Ono taky záleží na založení sestry, jestli ráda “hezké vystajlované věci”, pak seženete milion druhů vodítek s různými motivy,potisky,podšité,nepodšité, nebo je spíš na praktické záležitosti. Já mám ráda zrovna ten biothan, dělají i sety na míru,kdy na obojku je jméno psa,případně telefon,to je moc hezké a praktické. Ale jestli ségra radši roztomilé potisky a barvičky,tak to pro ní nebude to pravé. To musíte vědět a znát vy😉
Vodítka
Biothan na vodítko je fajn, máme dvě, teda z hexabiothanu. Koupili jsme i obojek, ale naší chodce tahá chlupy. Měla ho jen jednou na sobě. Docela by mě zajímalo, jestli má ještě někdo tady stejnou zkušenost. Ale na krátké srsti bulteriéra by to mělo být v pohodě.
Tak já nevím… nebylo by nejlepší, kdyby vám sestra poslala nějaký odkaz na konkrétní vodítko z nějakého eshopu , keré by chtěla a vy ho prostě objednáte, zaplatíte a následně podarujete. Jako sama si neumím představit, že by mě někdo podaroval nějakým random vodítkem, když já preferuju určitý typ a ještě s ohledem na to, že pitřebuju, aby to vodítko mého psa udrželo…
bych si radši nechala koupit podprdu než vodítko obojek a vůbec cokoli pro psa…😄😎
(a to si ještě vodítka pro pastevečky vážu sama 😇)
Jo, přesně jak říkáš … raději podprdu. Ono je taky asi rozdíl, když budu chtít obdaroval někoho s čivavou… tak to prostě koupím nějakou hezkou šňůrku na brejle.. obrazně řečeno, ale ve chvíli, kdy pes je silnej a má páru a potřebuju, aby to vodítko vydrželo případnou krizovku….
Já si třeba vodítka sama nevážu, vyhovuje mi přepínací vodítko, ale i to jistím ještě jednou karabinou… co kdyby náhodou došlo u karabiny k nějaký únavě materiálu a jsem v zadeli jak Baťa s dřevákama…
Je to prostě individuální… naopak berňáka, který je v podobné váhové kategorii jako pyrenejka Gina, bych mohla teoreticky klidně vodit na tý šňůrce od brejlí, kdyby byla dostatečně dlouhá a žádnej problém…