Tak sezóna nám huesky začíná, tréninkové podmínky nečekaně vynikající , tož si dovolím malé zastavení.
Syn kamaráda, který vyrůstal s námi jako helfr a pokračuje v tátovo šlépějích, si dovezl štěně - psa od nejlepší evropské musherky se SH - Isabellky Travadon(fauňákům známé jméno). Jde o vynikající pracovní linii. (absolvovali Idi, i YQ).připojuji foto rodičů a pro srovnání i fotku typických “výstaváků”. Porovnání si jistě uděláte sami 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 05.12.2023, 16:48:31
To je trend u hodně plemen dělat ze psů válečky na krátkých nohách, ideálně ještě ve vzhledu chlupaté koule a štve mě to. A mám dojem, že to je americká móda, protože už jsem to viděla u špiců a teď u lapin a nejdřív se to objeví v USA, pak Austrálie a pak až se to rozleze i v Evropě.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.12.2023, 11:30:22
To ne, to jsem nemyslela. Měla jsem na mysli jistou miniaturizaci.
Kdysi, když se zde samojed začal chovat, tedy koncem osmdesátých let, tu byly v podstatě dvě linie - vlk a medvěd. Rozdíl byl v robustnosti, typu srsti, typu hlavy,… časem se rozdíly setřely, jak se spojovali jedinci obou linií.
Tak sezóna nám huesky začíná, tréninkové podmínky nečekaně vynikající , tož si dovolím malé zastavení.
Syn kamaráda, který vyrůstal s námi jako helfr a pokračuje v tátovo šlépějích, si dovezl štěně - psa od nejlepší evropské musherky se SH - Isabellky Travadon(fauňákům známé jméno). Jde o vynikající pracovní linii. (absolvovali Idi, i YQ).připojuji foto rodičů a pro srovnání i fotku typických “výstaváků”. Porovnání si jistě uděláte sami 😉
Věnujete se jen zimním musherským sportům? Nebo i třeba bikejöringu? Canicrossu, dogtrekkingu?
hueský vzpomínky - jel jsem tenkrát s 11tkou (2,9), byla tam výborná parta a Pepa M. se jako organizátor předvedl v nej světle , jeli jsme to jako trénink na Šediváčka, čili na rozdíl od některých s hodně kily navíc 😉