https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Grifin-vykurovac-pro-fumigaci
Fumigace
Vypadá to zajímavě, ale musela bych vidět jak nadávkovat účinnou látku.
Jozef 333 Offline Posting Freak ***** Příspěvků: 2.147 Připojen(a): 22.08.2012 Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem Souhlasím s příspěvkem Oslovení: Tykání Příspěvek: #285RE: Grifin - vykuřovač pro fumigaci (28.09.2014 7:40)Zdeněk Brentner napsal(a): Medium Poměr Počet výdechů aplikačních dávek doba užití Mediciální olej+účinná látka 150ml+10ml 1x 110-115 4 týdny Voda+účinná látka 150ml+5ml 2x 60 8 hod. Aplikační dávka na 1 výdech 1,2ml Kedže mi neprišla žiadna odpoved a nemám v tom jasno,tak mne vychádza dávkovanie inak.Ked je aplikačná dávka na jeden výduch 1.2ml tak ak vychádzame z toho,že jedna flaštička varidolu má 5ml a je pre 50 rodín,tak 50x1.2ml =60ml,takže do nádoby nalejeme 60ml oleja plus varidol a máme roztok namiešaný pre 50 rodín.Pri 100 rodinách by dávkovanie vyzeralo 120ml oleja a 1Oml varidolu.Prečo to mne vychádza inak? Rátam niečo zle? Potom mi tiež nie je celkom jasné,ak by som miesto oleja použil vodu,tak voda má oproti oleju inú viskozitu,takže dávkovanie logicky by malo byť iné,zrejme dva výduchy? Tieto veci nie sú mi jasné ani po prečítaní 15 strán tejto témy. 27.08.2017 11:55 Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Výrobce Grifinu udává přesný poměr pro ředění Varidolu olejem i vodou . Jedna dávka rovná se jedno stisknutí ventilku, kdy do trysky vnikne množství namíchané látky. Je to velmi jednoduché .