janaa: Terven,bez jakéhokoli rýpání, a je nutné s ní v těhle mrazech a sněhu chodit na dýl,než jen na čurandu? A nějakou aktivitu vymyslet doma? Belina v tomhle počasí rozhodně ani krátkou procházku neocení,tak jí nenutím
Dělám kompromisy, řekla bych. Pro mě a pro Vikinu je tohle období úplně TOP, nebýt Čikiny, byly bychom venku o hodně dýl. Když teda pominu naši zábavu a čistou radost, tak zatímco Čikina se po ránu vyčůrá i vykadí během prvních deseti minut venčení, spíš i dřív, tak Vikina prostě potřebuje na rozhejbání střev delší čas a nemám koule na to, vrátit ji domů nevyprázdněnou.
Dneska ráno byl u nás zatím největší mráz letošního podzimu …-12°C. Řekla jsem si, že to tedy zkrátíme na max, jenže ono to překvapivě pocitově bylo o dost lepší než minulý dny, bylo sluníčko a Čikina nevypadala nijak extrémně vyřízená, zajímala se o trasu, čuchala…jen mě napadlo, že by ty nohy v teple mohly být větší komfort.
Ona má echt separačku a nechat ji samotnou doma by byl mnohem větší stres než prochajda v mrazu.
Aktivity na doma samozřejmě u nás v zimě frčí - cvičení na balančkách, různý relaxační čuchačky, lízací podložky, cvičení na sebeovládání, nosework…
Ale zima je dlouhá a tak nějak nelze ji strávit jen krátkýma čůračkama a hraním doma. Neberu ji na žádný treky a dlouhý štreky, neberu ji na venkovní akce, kde hrozí prostoje bez pohybu. Pokud extrémně fučí, sněží apod. tak fakt jdeme jen nejnutněji vyčůrat.
Občas ji nosím a zahřejvám tlapy, koupila jsem i klokanku, která je, mimochodem, úplně k prdu.
Ten sníh na zemi ještě nějakou dobu bude a o zimě ani nemluvím- nedovedu si představit neobejít si náš klasickej okruh kolem lesa, což je rychlejší chůzí 45 minut - mimochodem, ten pobyt venku potřebuje i ona - jednak se tím otužuje…obvykle je největší problém listopad, prosinec. Jak přejde slunovrat, už se zřejmě aklimatizuje a není to takový drama. A druhak je po kastraci, takže pohyb potřebuje - pokud bude celou zimu cvičit doma za pamlsky, bude z ní na jaře dělová koule 🤣