Aktuálně: 3 523 inzerátů216 911 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Včely a jejich chov - zajímavosti ze světa

goro
goro 24.11.2024, 12:56:47 xxx.xxx.232.64

No kolegovia to ani vlasný názor nemôže mať kolegyňa 😉… ja som bol v čase diania voči návrhu tak ako bol koncipovaný…čítali ste len vytrhnutú časť.. napríklad Zákon rieši v paragrafe 4 aj vytvorenie elektronického registra, kde bude musieť každý predajca zo dvora nahlasovať príjem z poľnohospodárskej činnosti za predchádzajúci kalendárny rok (viď par 4 písm i) a iné údaje o jeho poľnohospodárskej činnosti.

M.S.
M.S. 24.11.2024, 12:59:42 xxx.xxx.164.70

Ne. Vy podsouváte někomu, že mu něco nevadí, ale vymyslel jste si to, to je argumentační faul. Máte to zapotřebí? 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 13:26:30 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 24.11.2024, 12:56:10

Tome vážně nechápu, kde berete informace co mi vadí a nevadí a kdeberete informac   že mám včely na hranici pozemků se sousedy. Asi vlastníte satelitní stanici nebo křišťálovou kouli.  Abych vaše výmysly upřesnila, to co jmenujete mi samozřejmě vadí a nemám včely na hranici se sousedy, mám je na své vlastní zahradě ve středu pozemku a před nimi keře, proto také nikoho neobtěžují.  Nevidím jediný důvod, proč bych měla tleskat kdejakému nesmyslnému návrhu zákona, jen proto že vám se náhodou líbí . Mě ne a důvody jsem napsala výše. Můžete si je přečíst znovu, třeba je pochopíte. 

Tom50
Tom50 24.11.2024, 13:38:38 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 24.11.2024, 12:56:47

Pane Goro. Mít hubu plnou demokracie a práv a svobod a ignorovat, že moje práva končí tam, kde začínají práva druhých, je pro dnešní dobu, tedy pro liberalizmus příznačné. 

Jiné by bylo, kdyby kolegyně skromně sdělila, že se domnívá, že… a tak dále. Ona ale nepřipouští debatu a rovnou tvrdí, že jí něco vadí a když jí upozorním, že když něco tvrdí, mohlo by se to dotknout práv a svobod a i jen názoru druhého, vede si svou, nekompromisně a bez snahy o diskuzi. Pak přiběhne statečný rytíř a odhání mě s obviněním, že dělám argumentační fauly. Nedělám, jen mám těžko vyvratitelné argumenty.

Pane Goro. Já nemám tušení co za buzerace si u vás vymysleli, reagoval jsem jen na to, co jste uvedl a to mi přijde velmi rozumné a správné.

Ano, EU se snaží zakázat bylinky, je sponzorovaná farmaceuty a ti chtějí aby lidi museli platit za předražené pilulky a ne aby si část léků opatřili zadarmo sami.

EU potřebuje povolné ovčany, aby si nic, žádné jídlo nemolhi produkovat sami a byli závislí na průmyslově zpracovaném žrádle nadnárodních korporací. Stačí na týden vypnout na velkém území proud, za 3 dni se zkazí jídlo ve vyrabovaných supermarketech (i lidem doma v mazákách), v těch marketech ale většinu jídla rabovači zničí. Svede se to na jako že nechtěný black out. A tak dále, umí si to někdo představit dál? Ale o tom nikdo nic nechce vědět. Jo a prý pštros, když se blíží nebezpečí, hlavu do písku nestrká, lidi to ale dělají.

EU zakáže topit dřívím aby všichni museli kupovat nesmyslně několikrát předražené energie od hrstky šmejdů.

Fabriky vyhání do zámoří a protlačuje se nepodmíněný příjem s tím, že kdo zazlobí, nedostane nažrat a vypnou mu topení a nebo ho nepustí do tramvaje či busu, v Číně už to funguje. Pak zkrotne každý.

EU zakazuje všechno normální a nutí lidi do nenormálních bláznovství. Už to ani nijak neargumentuje, nevysvětluje a nezdůvodňuje. Prostě nařizuje.

Mladí, pětatřicetileté i čtyřicetileté nevychované kreatury s mentalitou a inteligencí čtrnáctiletých pubertálních dětí ženou svět do války a někdo tomu nadšeně tleská, jiný se pokouší, jistěže marně, upozorňovat, že většina je jen užitečnými idioty ve hrách mocipánů.

Cílem je, zakázat hobby chov včel a jakýkoliv přivýdělek z chovu čehokoliv, tedy i prodej ze dvora čehokoliv. Prostě všichni musí být závislí na nadnárodní hydře. Jenže dřív vrchnost potřebovala otroky, co na ní pracovali = poddané. Dnešní mocní jsou takoví tupci, že vše nasvědčuje, že chtějí snad nechat část lidí vymřít a zabránit mladým aby se množili. Ty děti totiž přece prdí skleníkové plyny…

Panstvo se snaží rozeštvat lidi. Nejhorší je křivda, to jedou Bůh pochválí berana od lehkoživky a ani si nevšímne pytle zrní od jeho bratra. Tím nasere Kaina tak, že ten veme šutr a bráchovi urazí palici hed jak Bůh odtáhne (pozoruhodné je, že Vševědoucí nevěděl předem, co jeho křivda způsobí). To samé je dát na Hrad bolševického špiona a jeho politručce vymáhat rentu. Nic nového pod sluncem, první to popsal Niccolo Machiavelli - rozděl a panuj a mnozí nadšeně útočí na jiné jen proto, když si troufnou upozornit na něco nesprávného. A když upozornění zargumentují, stejně to označí za argumentační faul. Pořád dokola, už je to únavné.

Před 600 lety si Češi za největšího Čecha zvolí Lucemburka a nyní se jeví jako jediný skutečný vlastenec poloviční Japonec. Poslední zbytky normálnosti v Česku ochraňuje přivandrovalý, v Česku zbohatlý Slovák.

A takhle bych mohl pokračovat dlouho…

------------------------

Mezitím jste se drvodělko vyjádřila. OK, nikde netvrdím jak to máte, jen dedukuji a to nejsou výmysly, ale logické dedukce. Nemáte včely na hranici? Ale mnozí by je tam klidně dali, bezohledně. Navrhovaná restrikce není namířena proti slušným lidem, ale proti těm druhým. Představte si to naopak. Někdo dá včely na vaší hranici, tak, že nevyjdete na zahrada, neotevřete okno a k tomu bude mít neskutečně bodavé bestie. Co uděláte? Půjdete si stěžovat? Ale úředník nebude mít nástroj i kdyby vám náhodou pomoci chtěl.

Opakuju, moje dedukce pramení z toho, že to buď dělá ten, kdo se předpisu brání a nebo chce mít možnost to dělat. A už jen to je bezohledné, když nedomýšlíte, že mezi námi přibývají bezohlední a vy je bráníte.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 13:55:33 xxx.xxx.62.226

Víte co Tome?Přečtěte si ten svůj pamflet, sám sobě v něm odporujete. 

Řeknu k tomu jen jedno. Slušný člověk ta vaše pravidla nepotřebuje mít daná zákonem, bezohledný je   stejně dodržovat nebude.  

A to že odpovídám se zpožděním není tím, že bych se bála vás sama poslat do háje za vaše výmysly, ale tím že jsem v práci.

tom4
tom4 24.11.2024, 14:07:48 xxx:xxx.bc3f:5619

Tome, Vy nás tu všechny obviňujete, že EU …a my nic neděláme ? Jakou máte asi přestavu odporu ? Je mi 55 a jednou už jsem se šeredně spálil, když jsem kdysi cinkal klíčema. Mám svolávat demonstraci ? Nebo vzít klacek do ruky ? Co proti té zlovůli EU děláte konkrétně Vy ? Ano, prosím agrument, co konkrétně může třeba jednotlivec udělat, pak třeba budu souhlasit . Ale nadávat tu na poměry v diskuzi a obviňovat ostatní z hlavy v písku umí každý. Jen konkrétní příklad Vašeho vzdoru, jak asi má jednotlivec něco ovlivnit , když to u voleb nějak nejde ? A s tuto debatou jsme stejně v nesprávném vláknu

Tom50
Tom50 24.11.2024, 18:03:48 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 24.11.2024, 14:07:48

Dělám to jediné co můžu.

Nemám co bych dodal.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.11.2024, 20:07:59 xxx:xxx.96f9:d898
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 24.11.2024, 18:03:48

Pak se Tome neostýchejte a pochlubte se konkrétně tím jediným co můžete. Protože zatím jste tu jen na všechny vylil kyblík žluči. Vám se možná ulevilo, jen moc nechápu jakým konkrétním způsobem to pomohlo v boji proti Bruselským byrokratům.

Tom50
Tom50 03.12.2024, 22:48:18 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.11.2024, 20:07:59

Nechal jsem tomu čas, aby si to sedlo, aby vychladly, jak se patrně domníváte, jiných a i moje horká hlava. Na vaši otázku znova odpovídám jen, že dělám to jediné co můžu, snažím se to lidem jako vy vysvětlit a upozornit na to, že konkrétně váš postoj umožňuje mocipánům to, co dělají = všeobecné ZLO. Vy nazýváte kýblem žluči popis jak se věci mají. Je to žluč? Ale ne moje, jen jsem poukázal na to, že to na sebe necháváte kydat a naopak dokonce brojíte proti pokusu umravnit neřády. A neřádi mezi námi jsou, zmetci byli vždycky a jde jen o to, zda jim my ostatní dovolíme, aby převládli. 

První si musí lidi, i vy, uvědomit, že je něco špatně. Ale to vy nechcete, vy chete jen hezké zprávy a být happy. A začíná to třeba tím, že někteří tolerují jiným třeba tady anonymitu. I pan Goro. Vy jste se nafoukla na mě, typicky jako na posla špatných zpráv. Jednodušší  lidé nemají za zlé mocipánům zlo, ale ty, kteří na to zlo upozorní. Na mě si troufnete, na PÁNY ne. Jen nemnozí toto umí pochopit a poznat, vy k nim, jak jste předvedla, nepatříte. Okřikujete mě, proboha proč mě? Chápu, že ne každý je bojovník, proč ale nesnesete, když se někdo nechce zvůli mocipánů poddat? To je to rozděl a panuj, to se mocipánům daří.

Píšu to vám drvodělko, ale je to odpověď i panu Tom4. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.