- Příspěvek #168534
- Nahlásit
Stačí použít Google
Dobry den, muze se prodavat med primo od vcelare cizim lidem? Neprijde na me hygiena a pak po udani i nejaka kontrola ze neodvadim dane ze zisku? diky.
Tak to se může všechno stát. 🤷🏻♀️
Stačí použít Google
teda predávať s povolením veteriny (formálna žiadosť) môžeš až do 2000 kg, ale od každej rodiny predaj tak max 3 kg medu, ináč príjem zo zvyšných 30 kg medu bude zdanený… 😕
máte to hezký…
pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 30 000 Kč; přitom příjmem poplatníka, kterému plyne příjem z chovu včel a u kterého nepřekročí ve zdaňovacím období počet včelstev 60, je částka 500 Kč na jedno včelstvo.
Jo, tak si tady žijem….a pořád volime stejnou národní frontu…
..u nás taky tak…raz sme skúsili niečo iné a boh ochraňuj našu krajinu… nedopadlo to dobre…
hlavne že včely nemusia voliť, nemajú demokraciu ale kráľovnu…
držia hubu a makajú.. tak nech sa našim včelám darí…😉
Anonymní:Dobry den, muze se prodavat med primo od vcelare cizim lidem? Neprijde na me hygiena a pak po udani i nejaka kontrola ze neodvadim dane ze zisku? diky.
Ono záleží komu budete prodávat.
Upřímně, léta jsem kupovala med od kolegy a hygiena ani finančák mě nezajímaly.
Tady zakladatel. děkuji vám, tu větu co jsem poslal to se píše na webu Státní veterinární správy. Co to znamená? Je to pouze sklo nebo může být i plastová či jiná krabička? Případně kde kupujete nejlepší obaly pro med.
Ještě jedna otázka jak probíhá schvalování prodeje od veteriny?
Já kupovala med od včelařů vždycky v zavařovačkách. Asi by šel i jiný materiál, ale třeba plast už musí mít schválené složení pro uchovávání potravin a definici, v jakých podmínkách a jak dlouho lze bezpečně potraviny v plastu uchovávat.
Takže sklo to podle mého celkem jistí.
Co se týče schválení veterinou, a tím myslím Krajskou veterinární správou, tak tam záleží, který šiml úřaduje zrovna ve Vašem kraji. Když známí schvalovali prodej mléka ze dvora, bylo to víceméně o štemplu; museli dojit, chladit a uchovávat mléko v daných podmínkách, museli mít třeba kachličky v té místnosti, vypracovaný sanitární řád a tak, ale celkem se to dalo. Ob dědinu dál, ale v jiném kraji, by museli postavit celou dojírnu a chladírnu, což se pro chovatele tří až pěti koz prostě nevyplatí. Takže ti stále prodávají načerno. 🙂
Ale obecně velice záleží, jaké podmínky si nadiktuje veterinární správa zrovna ve Vašem kraji. Nejjednodušší je se jich prostě zeptat.
Podmínky najdete na stránkách svs. Tady už je to zas snůška zavádějících nesmyslů. Do dvou tun nemusíte mít žádné povolení ani schválené prostory. Pokud se jedná pouze o prodej ze dvora.
Obal může být cokoliv co vyhovuje atestem a je schválené pro potraviny. Osobně používám sklo protože je prostě nejlevnější a vyrabi se ve velikostech zažitých na našem trhu.
pre “zakladadateľa” (kua to si neviete dať aspoň nejakú prezývku?)
posledný príspevok je správny, výlučne na predaj medu z dvora nepotrebujete povolenie KVS …pozrite toto, str. 22 .. https://www.vcelarstvi.cz/dokumenty-cms/med-statni-veterinarni-dozor-brezen-2019.pdf
Já si myslím, že kdo je registrovaný včelař, může normálně ze dvora prodávat. Do určitého počtu včelstev se to bere jako prodej přebytků a daň se neplatí. Ale nějak zuřivě jsem to neověřovala. Taky si neumím představit, jak by mi kdo dokázal, kolik čeho u vrat prodám. Jedna věc je podezření, jiná prokázání.
Prodávám normálně ve sklenicích, koupíte přes internet snadno. Jak probíhá to schvalování nevím, protože to nepotřebuji😀.
Zajímavá aplikace prodejců medu ze dvora podle krajů:
https://www.medodjirky.cz/MED-od-vcelaru-prodej-ze-dvora-c1_0_1.htm