 23.03.2025, 17:38:24 xxx:xxx.262e:b9cc

Skutečně zkušený chovatel se od množky odlišuje především tím,
že své zkušenosti desítky let získává především z odborných zdrojů.
Neptá se na diskusním fóru, aby věděl, co si má myslet a co má říkat. 

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 17:50:29 xxx.xxx.162.253
Tap:

Nikoho tu neznáte, zkušenosti nemáte, tak si běžte řešit ty kohouty.

bambule
bambule 23.03.2025, 17:58:59 xxx.xxx.72.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 23.03.2025, 17:38:24

Jistě na co jsou letité praktické zkušenosti s odchovem štěňat velkých plemen, když si můžeme přečíst “vědecké” studie, mnohdy placené výrobci granulí ( protože jen ty naše jsou nejlepší).

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 18:39:43 xxx.xxx.162.253
bambule:

Jistě na co jsou letité praktické zkušenosti s odchovem štěňat velkých plemen, když si můžeme přečíst “vědecké” studie, mnohdy placené výrobci granulí ( protože jen ty naše jsou nejlepší).

Přesně tak, studie jsou na houby, přínosnější jsou reálné zkušenosti chovatelů. A člověk se pořád učí, protože co se objeví u jednoho vrhu, se nemusí objevit u jiného. Oba rodiče mají rentgeny v pořádku, tak doufám 🙏, že i prckové na tom budou stejně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.03.2025, 18:42:51 xxx.xxx.185.215
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.03.2025, 17:07:43

Sarah…loni jsem byla na Balkáně, Severní Makedonie, Kosovo. Jako fakt jsme to tam chtěla vidět, tyhle kulturní okruhy mě vždycky. No ale to, co jsem tam viděla za psí a kočičí utrpení, jako fakt hodně dlouho už ne znova.

Čili pes čistě na granulích v jinak milujícícm prostředí s dostatkem pohybu fakt NENÍ UTRPENÍ. Ano, mohlo by to být lepší, možná že si tím pes získá nějakou civilizační nemoc stejně jako lidé, kteří jediné převážně vysokoprůmyslově zpracované potraviny, ale jako fakt kdyby se dělo psům jenom tohle, tak mají ráj na zemi.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 18:49:35 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

Sarah…loni jsem byla na Balkáně, Severní Makedonie, Kosovo. Jako fakt jsme to tam chtěla vidět, tyhle kulturní okruhy mě vždycky. No ale to, co jsem tam viděla za psí a kočičí utrpení, jako fakt hodně dlouho už ne znova.

Čili pes čistě na granulích v jinak milujícícm prostředí s dostatkem pohybu fakt NENÍ UTRPENÍ. Ano, mohlo by to být lepší, možná že si tím pes získá nějakou civilizační nemoc stejně jako lidé, kteří jediné převážně vysokoprůmyslově zpracované potraviny, ale jako fakt kdyby se dělo psům jenom tohle, tak mají ráj na zemi.

Ano, však já to chápu a myslím si, že ani není nutné jezdit tak daleko, stačí osady na SK nebo případy množek tady u nás, zrovna nedávno zase jednu vyhmátli. Mně jen záleží na tom, aby ty nohy byly v pořádku, a asi bych to neřešila, kdyby to neřešili majitelé, kteří chtějí fenku uchovnit. Ale určitě by se nic hrozného nestalo, kdyby neuchovnili, protože chovat nechtějí. 🙂

Sardullah
Sardullah 23.03.2025, 19:46:15 xxx.xxx.221.216

Jak už psaly holky výše…těžko říct, jak je to s tím prošlapem, ono fakty fotka obzvlášť na takovém povrchu jako je plovoučka nemusí být úplně objektivní.

Já osobně bych se zaměřila na poměr fosforu a vápníku ve stravě, asi bych přidala vitamín C a hlavně, pokud je čubina primárně domácí, tak bych asi nakoupila nějaký zbytky koberců a tu plovoučku alespoň dočasně přikryla..alespoň na nejpoužívanějších “trasách”. Předpokládám, že čubina má přiměřený pohyb po přírodním povrchu.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 19:48:34 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Jak už psaly holky výše…těžko říct, jak je to s tím prošlapem, ono fakty fotka obzvlášť na takovém povrchu jako je plovoučka nemusí být úplně objektivní.

Já osobně bych se zaměřila na poměr fosforu a vápníku ve stravě, asi bych přidala vitamín C a hlavně, pokud je čubina primárně domácí, tak bych asi nakoupila nějaký zbytky koberců a tu plovoučku alespoň dočasně přikryla..alespoň na nejpoužívanějších “trasách”. Předpokládám, že čubina má přiměřený pohyb po přírodním povrchu.

Jo, pohybu má asi dost, oni ji berou hodně ke koním a jezdí na vyjížďky, i s dětmi. Ale bydlí v bytě. Určitě ty podlahy probereme. 👍

Doron
Doron 23.03.2025, 20:00:02 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.03.2025, 18:49:35

Z profilu ty nožky vypadají v pořádku.

Viděla jste ji osobně🙂?

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 20:39:16 xxx.xxx.162.253
Doron:

Z profilu ty nožky vypadají v pořádku.

Viděla jste ji osobně🙂?

Ne, neviděla. Tedy viděla jsem ji asi před 4 měsíci a to ty nohy vypadaly úplně stejně, jak teď, ale neřešila jsem to, protože u 4-měsíčního štěněte jsem si říkala, že se to srovná. Uvidíme se příští víkend na výstavě, prohlídnu a vyfotím, příp. pořídím video v běhu.

Kilian
Kilian 24.03.2025, 09:06:36 xxx:xxx.31df:811f
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.03.2025, 16:06:23

..onehdá jsem slyšela tento nazor: psa krmim kvalitnimi granulemi, protož v nich je vše, co pes potřebuje…pokud se barfuje, musí se každý měsíc se psem na rozbor krve aby se zjistilo, že je pes zdravotně v pořádku  a na to já nemám, proto krmim těmi kvalitními granulemi…  

Arosek
Arosek 24.03.2025, 09:20:35 xxx.xxx.244.42
Tap:

Vazeny/a pane/pani Tap.

Vas prvni prispevek jsem necetla, Vas druhy uz (bohuzel) ano.

Ja sama mam psy od roku 1997. Od te doby jsem neco odchovala, dovedla par psu k titulum nejvyssim, neco se mi povedlo vic, neco min. 

A celou tu dobu jsem se ucila.

Ucila jsem se vlastnimi chybami, ucila jsem se z clanku a studii, ucila jsem se diky radam starsich a zkusenejsich, kterym timto velmi a velmi dekuju. A ucim se stale, i kdyz uz sama umim diky prozitym zkusenostem poradit nebo odnavigovat pro radu kam je treba. 

Ucit se z jakychkoliv zdroju ja osobne nepovazuji za chybu. Na zdejsi forum chodi letiti chovatele s mrte zkusenostma, chodi sem dokonce i veterinari. Ti vsichni maji zkusenosti ziskane ze svych zivotu a praxi a radi se o ne podeli. Opet - diky jim za to.  

Protoze ani ja po tom vic jak ctvrt stoleti chovu psu nevim vsechno. Byt jsem si u psu prosla extremni zravosti i nezravosti, poruchami ledvin, jater, srdce, problemy s ocima, vetsinou myslitelnych i nemyslitelnych urazu, DKK a DLK a OCD, spondylozou, ALL, lymfomem, megaesophagem, paralyzou hrtanu, atd. atd. porad toho je jeste kurna hodne co nevim, a na co se rada kdykoliv zeptam. 

Ano - pokud se objevi problem ktery neznam, nebo si nejsem jista, optam se. Diverzifikuji zdroje - tedy se optam tady, optam se nekolika vetu kterym verim, optam se nekolika chovatelu kterym verim. Ale optam se, pac nejsem buh vsevedouci. 

Vy ocividne ano. Netusim kolik mate odchovano vrhu stenat, netusim ani kdo jste (na rozdil od Alenky kterou znam velmi dobre). Jedine co tusim ze nejspis mate nejaky komplex, kdyz se navazite do cloveka, ktereho vubec neznate. Doporucuji jit se venovat Vasim zviratkum, udelate svet lepsim mistem. 

hmn
hmn 24.03.2025, 09:22:40 xxx.xxx.46.181

noo
v granulích je kupř. žádoucí poměr Ca : P, což je velký problém při barfování, resp. krmení “domácí” stravou

ale - i při krmení granulemi může docházet k nedostatečnému příjmu Ca, zejména v období růstu - pes prostě nesežere takové množství, aby přijal množství Ca, které by měl sníst vzhledem ke své aktuální hmotnosti 
+ otázka vstřebatelnosti, + individuální potřeba

kometa
kometa 24.03.2025, 09:24:48 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.03.2025, 09:06:36

musí se každý měsíc se psem na rozbor krve

No jo, masírka výrobců granulí a bohužel i některých veterinářů.☹️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.