Zdravím, pro svého známého hledám doporučení na padnoucí zimní obleček pro francouzského buldočka. Už mají vyzkoušeno, že mu vadí, když je podšívka chlupatá. Preferují tedy hladký vnitřek. Já u svých psů mám vyzkoušenou hurttu, kterou jsem mu doporučila. Jenže jejich střich mu nesedí. Potřebuje velký objem přes hrudník, ale kratší záda. Ty, co zkoušely a byly mu dost přes hrudník , byly zase příliš dlouhé. Poradíte?
Pro tyhle atypy pouze nechat ušít na míru. Mým mopslím nikdy nic z konfekce nebylo, ačkoliv údajně byla určena pro mopse. (Obvod hrudníku 60 cm, délka zad pod 30 cm)
Kdybyste nesehnali nic ze severského luxusu, pak já opakovaně doporučuji tento overal. Máme Hurttu, Rukku i toto a toto teď nosí nejčastěji. Na stránkách 240 fotek psu v tomto modelu, včetně buldočků. Máme je už 6 let.
Na první fotce evidentně špatná velikost, nevejde se mu krk. Ale overal má krátké nohavice, takže větší velikost pro malého psa není problém. V pase zdrhovadlo. Dobře se obléká.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 06.12.2023, 10:34:48
Tak opět řeším oblečení… To, co jsem koupila na jaře podědí Eliška, Barča nám nějak narostla 🤭 A ať koukám, jak koukám, tak tenhle overal snad jediný splňuje rozměry. Já to nechápu, to jako fakt existují psi, co mají 30 cm obvod krku a zároveň 40 cm hrudník?? Protože všechna konfekce je evidentně šitá na takovýhle hubeňoury bez hrudníku.
Objevila jsem Hunter Uppsala s velmi variabilním rozměrem a navíc jako bonus odepínatelná vnitřní fleecová podšívka, takže jaro/podzim = pláštěnka, zima = teplá bunda. Tak uvidím, vypadá nadějně…
Kdybyste nesehnali nic ze severského luxusu, pak já opakovaně doporučuji tento overal. Máme Hurttu, Rukku i toto a toto teď nosí nejčastěji. Na stránkách 240 fotek psu v tomto modelu, včetně buldočků. Máme je už 6 let.
Na první fotce evidentně špatná velikost, nevejde se mu krk. Ale overal má krátké nohavice, takže větší velikost pro malého psa není problém. V pase zdrhovadlo. Dobře se obléká.
Tak do tohoto mentolového se mi bulina nevešla plecema, byla v tom jako potapěč v neoprenu, má krk do 60, hrudník 80-90, délka zad cca 50, jestli si dobře pamatuju, poslala jsem ho marcelamax, ale těm taky nebyl,
tak se zkuste kdo potřebuje ,optat, jestli ho ještě má, byla to velikost asi 3xl nebo 4xl už nevím a docela podražily…koukám.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.09.2024, 10:54:34
Já svým pesám šiji takové jako přehozy (jako pro koně) z softshellu s fleecem, jsou jednoduché, lehké, neprofouknou a rychle se sundavají. Nejsou do procházky na x hodin v 10ti stupňových mrazech, to my taky v Praze nemáme 🙂 Bohužel momentálně nemůžu nabídnout ušití, protože mám stroj v servisu (po pár letech si to zaslouží) a bude hotový možná někdy v polovině října (takže počítám s listopadem 🙂). Je to jednoduché, pod krkem suchý zip, který tam být nemusí (když se vymrmlal, sešila jsem to k sobě a přetahuji přes hlavu) a suchým zipem na upevnění. Jestli jste trošku zručná, zvládnete to sama. Pošlete rozměry a já kouknu na mé střihy (spíš omalovánky) a můžeme se nějak dohodnout, že pošlu střih.
Nafocené oblečky nemám, jen jednu, kdy jsem jaksi blbě naměřila (to černé je sucháč, který skoro nešel zapnout). Moc to taky není vidět, ale lepší fotku nemám.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 04.09.2024, 14:03:38
Jste strašně moc hodná a já fakt moc děkuji, ale já šít neumím a ani nemám na čem. Ale neva, já objednala tu Uppsalu, měla by dorazit a měla by snad i sedět, pokud ne, tak bych řešila dál.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.09.2024, 14:18:11
Já to začala šít, když jsem ještě za pravěku, vždy někde něco koupila a té první pese to nesedělo. Pak jsem to rozdávala nebo dumala, co s tím. Jak pesy přibývaly, tak některé něco sedělo, jiné ne. A tak nouze naučila Dalibora housti, donutilo mne to vymyslet střih a vytáhnout stroj. Všechny oblečky jsou různě barevné (kupuji barevné nedětské zbytky), tak nám je občas někdo závidí (jsem se musela trošku pochválit 🙂).
Tak opět řeším oblečení… To, co jsem koupila na jaře podědí Eliška, Barča nám nějak narostla 🤭 A ať koukám, jak koukám, tak tenhle overal snad jediný splňuje rozměry. Já to nechápu, to jako fakt existují psi, co mají 30 cm obvod krku a zároveň 40 cm hrudník?? Protože všechna konfekce je evidentně šitá na takovýhle hubeňoury bez hrudníku.
Bára má krk 35 cm a hrudník 63 cm…
No zrovna jsem viděla psa, co je stejně vysoký jako náš, akorát třikrát užší…. a chrt to není, nějaký pinčoidní vořech 😀