A podobny zavody se jezdi i na nasich horach? Kolik je potreba psu na jedno sprezeni.
Tak včera to “uplavalo” a dnes je závod předčasně ukončen 😢
300 odjeli 2 etapy
200 jednu
smůla
Tak včera to “uplavalo” a dnes je závod předčasně ukončen 😢
300 odjeli 2 etapy
200 jednu
smůla
lupus4:Tak včera to “uplavalo” a dnes je závod předčasně ukončen 😢
300 odjeli 2 etapy
200 jednu
smůla
Nj, u nás se s tím počítat musí. Ale musí to být hrozný zklamání
assil:To je trend u hodně plemen dělat ze psů válečky na krátkých nohách, ideálně ještě ve vzhledu chlupaté koule a štve mě to. A mám dojem, že to je americká móda, protože už jsem to viděla u špiců a teď u lapin a nejdřív se to objeví v USA, pak Austrálie a pak až se to rozleze i v Evropě.
Ale ono je to i tady v Čechách.
Třeba když si vezmete, jak vypadal v minulosti český fousek. Nádhernej atlet.
Dnes je to velmi často zavalité prasátko na krátké noze.
janaa:Nj, u nás se s tím počítat musí. Ale musí to být hrozný zklamání
tak všechny ročníky (mimo 1 covid, ) se odjely, byť i jeden jen na kárách
řiká se, že Pavel má smlouvu se sv. Petrem nebo ďáblem, taky cca 3 krát nebyl sníh, ale naše celonoční panáčkové modlitby “na prašan” zabraly a vždy napadlo, dokonce se i muselo zkracovat, páč to neprojely ani skůtry…letos to nezabralo
no zklamání to je veliký (když na něco cíleně trénujete a pak …)
JanaJanaJanaJana:Ale ono je to i tady v Čechách.
Třeba když si vezmete, jak vypadal v minulosti český fousek. Nádhernej atlet.
Dnes je to velmi často zavalité prasátko na krátké noze.
jj, dokonce i jednou odtáhly (feny) celého Šediváčka , jezdila s nimi Monča Č. zvaná “přemnožená” (hádejte proč) 😉
Já vůbec nevím jak teď vypadá český fousek, tak si jdu pogúglit.
tedy znám opravdu hodně fousků a žádný není zavalitý a nemá krátký nohy😎
Tak možná mám jinej okruh, chodím na svody s tátou, jelikož má a toto vidím….
25- odstartoval závod “Zlatá horečka” v severním Laponsku, startovné 650 Eu. dojezdy plánovány na So čili cca 2,5 dne
https://www.goldrushrunsleddograce.com/gold-rush-run-501/musherit/
na 500 v otevřené jede božský Miki Mikolášek (startuje 32 ) 3 check pointy (do dvou jedou 2x) v každém ch.p. je k dispozici voda + balík slámy , celou dobu závodu se stará musher SÁM , bez handlera, do ch.p. mají dopravené žrádlo předem jak kdo a kolik potřebuje v osobně zabalených a popsaných pytlích
celkem 514 km , úseky mezi ch.p. 97, 74, 86, 86, 74, 97 min povinná of 8 hod.
pro zajímavost , co musí vézt sebou
Povinná výbava :
GPS (trasa závodu bude k dispozici ke stažení před závodem)
Kniha VET (k dostání u pořadatele) Kompas Lopata na sníh Sekera zimní spací pytel, hodnocení min. -30C Potřeby první pomoci Extrémní zimní oblečení s viditelnými reflexními prvky Extra náhradní oblečení: základní vrstva, vrchní vrstva, ponožky a zimní boty.
8 botiček / pes,
včetně používaných Světlomet a radiátory Žhavicí tyčinka a nouzová svítilna (jedna musí být v kapse kalhot) Nejméně 40 cm úvaz pro vyloučené psy, alespoň jeden na psa podle minimálního počtu psů v soutěži. Stake out -Rezervní krmivo pro psy minimálně 500g na psa, balené zvlášť, zapečetěné pořadatelem. Za normálních okolností musíte být dopraveni do cíle nevyužiti, pokud ji musíte použít, musíte to ihned nahlásit pořadateli na dalším kontrolním stanovišti. Náhradní krmivo pro mushera minimálně 500g vařič o objemu nejméně 0,5 l / pes
Pytel na odpadky Extrémní větrný vak, min 1,2kg NEBO alternativně stan a normální větrný vak Skladovací vak může mimo jiné obsahovat: Kotvy Psí kabáty Pokrývky Chladiče světlometů Návleky na zápěstí Masti / masti Pantofle Plasty na nohy Palivo pro vařič
(kostrbatě přeloženo)
Prize money 🙂
1. 4500€ + 10g zlatých nugetů
2. 2500€
3.1500€
4.1000€
5. 500€
Dálkové závodní sáně, sponzorované společností Xtreme Sleds. O cenu budou vylosováni všichni závodníci, kteří závod dokončí
pak je tam pro do 8mi psů 170 km ( 22 startujících)
sněhu maj dost
tak Miki byl cca 12 hod on / 4 of a skončil na 170 km , proč nevím
tak vede Švéd Johan Väisänen za 19:11 on/ 06:13 of mají v nohách 256 km
za ním legenda Nor Harald Tunheim 16:37 on / 09:01 of , taky 256, více šetří psy , sázím na něj 😉
tak první dva už vyrazili na posledních 97km, JV má 1hod náskok
za 32:28on/ 10:27 of urazili 415 km
HT totéž za 29:45 on / 14:01 of
zatím 8 vzdalo
tak první dva už vyrazili na posledních 97km, JV má 1hod náskok
za 32:28on/ 10:27 of urazili 415 km
HT totéž za 29:45 on / 14:01 of
zatím 8 vzdalo
tak prvních 11 je v cíli…
JV ten náskok udržel , na 512 km vyrazili 25/1 v 13:26 s 16ti psy
dojel 27/1 ve 14:01 se 14, byli 38:08on / 10:27of
šílený 😉
pro srovnání desátý byl 44:20on / 11:07 of (psi 16 /10)
TO ŽÁDNÝ JINÝ ZVÍŘE NEDOKÁŽE , co tihle pesani
tak dokončilo 20, poslední jel 45:13on / 21:18 of
Dnes startuje (jako tradičně první sobotu v únoru) značně “očesaný” Yukon Quest, na pouhých 300 mil - 15 musherů a na 200 mil 5. Je to věčná škoda, intriky atd….pohřbily nejtěžší závod na světě (1000 mil)
jak sami uvádějí :
Jede se pouze v Yukon Quest Alaska je aljašská strana historického 1000 mil dlouhého Yukon Questu. I když v současné době nepořádáme mezinárodní závod, máme bohatou tradici a historii, na kterou jsme velmi hrdí. Pro lidi, kteří se chtějí dozvědět více o 1000 mil Yukon Quest, přečtěte si více zde... I když všichni doufáme, že se závod na 1000 mil podaří obnovit, do té doby budeme pokračovat v pořádání distančních závodů a udržovat tradici naživu.
favoritem je několika násobný vítěz 1000 YQ i vítěz Idi (22) Brent Sass , spolupracující s ManMatem 😉, co je to za panáčka si můžete přečíst na https://wildandfreealaska.com/
tak už jedou, maj tam -47F, Yukon Quest
(-43.89 °C) těm to neroztaje 🙂
lupus4:tak už jedou, maj tam -47F, Yukon Quest
(-43.89 °C) těm to neroztaje 🙂
VÁU, já vím je to drsné, ale já to miluji takovou krajinu😉. Já vím, že je to o něčem jiném, ale já se neudržela.
Dája
Brent dorazil do Central v 6:12 se 14 šťastnými psy! Zde si odpočine 6 hodin +rozdíl a vydá se směrem ke Kruhu! Brent a psi jsou ve skvělé náladě. Během tohoto odpočinku se dobře vyspí a nají a budou připraveni na druhou polovinu!
A podobny zavody se jezdi i na nasich horach? Kolik je potreba psu na jedno sprezeni.