to byl dojezd Roba Cooka na YQ
No vidíte, závod jsem si nezapamatovala, jsem sklerotik. Zato ty psy si vybavím kdykoliv, neuvěřitelný dojezd. Pokusím se uchovat v paměti aspoň jméno Rob Cook, zaslouží si to.
tak na závěr Hendrik S. s červenou lucernou a leadry (GP)
to byl dojezd Roba Cooka na YQ
No vidíte, závod jsem si nezapamatovala, jsem sklerotik. Zato ty psy si vybavím kdykoliv, neuvěřitelný dojezd. Pokusím se uchovat v paměti aspoň jméno Rob Cook, zaslouží si to.
aldamax:to byl dojezd Roba Cooka na YQ
Bohužel se odhlásil z letošního Idi, (soukromé a i finanční problémy), naježděno má dost, ale nebyl nikde “kempovat přes noc” a ani nezkusil svůj obvyklý test on/of, takže se nepovažuje (z hlediska psů) za připraveného…škoda
Přihlášeno jen 40, zase to vidím na souboj Brenta Sasse (vyhrál 3 x YQ, 1 x Idi) a DallaseSeavey (1 x YQ, 5 x Idi) + ???
sice sprint - ale docela bych chtěl vidět co dělá, když potřebuje HNED zastavit
Dobré ránko 😉,
tak to jo👍, to fakt nezastaví.
Dája
Jedině vyskočit ze saní. 😀
tak dnes v 11:00 je odstartován Amudsen Race (12. ročník), počasí blbé +3°C a vypadá to na déšť, za ČR nikdo
kat. 12 psů na 350km
kat. 8 psů na 350km
ch.p.jsou po 64 km, 96, 85 a 105 km
ve 12 jede Isabellka T. jako jediná s RPB
a kat. 8 psů na 180 km
ch.p. 64, 65 a 50
povinný odpočinek je pro všechny kat. pouze 4 hod, před posledním úsekem
RPB?
janaa:RPB?
s papírovými psy jednoho plemene (třeba malamuti)
janaa:RPB?
Registered Pure Breed (dle FCI)
čistokrevní - SH, AM, S a GP ( husky, mamut, samochod, gróňák)
Ahaaaa, díky za osvětlení. To je dost škoda tedy,že tito jedinci nefrčí
janaa:Ahaaaa, díky za osvětlení. To je dost škoda tedy,že tito jedinci nefrčí
oni i frčí, ale holt nejsou tak rychlí…a pak dost lidí odrazuje “ouřad s papírováním ” kolem…ale Isabellka se tam určitě neztratí 😉 je to mladice (62)
na 180km jich je přihlášených docela dost, ale prej spousta i s AH (kvůli počasí) asi nenastoupí
To je jasný,že budou kříženci rychlejší. A nevypisují se kategorie třeba jen pro tyto plemena,nebo pro určitá plemena a tak? Ty původně vyšlechtěná plemena by přeci měla být podporována,ne?
tak pro “čistý” je FISTEC, ale tam už je tolik kategorií (zvláště ve sprintu), že je to až směšný a pro laika naprosto nepřehledný…a účast, že někde nejsou ani 3
(pořadatel aby sháněl milion cen)
vypisovány jsou extra pro SH
a pak zbylá 3 plemena (rychlostně srovnatelní)
pro “nečistý” je to podstatně jednoduší, dle počtu psů a vyhraje nejrychlejší
někde vyhlašujou i RPB ( celkově 20. v RPB 1.), ale málokde
Tady se asi evropský saňový pes nechytá? Mně teda na “saňového” psa přijde nějak málo chlupatý. Tak asi běžné podmínky severních teritorií nebo Aljašky nedává?
Buggyra:Tady se asi evropský saňový pes nechytá? Mně teda na “saňového” psa přijde nějak málo chlupatý. Tak asi běžné podmínky severních teritorií nebo Aljašky nedává?
ESP jen na sprintech a šup do tepla 🙂 Ve Skandinávii jsou jich mraky a taky se tam v té dnešní podobě “zrodili”
jinak na Amundsenovi jich odstartovala sotva půlka, Issabelka dala první 64 km s průměrkou 15,7 a je zatím na 3 fleku…
a po 2h odpočinku odjela na 95 km,
Isab. na 153 km živě
https://www.facebook.com/watch?v=1412764706052258
a foto chvíli po startu
do chp. na 160 km přijela v 01:14:25 👍
Dobré ránko🙂,
já koukla a má/mají můj obdiv a zároveň i tohle tichounčce závidím🙂.
Dája