zdravím vás. Prosím bývalých členov z iFauny o recept. Kto si ho pamätá? stará slepica alá tetřev? začína to nejako očistenú sliepku dáme na ??3 dni do láku. Nemá ho niekto z vás?
zdravím vás. Prosím bývalých členov z iFauny o recept. Kto si ho pamätá? stará slepica alá tetřev? začína to nejako očistenú sliepku dáme na ??3 dni do láku. Nemá ho niekto z vás?
Recept sice nemám, ale mám něco jiného….Věřím, že se někdo rozpomene a doplní.
ale mám jeden úžasný na domácu Becherovku z iFauny (tuším od Komety alebo od Buggyry a možno sa mýlim), nie je ani pracný - vyskúšala som na minulé Vianoce a mala veľký úspech:
1 l kalvadosu nebo slivovice (ja som dala aj rum)
4 lžíce sypaného čaju STOMARAN
5 hřebíčku
6 cm skořice
7 -8 lžic cukru
24 hodin vylouhovat, zcedit, zředit asi 0,5 l převařené a zchladlé vody.
https://www.prozeny.cz/clanek/domaci-pernickovy-liker-51497 Letos dělám změnu - koupila jsem si na vánočních trzích perníkové koření v medu, tak to chci zkusit použít místo části slazeného kondenzovaného mléka. Ale uvidím, jestli to bude dobrý nápad. 🙂
Kdyby to někoho zajímalo, tak to nebyl dobrý nápad. Nějak to neztuhlo. 🙂 Ale dobrý nápad byl vyluhovat část koření přímo v tom rumu, to mi chutnalo velice.
já dělala “bejlís”..taky řídké….Pamatuju si,že jsem ho asi před 10 lety měla o dost hustší..Zeptám se-mixujete to ponorným mixérem,nebo jen metlami?Jestli to nemá na to vliv?Nepamatuju se,jestli jsem tenkrát měla už mixér😊
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.12.2023, 07:17:22
Dělala jsem letos ten perníkový z odkazu. Míchám jen metlou, vše se pěkně spojilo, jen nejsem zvyklá na tvrdý alkohol, přišlo mi to moc rumový😁. Přidala jsem tedy ještě jedno kon. mléko. Mno vytvořila jsem pěknou kalorickou bombu. Mamče ale chutnal (budou si ho dávat na dámských setkáních) konzistence mi přišla stejná jako u kupovaných likérů.