- Příspěvek #171639
- Nahlásit
zdravím vás. Prosím bývalých členov z iFauny o recept. Kto si ho pamätá? stará slepica alá tetřev? začína to nejako očistenú sliepku dáme na ??3 dni do láku. Nemá ho niekto z vás?
Pravda je, že háček jsem zatím žádný nenašla 😀
Obec apeluje na vyhazovače stromků velmi, aby na nich nic nenechávali, protože stromky jdou do komunální kompostárny…
Znáte to. Důvěřuj, ale prověřuj. A to ani nemusí být člověk, který to odfláknul, ale prostě přehlídnul.
Tak trochu již přáíní pro příští rok….Pro všechny státní zaměstnace
zdravím vás. Prosím bývalých členov z iFauny o recept. Kto si ho pamätá? stará slepica alá tetřev? začína to nejako očistenú sliepku dáme na ??3 dni do láku. Nemá ho niekto z vás?
foox:zdravím vás. Prosím bývalých členov z iFauny o recept. Kto si ho pamätá? stará slepica alá tetřev? začína to nejako očistenú sliepku dáme na ??3 dni do láku. Nemá ho niekto z vás?
Recept sice nemám, ale mám něco jiného….Věřím, že se někdo rozpomene a doplní.
ten recept, žiaľ, nemám
ale mám jeden úžasný na domácu Becherovku z iFauny (tuším od Komety alebo od Buggyry a možno sa mýlim), nie je ani pracný - vyskúšala som na minulé Vianoce a mala veľký úspech:
1 l kalvadosu nebo slivovice (ja som dala aj rum)
4 lžíce sypaného čaju STOMARAN
5 hřebíčku
6 cm skořice
7 -8 lžic cukru
24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.
ode mě určo ne, já jsem v alkoholu absolutně nevzdělaná 🙂
To jsem byla já. 🙂 Ale mám ho od tchyně, ta od svého tchána, ten odněkud ze Slovenska.
Takže ráda vidím, že se kruh uzavřel. 🙂
Tak ďakujem, Varaxi, ráno som zaliala bylinky.
😂😂
Já se musím pochlubit s vánočním přáním, které pro nás nakreslila kamarádka…
A tak u vám, a hlavně všem chovatelům hus, přeji krásné svátky
Máš moc šikovnou kamarádku, obzvláště ta husa uprostřed se svetýlky na krku je vkusná. Ta vpravo mi ale připomíná tchýni.
Toto je normální postavení sebritky nebo už je to zdegenerování ?
Porovnejte s perokresbou ve znaku klubu, ta představuje ideál
Varaxi:https://www.prozeny.cz/clanek/domaci-pernickovy-liker-51497
Letos dělám změnu - koupila jsem si na vánočních trzích perníkové koření v medu, tak to chci zkusit použít místo části slazeného kondenzovaného mléka. Ale uvidím, jestli to bude dobrý nápad. 🙂
Kdyby to někoho zajímalo, tak to nebyl dobrý nápad. Nějak to neztuhlo. 🙂
Ale dobrý nápad byl vyluhovat část koření přímo v tom rumu, to mi chutnalo velice.
já dělala “bejlís”..taky řídké….Pamatuju si,že jsem ho asi před 10 lety měla o dost hustší..Zeptám se-mixujete to ponorným mixérem,nebo jen metlami?Jestli to nemá na to vliv?Nepamatuju se,jestli jsem tenkrát měla už mixér😊
Dělala jsem letos ten perníkový z odkazu. Míchám jen metlou, vše se pěkně spojilo, jen nejsem zvyklá na tvrdý alkohol, přišlo mi to moc rumový😁. Přidala jsem tedy ještě jedno kon. mléko. Mno vytvořila jsem pěknou kalorickou bombu. Mamče ale chutnal (budou si ho dávat na dámských setkáních) konzistence mi přišla stejná jako u kupovaných likérů.
tak to příště(asi zas na vánoce)zkusím jem metlama na malé obrátky..😊
Krásné poslední ráno v roce 2023….